Fhv. oberst Lars Møller

Go down

Fhv. oberst Lars Møller

Indlæg by Thomas on Søn dec 10, 2017 10:17 pm

Havde i "Groft Sagt" den formodning, at årsagen til at Tillerson var skeptisk overfor Nord Stream 2 var, at han som den amerikanske olieindustris repræsentant var imod konkurrencen på gasleverancer fra Rusland - nærmere betegnet terminalen i Swinemünde.

Det har han da helt sikkert ret i, at det er begrundelsen for Tillersons reservation.

Det andet er, at Nord Stream 2 er så inderlig overflødig.

Men nu er terminalen bygget (The terminal was inaugurated by prime minister Ewa Kopacz on 12 October 2015):
There is a plan to create a gas corridor from the Świnoujście terminal to Adria LNG terminal in Croatia.

Det skal siges, at jeg selv har været nervøs ved at gasprisen skulle falde inden, man i USA havde fået anlagt Keystone-ledingen fra Bakken-feltet. Den frygt er nu nok overdrevet.
Vi skal jo bruge USA/Canada som pristrykker. Det begynder ganske langsomt at virke: Prisen på gas har ligget på 3 USD/mio BTU i et års tid.

Fidusen ligger i den skattelettelse, der er kommet til DONG i forbindelse med genopbygningen af Thyra-feltet. Thyrafeltet er jo det rigtige sted at placere en gasterminal. Se f.eks. Halifax eksplosionen.
En katastrofe - næsten - lige så stor som Halifax-klassen.

Jeg er ikke begejstret for at få en flok sejlende bomber (gastankere) gennem Storebælt. Det skulle heller ikke være nødvendigt.

Hele fidusen er jo, at Rusland ikke alene ikke skal kunne afbryde gasforsyningen - det kan vi efterhånden ikke tage seriøst - mere. Rusland skal ruineres, så de slet ikke får råd til at modernisere deres hær! Flåden er allerede under voldsom afvikling.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum