Vil den nye EU aftale om fælles udvikling af forsvarssystemer få betydning?

Go down

Vil den nye EU aftale om fælles udvikling af forsvarssystemer få betydning?

Indlæg by Thomas on Søn nov 19, 2017 5:33 pm

Ja og nej!

Der hvor den kan få betydning er for infrastrukturdelen. Det er så også der, hvor der er et overhæng. Tysklands infrastruktur trænger til en modernisering. Det er så væsentligt, fordi alt i EU skal faktisk rent fysisk gennem Tyskland. Det er så både fordelen og ulempen ved at være det centrale land i Europa - og uden havne af betydning.
At det skulle hjælpe på broernes bærevne er nok at spænde forventningerne for højt. Det er et projekt, der vil tage mange år - og ikke have særlig betydning - udover, at en del broer i Europa alligevel trænger til en renovering, som vores Storstrømsbro. Noget kan svare sig at renovere, andet bør helst rives ned - og bygges helt nyt.

Den væsentlige faktor er den omstændelige procedure ved grænserne. Her har amerikanerne så ret: Det er simpelt hen for dårligt, at sikkerhedsspørgsmål tilsidesættes i lokalpatriotisk fnidder. F.eks. at elnet er et delstatsproblem, mens Bundesbahn (som navnet antyder) er et forbundsanliggende. Det kan vel nærmere militært svare sig at sejle fra Danmark til Danzig end at køre hele vejen, hvilket skulle være nemmere; men ikke er det.

Våbnene er i vid udstrækning allerede standardiserede: 105 mm. kanonen findes på de fleste kampvogne - undtagen de største. Chassis'erne er standardiserede: Masser af ingeniørkøretøjer er f.eks. Leopard 1 chassis'er. De forskellige køretøjer til den nye brigade vil grundlæggende være det samme chassis.

Udviklingen bliver for dyr, fordi ethvert design er et kompromis, og ingen af producentlandene ønsker det. Som sådan omfatter EU-traktaten IKKE våben.

Men man skal nok se på den indkøbsforening, som Hjorten har sat på benene! Det er som bekendt i ammunitionen pengene ligger. Det er så i øjeblikket kun PGM, der dækkes; men det kunne da udvides?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum