Tingene er ikke altid bare, hvad de synes.

Go down

Tingene er ikke altid bare, hvad de synes.

Indlæg by Thomas on Tirs maj 02, 2017 5:40 pm

Det er nu lykkedes at placere THAAD lige præcis, hvor hverken russerne eller kineserne ønsker at have dem.

Faren ved Nordkorea er såmænd reel nok; men det videre perspektiv er, at disse salami-taktikker fra Ruslands eller Kinas side - de vil koste dem mest. Det er ikke noget, der koster USA det store. Trumps noget plumpe forlangen betaling dækker også over, at det så sandelig er i Syd Koreas nationale interesse med amerikansk tilstedeværelse. Det er ikke noget, der er blevet Syd Korea påtvunget - ikke af USA!
Dermed er en hel række propaganda-fabler blevet pillet fra hinanden på forhånd.

Kina bliver nødt til at levere på tilkendegivelserne om at foretage sig noget effektivt i forbindelse med Nordkorea - ikke nok med, at der er kommet THAAD til Sydkorea; men Kina har fået placeret et Amerikansk hangarskib lige på sit dørtrin - eller efter kinesisk opfattelse - pænt inde i stuen.
Russernes hovedbase i Fjernøsten - Vladivostok skal heller ikke vide sig sikker. Angrebet på Taranto i 2. verdenskrig var en succes.

Droner på hangarskibe.

Alle disse science-fiction fortællinger om ubemandede fly er jo noget for husarerne. I en skarp situation mod en seriøs fjende, så er de ikke gode nok; men.. men... men...

Noget af det vanskeligste, farligste og krævende er at starte og lande på et hangarskib. At skiderikkerne skyder på en er naturligvis irriterende; men intet, der står mål med en natlanding på et hangarskib i dårligt vejr!

Det, jeg tror sker i øjeblikket, hvor halvdelen af hangarskibene er i havn er: Man er ved at installere et bjergningssystem som er indbygget i droner. Det virker tilsyneladende ganske udmærket: Den noget poppede bemærkning om, at det gav et "problem", fordi halekrogen hele tiden ramte præcis den samme plet på dækket, som derfor blev bulet - det gør altså, at det nok er et system, som vil blive indbygget på de andre hangarskibe og deres fly.
En af nyskabelserne på CVN-78 Gerald Ford er den nye katapult.

Det er ikke noget, som i sig selv skaber overskrifter.

Men det betyder slet ikke så lidt i effektiviteten af et hangarskib. Til sammen er det virkelig noget, der gør at den amerikanske skatteborger får mere for pengene.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26067
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum