Portugal

Go down

Portugal

Indlæg by Thomas on Man feb 12, 2018 4:08 pm

Stoltenberg i Lissabon.

Jeg tænkte nok, at det var den sydlige rute mellem USA og Europa: Andrews Air Force Base, Gander, Azorerne (Madeira) til Rota i Spanien.

Problemet med ruten USA - Spanien i luften er, at der er så få alternativer. Men med en smule behændighed går det. Derfor er Stoltenberg generalsekretær. Han kan nemlig som garvet politiker få kringlet diverse regeringer i Europa. Det er ikke tilfældigt, at han og Mogherini taler udmærket sammen.
Det er ikke tilfældigt, at Italien og Spanien har fået så stor assistance i flygtningesituationen fra Nato's side. Opgaven er ikke specielt vanskelig; men den er stor.

EU har det heller ikke godt med at være gidsler for en flok kamelvogtere.

Det passer udmærket med Strike Force Nato - nu har Stoltenberg sikret forsyningsruten for den styrke.

Danmark og Canada kommer til at stille med en fregat hver til den slagstyrke. Huitfeldt'erne har vist, at de er gode nok - og kan absorbere nye våben.
Det sætter så Canada under et pres for at få udskiftet deres Halifax'er, der helt enkelt ikke har rækkevidden. Princippet er jo det, at "skærmen" omkring hangarskibene er rimelig tynd og det får amerikanerne ikke bygget op specielt hurtigt. Bl.a. fordi deres destroyere har udvist nogle kommandoproblemer i Stillehavet.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum