Der er et eller andet under opsejling.

Go down

Der er et eller andet under opsejling.

Indlæg by Thomas on Tirs jan 16, 2018 1:46 am

Tegnene, som måske/måske ikke har en sammenhæng:

 • Lars Løkke har taget med Hercules til Tapa i Estland - eskorteret af 2 F-16 med Sidewinder.
 • Dronningen var i Ghana med Challenger, som mellemlandede i Marocco, hvor de troede, de havde statsbesøg.
 • Marie Krarup udgyder p.t. fortrinsvis indvandrerhadsk galde - hun har vovet sig lidt for langt frem i sin landsforræderiske tiljubling af Putin.
 • Nikolaj Villumsen vil til EU-parlamentet. Fordelen ved den aftrædelsespost er, at den ikke er underlagt PET's sikkerhedscheck - hvilket medlemskab af Forsvarsudvalget så udpræget er, hvilket Nikolaj Villumsen nok ikke kan tåle.
 • Den små spruthysteriske Johanne brokker sig over, at man undersøger hendes rejser 12 år tilbage. Den lille ondartede orm er jo komplet ligeglad med indvandrere - men det er formentlig hendes kriminalitet, man har fat i.
 • Der er rejst tiltale mod Nordea for tyveri af pensionspenge.
 • Tulletorsken har fået sådan en tur gennem vridemaskinen.
 • Der er intet konkret kommet ud om Forsvarsforliget, som landsforræderne i Dansk Folkeparti bliver nødt til at æde.
 • Det, der er kommet frem om Piranha'erne er, at de skal anskaffes. Man kan ane noget; men.....
  • Man kan af videoer se, at Piranha'en er den eneste af de populære 8X8 PMV, som har medstyrende agterhjul og tilsyneladende anti-skid bremser.
  • Der har på Youtube været et utal af S103 videoer. Ligeledes er lastbilerne til trænet købt af Scania og Piranha får tilsyneladende Scania motorer.
  • Der er ikke kommet noget nyt frem om CAESAR artillerisystemet - ikke andet end den gamle video med lastbilen, som viser Georg Gearløs i fri dressur.
 • Det er først nu, at der er kommet en ny samlingsregering i Tyskland, hvor der lægges vægt på infrastrukturen - efter, hvad Merkel siger.
 • Der er noget, der tyder på, at SPD er sat skak-mat.
 • Erna Solberg snakker med Trump - tilsyneladende ud fra en styrkeposition. Jeg har heller ikke set noget væsentligt komme om det møde - ligesom jeg heller ikke har set noget resultat af det smørrede grin Løkke havde på efter sit møde med Trump.
 • Sverrig kørt ned til sokkeholderne og Göteborg har mistet trafik til de grader.


Man kan så have nok så mange formodninger om, hvad der konkret er tilrettelagt og meget af det kan være bevidst vildledning. Det tyder på at Tulletåben & Co. skal ydmyges for alvor og samtidig skal skolelærerne i SF/Enhedslisten være glade, hvis de ikke bliver myrdet af deres kriminelle indvandrerstormtropper.

Men, hvor meget, der overhovedet kommer frem er nok tvivlsomt - det er som efter besættelsen: Der var utroligt meget, der var fejet ind under gulvtæppet.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvordan passer Anders Samuelsen ind i billedet?

Indlæg by Thomas on Tirs jan 16, 2018 9:30 pm

Jeg tror sagen er rimelig enkel!

Vi ved, at Samuelsen er personligt mere end fallit. Der var noget fremme om, at hans søn blev afpresset for narkogæld af rockere el. lign. Her har Samuelsen så betalt - selvfølgelig har han det. Noget på linje med Bendt Betjent, hvis søn også er kriminel.
Der er så bare det lille problem, at Samuelsen skal kunne tjene de penge han skylder væk. Den eneste mulighed han har er at gå i regering med Venstre.
Samuelsens kreditforening (med til vished grænsende sandsynlighed: Nykredit) forlanger så skattelettelser til de højest lønnede, så de kan betale deres gæld.

Det falder så sammen med banksvinet Tulletåben, som er Nordea's villige og lydige redskab, kan ikke gå med til det, fordi det vil betyde at pengene skal findes hos Tulletåbens vælgere: Pensionisterne.
Der kommer ikke nogen "multiplikator effekt" af skattelettelser til de højest lønnede, fordi enhver skattelettelse går direkte til at betale af på bankgælden. Dvs. der kommer en skatteyderbetalt finansiering af flextumperne. Der er en multiplikatoreffekt i at lempe skatten på de lavest lønnede og overførselsindkomster - plus diverse afgifter - fordi den del af befolkningen bruger alt, hvad de har i rådighedsbeløb.

Anders Samuelsen kan ikke vælte regeringen, fordi, så er han ikke minister mere og kan ikke klare sine forpligtigelser. Det var nok også den situation Tyra Frank stod i: Hun skulle være minister, koste, hvad det ville.

Tulletåben har heller ikke noget valg: Han kan ikke vælte regeringen, for så ryger Nordea på røven med deres landbrugsudlån (hvor Samuelsens ejere: Nykredit vel har den anden halvdel). Samuelsens flextumper kan da godt smide Samuelsen ud; men så vil de være i præcis samme situation, som han er.

Det, der bare får mig til at undres: Trump skamroste Erna Solberg (hvilket enhver nordmand tager som en selvfølge); men Solbergs regering har endnu Fremskridtspartiet som medlem. Det betyder jo, at russerne har landsforrædere i regeringen. Det er noget Lars Løkke har undgået.
Officielt har DF ikke villet være med i regeringen. Sandheden er nok nærmere, at man har så meget på de ledende personligheder i DF, at man véd, de er Putins agenter - i sådanne tilfælde skal der bare en henkastet bemærkning til Tulletåben om, at det er et uheldigt selskab han holder sig.
Man har så klaret at få Pia Kjærsgaard ind som Folketingets Formand, hvor hun absolut ikke har noget at skulle have sagt. Søren Espersen, der givetvis er GRU-agent bliver så kommitteret for Hjemmeværnet, hvor han absolut ikke har noget med det operative at gøre og bliver dermed nedsænket i uvidenhed. Han kan så holde lidt øje med at kommunister og andre terrorister ikke kommer ind i Hjemmeværnet: Det har Søren Espersen så alle forudsætninger for, fordi han er gammel kommunist (VS'er).

Det stiller så igen spørgsmålet: Hvad er det Lars Løkke har på Trump?
Ingen tvivl om, at Løkkes smørrede grin og prangermæssige håndklasken betyder, at han har naglet Trump til korset. Hvordan præcist sømmene ser ud er er jeg ikke klar over. Trump regner imidlertid med, at han kan smigre Solberg - her forregner han sig. Trump kommer så vidt jeg har hørt fra Tyskland (Drump); men det var efter 2. verdenskrig ikke populært, så påstod hans far, at de var fra Sverrig.¨
Nu er Trump så torskedum og uvidende, at han tror, det gør hans hoser grønne hos nordmænd - han kunne ikke tage mere fejl.

En ting Løkke har er: Reducerede omkostninger ved udstationering i Østeuropa for amerikanerne hænger på Danmark. Det skyldes, at dels er Mærsk dansk, dels er Danmark nøglelandet mht. at få Island ind i folden, hvilket Storbritannien ikke kan, fordi deres banker har så store tab på Island. Dertil kommer Grønland, hvor man til enhver tid kan hælde hjemmestyret ned ad brættet, fordi nallegakkerne er så korrupte. Det betyder, at amerikanerne får baserettigheder på en lejebasis, hvor prisen er til at betale og ikke som med Philippinerne blev så dyrt, at USA sagde: Vi klarer os uden.
Vi kan jo bare se, hvordan hende idioten (og Kuupik også) forsvinder, fordi man har nok på dem til at sætte dem fast for altid.
Nu anvender Hjemmestyret anlægspengene til Sdr. Strøm - hvilket kunne behøves. Gør de ikke det, så får de ikke indtægterne fra baserettigheder. Under alle omstændigheder vil bloktilskuddet blive beskåret.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Der er et eller andet under opsejling.

Indlæg by Nærigfryns on Ons jan 17, 2018 11:32 am

https://www.dr.dk/nyheder/penge/erhvervsredaktoer-maersk-samarbejde-er-paa-stoerrelse-med-opfindelsen-af-containeren

Nærigfryns

Antal indlæg : 174
Join date : 25/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Der er et eller andet under opsejling.

Indlæg by Thomas on Ons jan 17, 2018 12:18 pm

Nærigfryns skrev:https://www.dr.dk/nyheder/penge/erhvervsredaktoer-maersk-samarbejde-er-paa-stoerrelse-med-opfindelsen-af-containeren

Ja, da! Der er mange små havne i Østersøen.

Mærsk skal have monopol på søtransport og konkurrence fra jernbane.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det der er interessant med Søren Espersens forespørgsel

Indlæg by Thomas on Fre jan 19, 2018 9:51 pm

til Statsministeren om bloktilskuddet til Grønland og de grønlandske investeringsplaner er:

Løkkes helt kolde afvisning af, at Grønland skal have en krone, hvis de ikke makker ret.
USA har med andre ord klingende afvist, at betale for Grønland - og hverken Kina eller Rusland er reelt interesseret - og slet ikke i at betale for den forsamling parasitter. Selvfølgelig gør de ikke det!

Samtidig er det også klart, at der er IKKE en strålende råstofbaseret fremtid for Grønland.
Det væsentlige er sådan set, at man har fået en rimelig klar udtalelse - noget floromvunden og høflig - men ikke desto mindre klar: Grønland skal være jublende lykkelige for, hvad de har.

Det tyder på, at den ordning, man er nået til for Grønland, Island og Færøerne er noget i den retning, jeg har skitseret:

Nemlig, at USA betaler for det, de får - ikke mere. At Grønland, Island og Færøerne så ud af de penge aflønner andre Nato-lande for udførelsen af opgaverne er nok det mest rationelle. Alle har nemlig en mindre dispositionsreserve, fordi det ikke altid passer med en hel eskadrille eller et helt skib. Med lidt lempelig planlægning, så kan man få den samme ydelse lidt billigere.

Det er også det, der ligger i de baltiske landes infrastrukturinvesteringer.
Hvis vi regner en kampgruppe af bataljonsstørrelse for 1.000 mand, så er der 200 til bevogtningskompagniet og 200 til træn. Hvis man kan spare dem helt (eller delvist) væk, så begynder meget at se mere fornuftigt ud.
Der er f.eks. ikke nogen tvivl om, at de baltiske lande kan producere en bevogtningssoldat meget billigere end vi kan i Danmark. Det er så en sandhed med modifikationer, fordi Danmark har i vid udstrækning brugt hjemmeværnsfolk til de lettere garnisons opgaver. De er så på en korttidskontrakt - vellønnet ja; men det er ikke en karriere som sådan - og der skal ikke proppes noget videre uddannelse i dem.

Et velfungerende hjemmeværn i de baltiske lande er et aktiv - fordi det letter de omkostninger, som forstærkninger kræver.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Altså:

Indlæg by Thomas on Fre jan 26, 2018 7:11 am

Et eller andet foregår der.

 • Trump er i Davos, hvilket han er blevet overtalt til at ville til.
  Det skærer åbenbart ned på hans twitteri.
 • Det giver specialanklager Robert Müller en form for fred.
 • Vi så også, at kongressen opgav blokaden af regeringen - nogenlunde som Dansk Folkepartis modstand mod Finansloven blev opgivet.
  Jeg har svært ved at se, at Davos skulle være specielt vigtigt.
 • Melania Trump er ikke med.
 • Der sker noget alvorligt med Nordea i øjeblikket.
 • Lars Løkke gav Putin fingeren ved at rejse med Hercules - eskorteret af 2 F-16.
 • Forsvarsforliget er IKKE faldet på plads. Det kan så have den begrundelse,
  at man véd at både Nazi-Marie og Tulletåben er landsforrædere - og man ønsker ikke at gå i detaljer før, det er for sent.
 • Olieprisen stiger op mod et kriseniveau - en del af det er, at USD falder; men det er mere end det.
 • Jeg tror så ikke olieprisen falder før der bliver gjort noget alvorligt ved Nordkorea.
 • Guldprisen er stigende; men det er nogenlunde dollarfaldet ifht EUR.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvad laver Samuelsen?

Indlæg by Thomas on Tors feb 08, 2018 12:22 am


 • Jeg er helt med på, at Samuelsen slutspillede Tillerson mht. modtagning af amerikansk gas. Det kommer til at tage nogen tid, fordi man er først ved ekspropriering af jord. Så minimum et års tid kommer det til at tage.

  • Forsvarsforliget indeholdt værnepligtige, som kan forme et trænregiment til de amerikanske styrker.
  • Der er ARK-projektet med gamle DFDS-færger.
  • Jeg tror Spartan og Globemaster er på plads - alene af den grund, at de hidtidige bestræbelser har Danmark meldt sig ud af og den brækkede Wing i Ungarn: Den virker ikke. Globemaster faciliteterne er på plads i hangar 243 i Kastrup.
  • Nato vil oprette en Transport Command.

  Så langt så godt, fordi det kører helt udenom Tyskland/Frankrig-aksen i EU.
 • Samuelsen må - som udenrigsminister - være rimelig dybt informeret om Nazi-Marie, Søren Espersen og Tulletåbens landsforræderi. Det er vel nok én af grundene til at Kristian Jensen ikke kunne bruges som udenrigsminister - han var helt klart blevet hængt til tørre af embedsværket, da han kvajede sig overfor Joe Biden.
  Det gør embedsmænd ikke - med mindre de har grund til at formode, at banksvinet ville lede informationer direkte videre til fjenden - det gør at formodningen om, at Kristian Jensen er - via Nordea - en agent for FSB. Jeg tror end ikke, at Kristian Jensen er klar over det - det ville være klogt af FSB at lade ham hensvæve i uvidenhed mens man brugte Nordea til at styre ham i den "rigtige" retning.
  Anders Samuelsen vil være rimelig grundigt orienteret omkring Dansk Folkeparti og deres landsforræderier.
  Jakob Engel-Schmidt er også ude af sagaen, fordi han ligger formentlig under for Danske Bank (Handelshøjskolen i København er en pervers organisation af gamle kommunister og Danske Bank). Hvad sammenhængen til Danske Banks pengevask og narko er? Jeg véd det ikke. Men han er i hvert fald væk - helt væk, som Hallandsen i Olsen Banden filmene formulerede det.
  Da Løkke er både Kristian Jensen og Jakob Engel-Schmidt kvit, så har han ryggen fri - han har en udenrigsminister, som han ikke nødvendigvis må mistro - og en udenrigsminister, som hader Dansk Folkeparti og Nordea - inderligt.
 • Lars Løkke var med den Hercules som bragte træn-staben til de Baltiske lande - pænt eskorteret af danske F-16.
 • Som sådan kan Samuelsen overfor Lavrov optræde med en vis arrogance (dvs. fasthed). Det vil end ikke blive nævnt eller antydet, at vi så udmærket véd hvilke kort Lavrov og Putin (hhv.) sidder med på hånden.
  Det kan vi være sikre på, fordi udbuddet af afløserne til miljøskibene går om. Det skal være fregatter og evt. 1 Absalon, som kongeskib. En militær styrke af den størrelse vi taler om i Østersøen skal have adgang til et større kirurgisk hospital. Jeg ville ikke blive overrasket over, at vi skulle have nogle ekstra Merlin plus et par SeaHawk til - det er ikke mere end kan komme på en efterbevilling, som vil glide igennem som en efterretningssag i Forsvarsudvalget:
  Større nedslidningsreserve, højere anvendelse end forudset i terrorbekæmpelse, bla bla bla. Rigtige begrundelser; men ikke væsentlige begrundelser.
  Besætninger og anden infrastruktur har vi i forvejen.
 • Det er ikke fordi Putin blander sig i vores valg (som er temaet i USA), for det véd vi godt!
  Det er fordi russerne blander sig i vores Nationalbank!
  Det kan de lige så godt lade være med, for resultatet vil blive, at Putin helt personligt kommer til at betale for flextumperne - ikke at hans penge rækker så forfærdelig langt.
 • Den nyåbnede 20 årige indexobligation 0,1% 2030i ligger i kurs 107½ med en realrente på -½%. Der kommer ikke nogen inflation. Priserne kommer til at falde, fordi oliepriserne kommer til at falde og dermed forbedre Danmarks konkurrenceevne. Bestikkelsen til SF/Enhedslistens narkokriminelle terrorister skal nok komme ned. Det bliver ikke skatteyderne, der kommer til at betale for bankernes fallit: Det bliver flextumperne og Putin.


Det, der er kommet ud om det møde med Lavrov er en isnende kulde.

Vi ser, hvordan Søværnet er vokset med 3 store enheder. (og jeg tror, jeg får ret). Der er 4 Thetis-klasse (De kunne godt omdøbe Triton til Falken), der er 5 Huitfeldt-klasser og 3 Absalon-klasser - dvs. 12 selvstændigt opererende enheder - eller 3 eskadrer med et kommandoskib og 3 store enheder: 1 til Arktis, 1 Nordatlanten og 1 til Østersøen. Det må vist siges at være behovet.
Nu er tommelfingerreglen om, at for at have 3 i søen, så skal man have 4 skibe - den gælder ikke for Søværnet. De skibe vil være en måned på værft om året. Dvs. af de 12 enheder er 11 altid klar til at stikke i søen. Det er der ikke andre flåder i verden, der kan klare.
Sejlende besætninger er ren budgetteknik, fordi besætningerne findes allerede; men de er beskæftiget med planlægning eller er på kursus. I en krisesituation, så lægges blyanten og tavlekridtet.

Hæren vokser til 3 brigader - operativt.

 • 1. Brigade i Polen med tungt panser.
 • 2. Brigade i hele Europa med mellemsvært panser.
 • 3. Brigade, som kan indsættes overalt. Bevæbningen vil være let for brigadeledelsen. Bataljonerne vil blive suppleret af andre Nato-landes tilsvarende bataljoner. Ligeledes vil vi kunne afgive f.eks. en mellemsvær bataljon til f.eks. hollandsk operativ ledelse.

Dertil kommer en logistik, der enten kan holde amerikanerne forsynet - eller danske enheder i hele Europa. Det er det, de værnepligtige skal bruges til - ikke til at tæve narkokriminelle indvandrere. SF/Enhedslisten skal nok holde sig på måtten - ellers pudser vi deres narkohandlende terrorister på dem så Youtube-videoer kan dokumentere deres smertefulde død.
Der kommer antageligt også en divisionsstab - eller rettere en fællesværnsstab, fordi sammenføjningen med flere værn er i dag noget, der sker på niveauet over brigaden.

Flyvevåbnet skal nok få Taifun - også; men det er ikke prioriteten lige i øjeblikket: Det bliver at få transporten til at virke ordentligt.

Hjemmeværnet vil stille med bevogtningsenheder, så der frigøres stampersoneller til kampopgaver. Vi ser også, at der uddannes ufaglærte teknikere i Flyvevåbnet, så man ikke skal spilde de faglærtes tid på at fylde brændstof på udstationerede fly. Ikke, at de ikke kan gøre det; men det er at slå tegnestifter i med en mukkert.
Dvs. personellet har den uddannelse, der er nødvendig og tilstrækkelig.

Der er en helt anden masse og operativ vægt bag forsvaret i de kommende år end man før har set - uden at personelstyrken udvides proportionalt.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det, der morer mig en del er:

Indlæg by Thomas on Fre feb 09, 2018 2:09 am

Det begynder lige så stille at gå op for flere, hvad der rent faktisk er sket den sidste uges tid.

Det forklarer også til dels, at man har ladet Nazi-Marie vræle i sin uvidenhed - og det trak så længe ud med at give Tulletåben nakkedraget. Socialdemokraterne er ikke helt sikre på, hvad det er, der er sket.

Hvad konsekvenserne bliver er ikke klart - ikke for mig i hvert fald. Det er formentlig et skridt på den vej, som jeg har anet for år tilbage - at Danmark er herskeren over Østersøen - og Nordatlanten.

Man fik en anelse, fordi Tillerson tog imod et pressespørgsmål - det gør han ellers konsekvent ikke. Udtrykket på hans ansigt var også lidt undrende.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der var den!

Indlæg by Thomas on Fre feb 09, 2018 7:23 am

USA smadrer fremrykkende syrisk regimestyrke.

Naturligvis finder USA sig ikke i, at Russerne forsøger at indlemme Iraq's oliekilder og deres adgang til eksport. Selvfølgelig gør man ikke det! Det understreger bare, at man har smadret den russiske base i Latakya.

Det forklarer også i vid udstrækning det, vi har set i Østersøen det sidste par måneder, hvor Briterne har sat sig i Estland. Norge har forstærket Litauen.

Det forklarer også, at man meddeler sig gennem Tillerson. Man er jo godt klar over, at Trump er - i bedste tilfælde rablende sindssyg - og hele det Hvide Hus er dybt infiltreret af russiske spioner. Det er vi skam også klar over - vi kender problemet med Tulletåben og Nazi-Marie.

At man så har valgt en gammel støjrapport til at forhindre Nordea i at loppe ejendomspriserne op nær ved flyvestationen - det var så ikke lige den finte jeg havde set (jeg havde set, at den sag er en finte og afledningsmanøvre; men ikke den); men man fortæller mig heller ikke alt (for nu at sige det pænt).

Det forstår man også, at Rand Poul ævler og ævler i senatet for at lukke regeringen ned i 3 timer midt om natten.

Russerne skal ikke have mulighed for at lave noget dumt. (Der er blevet skudt et russisk fly ned - så vidt, jeg har forstået).
Jeg kunne godt lide at vide, hvad der foregår i Ungarn, Rumænien og Bulgarien lige nu.

Det har nok også noget at gøre med Lars Løkkes tjenesterejse i en Hercules - så russerne ikke har nogen at henvende sig til (sådan en djævel larmer - MEGET). Ja, Lavrov kan da snakke med Anders Samuelsen - øhhh.... nej, forresten han sidder lige i møde med udenrigsminister Tillerson. Men hr. Samuelsen tager da så gerne et møde med Lavrov - i Rusland, hvor Hr. Lavrov kan få den danske regerings officielle holdning - som i øvrigt ikke har ændret sig.

De amerikanske medier er skruphysteriske over, at en Trump-medarbejder har stukket kællingen en på skrinet. Ja sådan kan man holde journalister beskæftiget.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Molsfærgen

Indlæg by Thomas on Fre feb 09, 2018 1:27 pm

Det var da mærkeligt, at der udbrød brand i den færge, netop som den 3. er på værft - i Frederikshavn.....
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det, der er det mest karakteristiske lige nu er:

Indlæg by Thomas on Lør feb 10, 2018 2:36 am

Der er en masse skrigeri og ballade i diverse parlamentariske grundlag; men reelt sker der ingenting.

Det væsentlige sker i ganske små træk på sidelinjen. At en Venstre-politiker bliver taget med kokain - det er jo nok så meget for at få en fra whisky-bæltet ud af politik.

Vi får se om man ikke med den tyske koalitionsregering kan få sat gang i de infrastrukturinvesteringer, vi har så meget brug for i Tyskland. Hensigten er jo ikke så meget at få en eksport til Tyskland; men at bringe Midteuropa i spil og inddraget dem i økonomien i Europa.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Der er et eller andet under opsejling.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum