Trump og hystaderne.

Go down

Trump og hystaderne.

Indlæg by Thomas on Søn okt 22, 2017 2:26 am

Jeg siger ikke, at Trump ikke er et plat og dumt svin; men jeg siger: Der er en bred kreds, der bruger det til at fremme deres egen dagsorden.
Man bruger en bums til at fremme en dagsorden, der egentlig er en afværge-dagsorden, fra noget mere alvorligt.

Jeg mindes to sager, der i den grad optog sindene og sendefladen vedrørende kvindelige kamppiloter:

 • Kara Hultgren:
  Hun omkom netop som hun skulle certificeres som første kvindelige kamppilot på F-14 Tomcat.
  Da jeg så video'en af ulykken var det mig klart: Hun kan dæleme ikke flyve øsen. Problemet var, at hun havde fået lov til at forsætte længe efter, at hun skulle have været kasseret - eller sat til anden tjeneste - evt. på andet fly.
  En landing på et hangarskib er altid farefuld. Hultgren kom ind på back-side of powercurve:
  dvs. hvor løftet på vingen kræver mere motorkraft end der er til rådighed - hvorfor flyet synker - jo mere man trækker næsen op for at holde højden, jo mere stiger luftmodstanden og farten (og dermed løftet på vingen) falder yderligere. Til sidst staller ethvert fly - og falder som en sten.
  Det var en fejl Tomcat var specielt følsom overfor. Dels var motorkraften lige marginal nok for så stort et fly, dels var motoren langsom i reaktionen - på en stempelmotor giver man bare gas - ikke på en turbinemoter, fordi den er "utæt" i begge ender, så der er en maksimum acceleration af turbinen - hvis man skal undgå kompresseren staller - og luftstrømmen går den forkerte vej.
  Det betyder ikke, at Tomcat ikke kunne bruges; men det krævede altså, at man vidste, hvad man foretog sig. Det havde ikke behøvet at gå så galt, hvis hun i tide - evt. efter ordre - havde aborteret landingen - ladet motor spinde op og prøve en gang til - evt. sat ned på land.
  En soleklar pilotfejl!
 • Kelly Flinn skulle være den første kvindelige B-52 pilot. Det blev så ikke til noget, fordi hun formodentlig havde en affære med en arbejdskammerat, der ikke var officer.
  Et enkelt blik på hendes diminutive skikkelse sagde klart og tydeligt, at hun kunne - og ville aldrig kunne komme til at flyve en B-52.
  B-52 blev konstrueret til bondekarle på mindst 180cm, af typen, der hæver traktoren op med den ene hånd og efterspænder hjulboltene med fingrene på den anden.
  B-52 er et fly, der får store, fysisk stærke mænd til at dampe af sved under en lufttankning. Den er marginalt retningsstabil, fordi man klippede noget af halen af, da man gik over til turbofan motorer - og i øvrigt brugte det sideværts drejelige landingsstel til ikke at komme ind i situationer med for megen sidevind. Der var ikke nogen som helst mulighed for at en lille spinkel pige ville kunne holde det fly i turbolensen under en lufttankning.
  Det var så noget man var klar over og havde tilbudt hende, at komme over på C-130 Hercules, som dels har masser af motorkraft, dels flyver meget behageligt. Det var hun ikke interesseret i, fordi der ikke var forfremmelser i transportflyvning.


Der er bare det ved det, at den politiske korrekthed kostede Hultgren livet og Flinn en rimelig karriere. Ingen af delene havde reelt noget med kønsdiskrimination at gøre. Der var tale om forsøg på at udnytte og piske en politisk stemning op om et emne, der var de faktiske forhold uvedkommende.

Vi ser også hvordan lummerkarle som Simon Emil Amnitzbøl, Uffe Elbæk, Pape m.fl. angler efter medlidenhed, fordi de mere eller mindre direkte postulerer, at de bliver forfulgt, fordi de er nogle ulækre bagdørsindianere. Deres fimsede privatliv interesserer reelt ikke nogen.
Det, der er problemet for os andre: Hvad er det denne afværge-dagsorden reelt skal skjule af misliebigheder.

Tidligere minister Torben Lund er og var en ulækker bøssekarl i årevis - hvad alle vidste: Ritt's lille bøssedreng.
Det blev så ikke bedre af, at han som sundhedsminister saboterede registreringen af AIDS-lummerkarle. Nu var der på daværende tidspunkt ikke noget reelt behandlingstilbud, hvorfor den primitive epidemi-forholdsregel var det bedste man havde. Hvor mange liv den modbydelige karl har kostet, er der næppe nogen, der har gjort op.
Det er så heller ikke - og netop ikke - det, der smaskede Torben Lund; men at han lavede momssvindel! Og bedrog fagbevægelsen. Forbrydelser, han slap for en velfortjent fængselsstraf for.
Alligevel dukker det frastødende dyr op med jævne mellemrum i debatten.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum