Hvad er det Nationalbanken gør?

Go down

Hvad er det Nationalbanken gør?

Indlæg by Thomas on Fre sep 08, 2017 7:54 am

Auktionskalender

Antallet af auktioner og ombytningsoperationer er blevet sat op. I oktober er der alene berammet 6.

Handlen i hver enkelt operation er ikke overvældende.

Meget tyder på, at man forbereder sig til, at 4% 2017 forfalder (med 50 mia.) 15/11.

Der er indtil nu i 2017 udstedt for 51 mia.; men kun opkøbt for 31 mia.

At investorerne hænger sig fast i 4% til udløb er der intet mærkeligt i: Problemet er bare, at der ikke er noget papir af tilsvarende afkast til afløsning.

Det andet er, at kursen på 1/4% 2020 er (pænt) over pari. Ikke nok med det; men afkastet ligger under indestående på indskudsbeviser.

Hvad sker der ved udløbet af de 50 mia.? Svært at sige.
Indtil nu er handlen begrænset af, hvad der bliver frigjort hver uge fra indskudbeviser. Samtidig sættes skæringskursen, så køb af statsobligationer er ringere end alternativet: Nemlig bare at lade pengene stå på indskudsbeviser.
Vi har allerede set, hvordan man har prøvet at loppe kursen på dollar op og kursen på kronen ned. Det er - ikke underligt - ikke lykkedes med en stadig faldende USD. Det er så sådan, at pengene vil næppe flygte ud af landet - om ikke andet, så fordi frigørelsen fra indskudsbeviser er så forholdsvis afmålt.
Meget tyder på, at bankerne bliver nødt til at bide i det sure æble og loppe kursen på statsobligationer (uanset, hvor lav kupon er).

Det kan så undre, at man ikke har en 10 årig statsobligation med en respektabel kupon på f.eks. 5% - og så lader den gå markant over pari i auktionen. De 4% som 2017 kunne trænge til en afløser. Investor (pensionskasse) kan lige så godt betale "up front". Likviditet er jo ikke relevant for papirer, der holdes til udløb.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum