Der sker et eller andet olieprisen ikke kan lide.

Go down

Der sker et eller andet olieprisen ikke kan lide.

Indlæg by Thomas on Ons nov 08, 2017 2:29 am


 • Der har været en paladsrevolution i Saudi Arabien. Var det 10 familiemedlemmer, der er blevet låst inde i luksus? En fik man ikke fat i, så knaldede man hans helikopter ned.
  Det er formentlig det sædvanlige indædte had til Iran. Problemet er, hvad den kronprins har tænkt sig at gøre ved det?
  Gå i krig med Iran? Nok ikke en mulighed! Sauderne har en udmærket samling af isenkram, som man har sikret sig, de ikke kan bruge.

  Der er kun én ting at gøre: Åbne for fuldt knald for oliehanen.
  Saudi har produktionsbegrænset for at holde prisen oppe. Det medfører - ikke overraskende - at omsætningen falder - fordi markedsandelen falder.

  Sauderne har mistet markedsandele, fordi de bliver underbudt.
  Et olieprischock vil ryste tænderne løse på russerne og iranerne. Er det rationelt set fra Saudisk side? Måske, måske ikke.

 • Trumps handelsminister er blevet forbundet tæt - ikke alene med Rusland; men med Putins familie. Han tjener ganske udmærket ved at transportere olie og gas på sine skibe.
  Problemet er, at han har løjet/vildledt i høring i senatet, fordi han skulle have aflagt de investeringer - hvad han så ikke har gjort.
  Fidusen var jo, at USA ville erstatte den russiske oliemængde (men til samme eksorbitante pris - naturligvis).

 • Trump er på sin længste rejse hidtil til Østasien. Det umiddelbare emne er naturligvis Nordkorea; men Nordkorea har fået sin atomvåben teknologi et sted fra - og det kan kun være Rusland, da Kina ikke har nogen interesse i et atomart Nordkorea.
  Det giver jo specialanklager Mueller tid til at nagle forskellig til korset. Specielt Flynn har det ubekvemt - og han skal nok snakke, man har ham på anklager (skattesvig bl.a.), som er et statsanliggende og ikke et forbundsanliggende: Dvs. en præsidentiel benådning kommer ikke på tale.

 • Stoltenberg holder et kort; men afgørende Nato-topmøde i disse dage - da Trump nu alligevel ikke kan komme til twitter - og Mattis er til stede. Det er budgetterne, der skal tales om; men mere vigtigt: En ændret kommandostruktur.


Det er først og fremmest samtidigheden i udmeldingerne, der er interessant. Spørgsmålet er om Trump kommer hjem til en rigsretsanklage (Mueller har været god til at holde væsentlige vidner under låg).
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26944
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum