Gasprisen.

Go down

Gasprisen.

Indlæg by Thomas on Tirs feb 13, 2018 7:05 am

Hele diskussionen omkring Nord Stream 2 lader til at være en ballon, hvor gassen er gået ud (undskyld det barnagtige ordspil).

Prisen toppede denne gang på 3,4 USD/MMBTU ved månedsskiftet - det er så nok lidt af en tilsnigelse, fordi der er næppe blevet handlet noget videre volumen. Den pris er typisk, hvor udbyderne forsøger at hæve prisen - og køberne har bare ikke tegnebogen fremme.
Nu er den så noteret på knap 2,7 USD/MMBTU eller et fald på 20 %.

Der er et tidsmæssigt sammenfald med udenrigsminister Anders Samuelsens møde med udenrigsminister Tillerson og Tillersons møde med Lavrov. Er der en sammenhæng? Sandsynligvis!
Ingen tvivl om, at situationen var skruet op i så hysterisk et leje, at der kun skal den svageste provokation til for at korthuset ramler.

Foruden Lars Løkkes sædvanlige kryptiske formuleringer i Nord Stream 2-sagen med forbud og blokade - pis og papir: "Lad os nu se, hvad det bliver til!", så har der gennem det sidste års tid været rigeligt med indikatorer på, at noget var under opsejling - for dem, der gad kikke efter:
 • APM sælger deres gastankere fra.
 • Ingen har interesseret sig for Københavnerkonventionen, der siger, at der ingensinde kan pålægges lodstvang gennem de danske bælter.
 • Der har været meget miljøhysteri i USA omkring Keystone gasledningen. Ingen har gidet interessere sig for,
  at der er tale om gas fra Bakkenfelterne, som ellers bare er blevet brændt af, hvilket gør, at den naturgas rent udvindingsmæssigt er gratis.
 • Der indgås en ny aftale med DONG/APM om investering i Thyra-feltet, der medfører ophør af energibeskatning.
  Det er så sikkert også rigtigt, at Thyra-feltet trængte til en renovering fordi gasplatformen var sunket efter udvindingen gennem adskillige år; men i sammenhængen er det at betragte som et røgslør.
 • Ingen har gidet/evnet at kikke på et kort over, hvor olieledningerne i dag går for at se, at der er stort set ubegrænset kapacitet for modtagelse af naturgas til både Holland og Danmark.
 • Der er den sædvanlige larmen fra lodsejerne omkring anlægget af en ny gasledning - i forsøget på at få ekpropriations kompensationen loppet op.
  Hvad ingen lagde mærke til var, at den ledning gik til både raffinaderiet i Fredericia og lageret på Stigsnæs - for slet ikke at tale om videre til Polen.
 • Ingen her hjemme har hørt på de betænkeligheder som man er kommet med fra tyrkisk hold vedr. passage gennem Bosperus af gastankere - INGEN har fattet, at man i Danmark ville have et tilsvarende problem med eksplosionsfaren - INGEN.
  De leverancer af naturgas er betænkelige i Middelhavet - ikke alene er Krk næppe en optimal placering for en terminal; men man skal i det mindste gennem Gibraltar. Ingen af stederne kan terroristerne siges at ligge på den lade side.
 • Der har ikke været noget fremme om hvad formålet med de russiske rekognosceringsflyvninger i Nordsøen kunne have som formål.
 • Den sidste bombe sprang, da licitationen af nye miljøskibe blev aflyst.
  Naturligvis bliver der ikke brug for miljøskibe, fordi det hele skal gennem undersøiske rørledninger. Om der er mængder og priser til, at en Nord Stream 2 i det hele taget kan svare sig er ikke dokumenteret. Det vil imidlertid ikke forhindre russerne i - endnu en gang - at kvaje sig i gigantisk skala.


Nu er det så mit gætværk, at der bliver tale om to Huitfeldt-er til afløsning af miljøfimseriet. Der kan komme et par stykker til af Diana-klassen; men det jeg vil have er et nyt kongeskib, som af særudrustning skal have et større felthospital. Ikke sådan at forstå, at Dannebrog ikke skal kunne anvendes som minelægger på linje med de andre i Absalon-klassen. Det er jo ikke noget problem at flytte sådan et par kanoner og missilcontainere - det er faktisk indrettet på det. Hoveddækket kan jo blive en fremragende operascene, så majestæten kan underholde gæster i fremmed havn på det rette niveau. Noget må man jo gøre for at blive fri for den rædselsfulde og platte statsstøttede "kunst" udført af talentløse og selvhævdende skolelærere.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum