Nato og fjernøsten.

Go down

Nato og fjernøsten.

Indlæg by Thomas on Lør nov 04, 2017 7:21 pm

Det, jeg ser, der sker i øjeblikket er, at inden Trumps tourné i Asien, så har Nato og Sydkorea undertegnet en samarbejdsaftale og Stoltenberg snakker med Abe i Japan.

I Sydøstasien er Kina problemet - ikke så meget Rusland.

Nu er de asiatiske lande jo ikke dummere end de kan se, at med Trump, så er der ikke rigtig nogen vej frem ad den vej. Spørgsmålet er således for disse lande: Hvordan tumler man USA som allieret?

Nato har så den store fordel, at det er en organisation, der virker! Den virker mere end tilsyneladende i en situation, hvor USA ikke virker!
Det kunne således være en udmærket idé at søge inspiration for de sydøstasiatiske lande.
Det kræver naturligvis, at man begraver gamle regionale fjendskaber, hvilket set i lyset af 2. verdenskrig tilsyneladende er en vej frem. Sydkorea og Japan har afgjort en dyster fortid. Men indbyrdes modsætninger må ikke stå i vejen for løsning af større fælles problemer. Noget Vietnam tilsyneladende også så småt er ved at erkende. Philippinerne er den sædvanlige rodebutik.

Xi i Kina er tilsyneladende solidt ved magten og fast besluttet på at fortsætte Kinas fejltagelser og ambitioner på en ny måde! Rusland er jo helt klart ikke en vej frem for Kina, fordi det er Rusland alt for svag til, at man kan tage højtideligt. Der kan være nogen leverance af billig energi; men det egentlige kinesiske problem omkring fødevarerne - det hver kan eller vil Rusland ikke kunne løse.

De europæiske lande har tilsyneladende fået nogenlunde styr på det skøre individ til Trump - ikke perfekt; men heller ikke dårligt. Det kan man sige, fordi der er ikke (endnu) udbrudt den krig. som Rusland så tydeligt lægger op til for at klare sine interne problemer (på samme måde som Hitler).
Der mangler i øjeblikket i Asien en princeps inter paribus, som Tyskland i Europa.
At Tyskland så ikke er specielt glad for denne rolle, fordi det bringer Tyskland i klemme mellem USA og Rusland: Det er noget andet.
Japan står i en tilsvarende situation som Tyskland.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

For en gangs skyld siger Stoltenberg noget nyt.

Indlæg by Thomas on Lør nov 04, 2017 7:28 pm

Her i Sydkorea.

Nordkorea er også et problem for Nato!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 27080
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum