Opec og produktionsloftet.

Go down

Opec og produktionsloftet.

Indlæg by Thomas on Tors okt 05, 2017 2:20 am

Bliver sandsynligvis forlænget.

Det vil stadig ruinere Rusland og de andre olieproducenter.

Det vil holde produktionen på næsten det nuværende niveau; men man vil miste markedsandele til f.eks. den amerikanske produktion. Produktionsbegrænsninger i OPEC landene kommer ganske af sig selv, fordi der ikke foretages reinvesteringer. Det betyder at markedsandelene kommer til at være i plukkehøjde for bl.a. amerikanske producenter.

Problemet er allerede nu for Saudi, at deres produktion ikke kan sælges til markedsprisen; men går til rafinaderierne som tilslag til den amerikanske olie. Man holder produktionen nede; men prisen på den olie, der ikke kan anvendes direkte, den bliver også derefter.¨
Det efterlader markedet til den billige produktion af fracked amerikansk olie.

Samtidig er markedet for "grøn energi" ikke håbløst. Det sætter om ikke andet så et loft over prisen på olie. Desuden er kul stadig en mulighed for forbrugerne.

Faldet til 35 USD/brl, medio 2016 havde nok så meget en finansiel baggrund, fordi Rusland var så presset på likviditeten, at man måtte sælge olie - koste, hvad det koste ville. Den situation kommer formentlig til at gentage sig efterhånden som enkelte olieproducerende lande går fallit. De går fallit, fordi de har bygget deres samfund op omkring høje oliepriser og afgifter til import.

Der er dog ikke meget, der tyder på noget umiddelbart prisfald. Prisfaldet vil komme som følge af en lavere kurs på USD. Reelt er USA ikke specielt interesseret i at smadre tuskhandlen mellem Kina og Rusland. Det er meget bedre at have truslen om et kollaps af olieprisen i baghånden - og den vil alene kunne få Kina og Rusland til at makke ret.
Det betyder imidlertid også, at stigende fødevarepriser vil ramme både Rusland og Kina. Det vil også ramme vesten; men ikke i seriøs grad idet prisen på fødevarer i vesten er mere afhængig af den yderligere forarbejdning.

Det man nok så meget skal holde øje med er gasprisen, hvor den amerikanske produktion nu kommer i gang - hvor infrastrukturen er ved at være på plads - men salget i USA ikke kommer i gang, fordi der ikke er bygget kraftværker til gas.

Europa kan udmærket leve med det nuværende prisniveau, fordi prisen falder som følge af faldet i USD-kursen. At prisen ligger på 50 USD (op fra 45 USD) - en stigning på 10% - som modsvares af et tilsvarende fald i dollarkursen ifht. euroen.
Det medvirker om ikke andet, så til at holde priserne i almindelighed i ro i Europa, hvorfor forbrugerne får reallønsfremgangen i form af, at de får mere for pengene.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Saudi skærer ned på produktionen af olie.

Indlæg by Thomas on Tirs okt 10, 2017 4:16 am

Det kan jo ikke overraske.

Kina skal ikke have noget - før de er artige.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er masser af olie.

Indlæg by Thomas on Tirs okt 10, 2017 12:16 pm

Masser!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Opec og produktionsloftet.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum