Bushmaster 30 mm.

Go down

Bushmaster 30 mm.

Indlæg by Thomas on Søn nov 12, 2017 8:57 am

Våbnet har fået aktualitet ved, at det efter Dragoon Ride 2016 blev et "urgent operational requirement" for opgradering af Strykers bevæbning.

Leder man på diverse videoer, så er det våbnets virkning mod lettere pansrede køretøjer og infanteri, der anprises. Det er såmænd også rigtigt nok. Det er imidlertid ikke det væsentlige i den aktuelle situation ved det, at de eliminerer (begrænser alvorligt) helikopter- og PGM (Precision Guided Munition) truslen.

Det man gør - hvis man har et lille varsel - er at sprede sig, fyre røggranater af og rette 30 mm kanonen i den generelle retning af truslen sprede skydning (almindelig mandolinkrampe er ganske tilstrækkelig).
Præcisionsvåben vil ikke rigtigt kunne tage højde for, hvad der sker de sidste 10-20 sekunder inden de rammer noget. Det er nok til at PGM-bomben rammer ved siden af med et par hundrede meter. Da køretøjet så er pansret så vil spængstykker mm. ikke genere i noget væsentligt omfang. Personellet vil nok være i dårligt humør; men det er i situationen en underordnet overvejelse.
Dertil kommer, at elektronikken ikke har godt af at blive perforeret af sprængstykker - for slet ikke at tale om helikopteren - helikoptere har meget begrænset med pansring og de har det specielt ikke godt med, at rotoren kommer i ubalance.
At lettere pansrede køretøjer (der ikke som kampvogne skal vente på at hive sig ud af sumpen) har det ikke så godt med dem: Det er faktisk det de kanoner er bygget til.

Ikke nok med det; men det er også en udmærket dims at sætte på lastbilen, der kommer slæbende med forsyninger.

Kanonen vejer 180 kg, hvortil kommer 2 kasser ammunition på hver 100 kg (for 100 granater), så vi taler 4-500 kg på tagbagagebæreren. Det skulle kunne lade sig gøre.

Det koster heller ikke noget videre. Hvad kanonen koster, kan jeg ikke finde; men Kongsberg skal nok kunne finde en rimelig pris, hvis man bestiller 1-2.000 af dem på én gang.

Det er ikke noget, der koster noget videre. En kasse ammunition med 100 koster ca. 5-600 USD, som ikke er skræmmende.
Et røgslørssæt koster vel 1000 USD - heller ikke til at gå i koma af.

Relevansen er - foruden de egentlige pansrede køretøjer - så er det afgjort en mulighed at sætte dem på trænets lastbiler. Her tænker jeg på dem, der er både pansrede og terrængående.

De ikke-pansrede vil have rigeligt i et 7,62 eller 12,7 mm maskingevær, som det er muligt at uddanne korttidsværnepligtige på. Det vil være ubehageligt nok for "små grønne mænd", vrælende skolelærere og kriminelle indvandrere. De sidste øver sig jo allerede i at smide sten ud fra motorvejsbroer.

Det er altså ikke noget, der burde forskrække et forsvarsbudget.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26077
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum