Afviklingen af Nordea!

Go down

Afviklingen af Nordea!

Indlæg by Thomas on Man feb 19, 2018 9:53 pm

Høringssvar fra Nationalbanken.

Det er et lovforslag, der er skrevet af Nordea for at kunne vride sig ud af en konkurs og belaste de danske skatteydere.

Konsekvensen af forslaget er, at kravet til realkreditinstitutter ikke vil være tilstrækkeligt følsomt over for udviklingen i institutternes risici. Kravet vil derfor være for lavt for et realkreditinstitut på tidspunkter, hvor dets risici er høje. Det betyder, at det ikke altid vil være muligt at udarbejde troværdige afviklingsplaner for realkreditinstitutter eller blandede koncerner.

Dvs. den oppumpning af ejendomspriserne, man ser i København og Nordsjælland afspejler ikke debitorernes evne og aldeles manglende vilje til at betale.

SRB oplyser endvidere, at myndigheden tager højde for den harmoniserede afviklingsregulering, der bestemmer, at afviklingsmulighederne for en SIFI ikke må afhænge af offentlig finansiel støtte. Med et risikobaseret NEP-krav, der samtidig er fastsat til mindst 8 pct. af passiverne, fastsætter
SRB et niveau, som er tilstrækkeligt forsigtigt til at få adgang til, at Afviklingsformuen vil kunne bidrage til tabsabsorbering/rekapitalisering af et
nødlidende institut. Det fremgår således af de harmoniserede afviklingsregler, at når tabene ikke kan videregives til andre kreditorer, kan Afviklingsformuen yde bidrag til tabsabsorbering og rekapitalisering til det institut, der er under afvikling. Der er imidlertid krav om overholdelse af
en række strenge betingelser, herunder at tab, der i alt udgør mindst 8 pct. af de samlede passiver, allerede skal have været genstand for nedskrivning/konvertering og afviklingsværktøjet bail-in. Konsekvensen den særlige danske realkredit-undtagelse fra NEP-krav og bail-in er, at myndighederne ikke kan anvende Afviklingsformuen som en backstop for realkreditinstitutter.

Ergo må Nordea hoste op med langt flere penge til at dække deres enorme tab.
Det bliver aktuelt - meget hurtigt - fordi alt landbrugsudlånet skal afskrives i Nordea og Nykredit.

Det er så forklaringen på det perverse skrigeri fra Dansk Folkeparti (Nordea) og Liberal Alliance (Nykredit).

Da det alene er Nordea Kredit, der er udpeget som en national SIFI, mens koncernen er udpeget som en global SIFI og underlagt hjemlandets koncernafviklingsmyndighed og regulering, er det uklart, om lovforslaget vil medføre, at Nordea Kredit skal opfylde et særligt dansk minimumskrav på 8 pct. på individuelt niveau, eller om minimumskravet skal opfyldes på konsolideret niveau.

Det må vel tolkes som BÅDE og OG?

Et af problemerne er at moderselskabets beholdning af egne aktier skal modregnes i nedskrivningsegnede passiver! Det skal elimineres i koncernregnskabet men ikke i datterselskabet!

Konsekvensen er, at moderselskabet får en tabsrisiko (dvs. stensikkert tab) på de aktiver i moderselskabet opgørelse, som er aktier i datterselskaber.

Med andre ord: Ved at placere Tulletåben i Nationalbankens bestyrelse med hans landsforræderiske modstand mod Bankunionen, så har Nordea manøvreret sig ind i den værst tænkelige situation.

Nordea forsøgte jo at fusionere med Amro-bank for at komme ind under afviklingsenheden. Det gik Amro selvfølgelig ikke med til: Amro havde da overhovedet ikke tænkt sig også at betale for Nordea's konkurs. Selvfølgelig havde de ikke det.
Så flyttede Nordea til Finland.

Danske Bank havde fortalt den stærkt underbegavede Brian Mikkelsen, at så ville Danmark komme til at hænge på både tabene i Sverrig (som er enorme fordi svenske virksomheder har betalt deres skat ved at belåne aktiverne, der nu er værdiløse - se sagen om Nordjyllandsværket). Ikke alene det; men der er med nogen sandsynlighed (dvs. udenfor enhver tvivl - rimelig eller urimelig) gigantiske tab i norsk shipping!
I Danmark er det dels de sædvanlige tab på flextumper, dels - nok så væsentligt - tabene på landbrugsudlånene - dels bankudlånet; men også realkreditudlånet.
I den finske koncernkonsolidering vil eliminere alle mellemregninger - således at f.eks. aktieposter i datterselskaber sættes til nul. Hvad værre er, at tilgodehavender i datterselskaber skal værdisættes til 0! Dvs. de penge, som moderselskabet har lånt datterselskabet til at sætte ind i Nationalbanken er reelt værdiløse - eller et nedskrivningsegnet passiv i datterselskabet. Under alle omstændigheder tæller de kun til den dårlige side i regnskabet.

Dvs. at alle datterselskaberne i Nordea og udlån til disse datterselskaber skal sættes til 0,00 kr. i det regnskab som de den europæiske afviklingsmyndighed skal lægge til grund for deres krav om egenkapital og nedskrivningsegnede passiver!

Desuden
skal de nationale afviklingsmyndigheder i Danmark, Norge og Sverrig vurdere om indlån fra moderselskabet og aktiekapital er tilstrækkelige til at dække den danske (respektive norske og svenske) datterselskabskoncerns tab! Herunder må egne aktier i f.eks. pensionsordninger sættes til 0 kr, hvorved at flextumpernes pensionsopsparing forsvinder så helt og aldeles - ganske sporløst. Dermed er der ikke dækning for hverken bank- eller realkreditudlånet til flextumperne.

Der er en grund til, at Tulletåben lader sit dårlige humør gå ud over EU, fordi hans ejere skal BÅDE opfylde EU kravene OG de nationale krav til finansiel stabilitet. Sådan går det, når man køber sig en kæmpeidiot som Tulletåben - uduelig som en skolelærer.
At det så også går ud over hæderlige narkohandlende terrorister, der laver deres "bankforretninger" med Danske Bank. Det er noget som ikke kommer sagen ved.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Sandheden er jo den:

Indlæg by Thomas on Man feb 19, 2018 10:00 pm

De penge, der ligger og fiser den af i Nationalbanken og som er udlånt til andre banker må betegnes som nedskrivningsegnede passiver. Forstået på den måde, at hvis indskyderne i Nordea (f.eks. Danmark) ikke går med til en nedskrivning af deres fordringer, så har staten en mulighed for at hapse at gøre udlæg i alle pengene.

Om Nationalbankdirektøren vil ryste på hånden? Ikke ét sekund.

Det bliver på helt samme måde som det, der skete med de græske og cypriotiske banker - Putins indskud bliver konfiskeret. Det er så et begrænset beløb i forhold til det, som flextumperne (idioterne), der har pensionsopsparing i Nordea. Deres opsparing bliver opsagt, beskattet og brugt til at dække konkursen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nordea sortlister Facebook.

Indlæg by Thomas on Ons mar 21, 2018 6:31 pm

Selvfølgelig lukker man da først stalddøren efter at hestene er stukket af.

Problemet er bare, at den datamining er det som Nordea driver "forretning" efter. At Facebook så reelt er finansieret af den russiske mafia?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Igen igen.

Indlæg by Thomas on Tors maj 24, 2018 8:31 am

Man starter et sted.

Vi skal jo have Tulletåben henrettet!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

sverrigsafdelingen

Indlæg by Thomas on Tirs maj 29, 2018 1:20 pm

mister landechef......


HA!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Fyringer i Luxemborg

Indlæg by Thomas on Man jun 11, 2018 4:52 pm

Hmm.. jeg havde undret mig over:

Junker var bestemt ikke på omgangshøjde med de øvrige i EU lande under G7 mødet.

Det her handler nok ikke så meget om Ukraine som om Putins private vask af penge.
Det trækker op til en større nedsmeltning af Putins Personlige Penge. Det er ligesom i Grækenland! Sådan nogle har det med at blive væk - helt væk - ganske, ganske pludseligt.

Gad vide om Tulletåben skal "hænge ud" i sommerhuset? Ja, eller nogen "hænger ham op!". Han skal i hvert fald være lidt forsigtig med insektgiften?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Afviklingen af Nordea!

Indlæg by klogeaage 35 on Tors jun 21, 2018 7:34 pm

Nordea tillod hvidvask og terrorfinansiering!!!!
avatar
klogeaage 35

Antal indlæg : 2251
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tak for henvisningen!

Indlæg by Thomas on Tors jun 21, 2018 10:43 pm

klogeaage 35 skrev:Nordea tillod hvidvask og terrorfinansiering!!!!

Jeg har faktisk ventet på den siden primo maj i år. Der ramte de svensk rubler nemlig 70 øre.
At svenskere er kriminelle, det er forventeligt.
Hvor omfattende Danske Banks kriminalitet end er, så er det altså en latterlig mikrobank i international sammenhæng. Det er så typisk, at man begynder nedefra, når man skal have forbrydere stillet til regnskab. De vil nemlig forsvare sig med at informere om andre banker i håbet om selv at slippe for at komme i fængsel - eller bare have en mulighed for at komme ud af buret.

Det mere spændende, hvordan man i praksis håndterer situationen.


 1. Man inddrager gevinsten - forhåbentlig godt og vel - fra banken, der har lavet valutasvindel og pengevask. Man bruger hertil heftige bøder i milliardklassen.
 2. For at banken kan "tjene" de penge, så er der nogen, der har haft et tilsvarende tab. Det er forskellen på en investering og finanstransaktion. Er der tale om en investering, så vil gevinsten ved pengeanbringelsen være så stor, at låneren med fornøjelse betaler renter og afdrag. Er der tale om en rent finanstransaktion, så er der tale om, at gevinsten for den ene er lig med tabet for den anden.
 3. Den med at lade gode kunder betale for tabene på dårlige - den går ikke - fordi så køber investor sin kapital et andet sted. Banken ender altid med at tage smerten fra de dårlige kunder - det være sig flextumper, almindelige idioter eller kriminelle.
 4. Det næste problem er så at undgå at bødebeløbet volder skade i den øvrige økonomi. Det er det skolelæreren Villy Søvndal med sit fjogede grin kaldte "investering i velfærd". Hvorfor give skattelettelser, der ikke gavner økonomien? Hvorfor give lønforhøjelse til folk, der ikke laver noget fornuftigt i forvejen?
  En skatte og afgiftslettelse der gør varer og tjenester billigere - opera bedre -  betyder at lønpresset bliver til at udholde. Dem, der ikke laver noget bliver bortrationaliseret, hvorved omkostningerne falder tilbage, hvor de skulle være. At tro, at bødesystemer skal bruges til at få andre luskefise til at krybe udenom? Man har da så sandelig ikke tænkt sig at bruge pengene til redde flextumperne!
 5. Tallet på bøden til Danske Bank er - så vidt jeg husker - 1½ mia. kr. Hvilket svarer meget godt til prisen på 6 C-27J Spartan. Vi véd jo godt, hvem det er, der har lavet pengevasken - med den dertil hørende krympning - hvis man ikke véd det, så er man mere end torskedum.
 6. Der er noget tiltalende ved at lade Putin personligt betale for de rustningsudgifter, han påtvinger os.
  Det kan godt passe med, at vi skal op på 6 bataljoner, der er højmobile (enten på Piranha eller Eagle), så vi ikke på forhånd aner, hvor de skal hen -vi véd heller ikke hvor behovet for genladning opstår - det kommer gerne hurtigt og ubelejligt.
 7. Hvis amerikanerne så - mod forventning - skulle kunne indse fornuften i at vi kan flyve vitale forsyninger ind fra hvor de nu måtte have smidt dem, så skal de være velkomne til at forære os en eskadrille Spartan til.
 8. De 20 Globemaster som Frankrig og Tyskland tilsyneladende vil købe for Taifun og Rafale - tja... der kan vi da godt drive en eskadrille af dem - ikke noget problem: Der bliver masser af piloter, der skal fyres fra SAS. De kan så også godt bruges til at løfte en bataljon "Øgler".
  Det er så Trump (og øvrige amerikanere), der har været nogle præmietosser; men det er vi jo så vant til.
 9. Hvordan de vil optræde i Stoltenbergs regneark? Ingen anelse!
 10. Interessant nok, så kan vi bruge de inddragne bøder til at stabilisere valutakursen med vi kan jo købe statsobligationer hos disse leverandører, når de altså er billige. Så lægger vi dem bare på hylden i valutareserven og afventer at betalingen skal falde.
  Det er faktisk en ret god gevinst, der er ved det: Mellem 10% og 20%.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nu kalder det så VELLIV

Indlæg by Thomas on Fre jun 22, 2018 10:49 am

Forøge afkastet? Det sker ikke!

Hensigten er jo at lade pensionssparerne betale for konkursen: De vil ikke kunne få udbetalt pension iht. aftalerne!

Der var et pensionsselskab, der gik fallit og sparerne ville sagsøge dem. Det kunne de godt få lov til - og de ville sandsynligvis vinde sagen; men det var totalt ligegyldigt!

"Kunderne" (idioterne er en mere præcis betegnelse) kunne da godt få retskrav på en større pension; men da pengene var forsvundet, så ville resultatet forblive det samme.

Hvem af Nordeas flextumper tror ikke på, at deres boliglån ikke bliver opsagt? De kan jo bare opsige deres pensionsordning!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Afviklingen af Nordea!

Indlæg by klogeaage 35 on Ons sep 19, 2018 11:23 am

Nordea vil også være med !!!
avatar
klogeaage 35

Antal indlæg : 2251
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Jeg så det godt

Indlæg by Thomas on Ons sep 19, 2018 12:04 pm

klogeaage 35 skrev:Nordea vil også være med !!!

Nu bliver Tulletåbens stilling uholdbar: Én gang banksvin - altid banksvin.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Den her har jeg ventet på

Indlæg by Thomas on Søn sep 30, 2018 8:31 pm

Siden den store skandale med Danske Bank kom frem.

Det er småpenge; men naturligvis kriminelle.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nordea er naturligvis

Indlæg by Thomas on Man okt 01, 2018 9:51 pm

også dybt kriminel.

»Det var en alvorlig kritik, som Finanstilsynet rejste. Vi var ikke gode nok, og det har vi også beklaget,« siger Julie Galbo, risikochef i Nordea.

Selv bortforklaringerne er enslydende.

Slå det banksvin ihjel - nu.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nordea får ny landechef

Indlæg by Thomas on Ons okt 03, 2018 11:16 am

for Sverrig.


Efter hans forgænger sagde sin stilling op! HA!

Vi skal have offentlig henrettelse under tortur!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det var det, jeg tænkte.

Indlæg by Thomas on Tirs okt 09, 2018 8:39 am

Turen kommer skam også til Nordea!

Dø! Tulletåbe, dø!

Det løser dog ikke problemet, for der er mange andre banksvin, der skal slås ihjel. Sverrig bliver nok aflivet i den proces; men skulle det være en dårlig ting?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Selvfølgelig er Nordea lige

Indlæg by Thomas on Ons okt 17, 2018 1:32 am

så kriminel som Danske Bank.

I 2015 fik Nordea en bøde på 50 millioner svenske kroner - svarende til 36 millioner kroner - for overtrædelser af reglerne om hvidvask og finansiering af terrorisme, skriver Reuters.

Danske Bank er presset af en sag om hvidvask i bankens estiske filial. Her har Hermitage Capital Markets også spillet en rolle.

Fondens chef, William Browder, meldte Danske Bank til Bagmandspolitiet i Danmark, Søik.

Henret banksvinene under tortur - offentligt og regelmæssigt. Ikke som efter besættelsen, hvor man eftergav straffe efter et par år.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Man går ikke alene efter

Indlæg by Thomas on Lør nov 10, 2018 11:43 am

Danske Bank: Nordea er også i kikkerten - Tulletåben må være meget ked af det!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Afviklingen af Nordea!

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum