Nato, Norge, Danmark og Island.

Go down

Nato, Norge, Danmark og Island.

Indlæg by Thomas on Ons maj 24, 2017 10:21 am

En fælles kronik af den norske og danske forsvarsminister.

Samtidig ser vi et behov for, at Nato reformeres for bedre at kunne imødegå de nye udfordringer. Vi vil samarbejde om at forny Natos kommandostruktur, styrke Natos kollektive forsvar i Nordatlanten og Østersøen og sikre stabilitet i nordområderne.


Der er formentlig tale om en Arktisk Kommando - formentlig under skiftende dansk og norsk ledelse - efter modellen med COMLANDJUT, hvor der var vekslende dansk og tysk chef - og næstkommanderende vekslede modsat.

Indtil videre er chefen en generalmajor - spørgsmålet er om vi skal op på generalløjtnant.

Meget af materiellet har vi i forvejen.

Der kan blive tale om en Huitfeldt-klasse til; men ellers er det spørgsmålet om evt. at udskifte Harpoon med den nye norske efterfølger til Pingvin-missilet. Det vil så være en nettoanskaffelse; men det skulle være til at overkomme.

Vi er i færd med at anskaffe F-35 og Norge er i gang med indfasningen af samme. Samtidig er Norge i gang med anskaffelsen af P-8 Poseidon.

Hvad angår hæren, så kan der blive tale om at opgradere til en let kampgruppe: Det er i det lys, jeg ser overvejelserne omkring yderligere anskaffelse af Mowag Eagle, fordi så kommer man op på ca. 150 køretøjer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er lidt spændende hvad der sket på Natomødet i dag/morgen.

Indlæg by Thomas on Tors maj 25, 2017 5:30 am

Her kommer norsk materiel til Litauen.

Jeg tro vi skal hæfte os ved, at den norske og danske forsvarsminister har en fælles kronik i Jyllandsposten dd.

Når man landsætter - i god ro og orden - pansret materiel - og det er med kampvogne. Bevogtet af en De Zeven Provinciës-klasse. Tjo ..... man kan godt forsøge at angribe den; men det bliver meget hurtigt en dyr spøg. En luftforsvarsfregat: Den bider fra sig! Evertsen er jo ikke noget dårligt skib: Den er for dyr; men det er noget andet.
Ja, det lader jo "den anden side" om at drage sine konklusioner.

Når man lander - og to kampvogne som det første kører fra borde og - ikke alt for demonstrativt - stiller sig op med kanonen i hver sin retning, så er det en fin hentydning om, at man ikke er specielt interesseret i (men forberedt på) "kundekontakt". Når det næste, der kører i land så er ingeniør- og bjergningsmateriel, så er det lidt af en antydning af, at man overvejer at blive i nogen tid - uanset hvilke andre synspunkter, der måtte blive fremført.

Regner man lidt på distancer: Så passer det meget godt med en panser bataljon fra hver af havnene: Tallin (Danmark), Ventspils (Norge), Kleipeda (Holland). Det er så nok så meget stabsfunktioner, som kommer her med et blandet kompagni panser - som det første: Man regner ikke med at skulle slås så forfærdelig meget. Det kan være fremme 24 timer efter march-ordre fra parlamentsbeslutninger.
Det jeg ser i ingeniørmateriellet er, at man vil være parat til at modtage forstærkning (hovedstyrken); men nedgravet!

De lovede 48 timer er nok i overkanten. Russerne regner formentlig med, at det vil være lette tropper; men når man har det tunge materiel, så rinder Tordenskiolds bemærkning i hu: "Hvad dælen nøler I efter?" Der er en 400 km til grænsen til Hviderusland. En tung pansret og nedgravet kampgruppe er altså noget, man slår sig på. Ikke nok med det; men den sydlige kunne godt finde på, at køre til Königsberg i stedet for?
Skal vi sige det sådan: Hvis jeg var russer ville jeg hive alle planer frem og revurdere, om man nu også havde tænkt på ALT.

Det er en manøvre, der stort set ikke koster noget; men må give anledning til visse overvejelser på "den anden side".

Det vil være den perfekte scenografi, når tæppet til mødet med Trump går op. Det er jo slet ikke Brüssel, man tænker på, som det farlige. Amerikanerne? Tja, de har jo næppe snøvlet sig færdig! Det schludder fra Rand Corporation om 48 timer? Regnet fra hvornår?

Det er så nok så meget, hvis man samlet set har en panserbrigade fremme inde 48 timer - og vel at mærke i stilling.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nato, Norge, Danmark og Island.

Indlæg by klogeaage 35 on Tirs dec 26, 2017 12:06 am

BUM
avatar
klogeaage 35

Antal indlæg : 2253
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Jeg så den godt.

Indlæg by Thomas on Tirs dec 26, 2017 1:09 am

klogeaage 35 skrev:BUM

»Bare husk, hvorfor I er her. De overvåger os, ligesom I overvåger dem. Vi har 300 marinesoldater heroppe, vi kunne gå fra 300 til 3000 over natten. Vi kunne hæve barren,« sagde han til de udstationerede marinesoldater.

Det væsentlige er, at man bare flyver folkene ind og tager materiellet ud af depotet.

Hvad jeg så tror er, at det ikke så meget er Norge - for en hel brigade Marines - det er edder huggeme meget - rigtigt meget.
Hvis det er noget, så er det modangrebsstyrken, der skal til for at destruere Archangelsk - ved at vralte gennem Sverrig og Finland - Det nordlige Norge er så en bekvem genvej i dette tilfælde.

Det understreger blot, hvor meget ret, jeg har i min formodning om, at Putin fik ryddet gebisset i Latakya (hvor man officielt kun angreb en Syrisk base).
Russerne er stadig i Latakya; men de kan ikke gøre noget. Tilsvarende er Russerne stadig i Murmansk; men forsøger de noget som helst - f.eks. at genoptage patruljeringen med ubåde, så står de til nogle gevaldige bank.
Det kunne jo være, at amerikanerne blot sænkede deres atomubåde - ingen ville formode, at det ikke var det elendige vedligehold og personellets uduelig hed, der var årsag til endnu en katastrofe. Ingen vil nogen sinde få at vide, hvad der gik galt.

Vi så, hvordan Admiral Kutnetzov var en papirtiger med umådeholdent tobaksforbrug.

Den dybere mening er at materiellet er præpositioneret og kan flyttes med særdeles kort varsel. Marines har masser af materiel, for når hæren er færdig med det, så får Marines det: Marines har faktisk langt mere materiel (lidt ældre dato; men udmærket kvalitet) end de nogen sinde vil kunne anvende. Spørgsmålet er transporten det sidste stykke. Jeg ser, at DFDS fyrer personale i Esbjerg. Så bliver der en færge eller to til overs dér.

Jeg tror Du skal hæfte Dig ved General Riho Terras bemærkning 6:40.

Dem, der kom mindre end 24 timer med forstærkning - det var Danmark. Vi véd jo godt, at Nazi-Marie er en landsforræder - så derfor vedtager man ikke noget i Folketinget - før flyene har sluppet jorden. Bare lige en henvisning til, at Putin godt snart må slå Nazi-Marie ihjel - hun er trættende! Men det skal gøre meget ondt på hende.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Söreides

Indlæg by Thomas on Tirs jun 26, 2018 11:11 pm

spidse kommentar om, at det var koldt er noget Mattis ikke vil have siddende på sig.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump truer Norge.

Indlæg by Thomas on Lør jun 30, 2018 6:01 pm

Dumt.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Russerne mener ikke at Nordnorge kan invaderes.

Indlæg by Thomas on Lør dec 08, 2018 3:53 pm

Mener russerne.

Det har de rimeligvis ret i. Ikke uden at Sverrig er invaderet og bragt under kontrol af den russiske bank Nordea.

Det er så heller ikke det, som russerne reelt er bange for: Hvis russerne laver et af Putins - eller Stalins - gamle numre i f.eks. Bulgarien med et overfald, hvor går så grænsen for et modstød mod Murmansk (lige godt 100 km fra den norske grænse).
Det Trident Juncture 2018 viste var, at der er afgjort muligheder for et sådant modstød (specielt, hvis man ikke skal bekymre sig om finsk eller svensk neutralitet), hvis man har hensigtsmæssigt materiel som Bandvagn. Grænsen kan ikke mineres - en Bandvagn kører bare ovenpå sneen. Grænsen kan ikke bruge kemiske våben - de fryser om vinteren. Russerne kan ikke få tanks derop. Kan Nato få tre brigader med Bandvagn imod Murmansk med total ødelæggelse af infrastruktur - inden man går igen? Snildt.

Det man reelt opnår er, at Rusland er nødt til at befæste og garnisonere ret så betydelige styrker ikke alene i Khaliningrad; men også Murmansk. Lad os sige det sådan: Det har Rusland ikke råd til - og de kan heller ikke skaffe folkene eller indkvartere dem.
Derfor er provokationen mod skibstrafikken i det Sorte Hav ekstremt risikabel. Tænk, hvis man med finsk/svensk samtykke tog den vej ind?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nato, Norge, Danmark og Island.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum