Trump og Rusland

Go down

Trump og Rusland

Indlæg by Thomas on Lør okt 15, 2016 9:53 pm

Der er nok ikke nogen tvivl om, at Putin hader og afskyr Hillary Clinton og det er han langt fra den eneste, der gør.

Om Putin står bag Wikileaks og hackingen af Hillary's server: Mere end altovervejende sandsynligt. Jeg forstår på efterretnings "eksperter", at der er mere end 90% sandsynlighed for at det er tilfældet. Samtidig angives grænsen for, at man giver folk en bombe i hovedet til 75%.
De tal ved jeg så ikke, hvordan man kommer frem til - bl.a. fordi det er så sjældent, at man bagefter kan lave statistik på det - en efterretningstjeneste siger jo ikke: "UPS, her kvajede vi os!" Ikke med mindre det kan bruges til at skjule noget andet - hvilket ofte sker. Bl.a. tror jeg at den "beklagelige" misere omkring Irak's masseødelæggelsesvåben har en anden baggrund - nemlig at man ikke ville have en genopblussen af Irak-Iran krigen og Iran dermed som en kernevåbenmagt til i Mellemøsten - det er bare en mulig udlægning, som måske ikke er helt hen i vejret.
Med hensyn til disse hemmelige operationer, så kommer der stadig drypvis nye informationer frem om 2. verdenskrig, som stiller sagerne i et andet lys, hvor man må revidere sin opfattelse - bl.a. fordi der stadig er oplysninger, der er så dybt begravet om kompromisser, der blev lavet - hvis man ikke systematisk har ødelagt dem. Det sidste tror jeg nu ikke på, fordi en efterretningstjeneste tilintetgør ikke materiale - man begraver det; men tilintetgør det ikke - det ville være dumt.
Det klassiske eksempel er: Komponisten John Dowland var spion for England i Danmark ved Chr. IV's hof. Datidens udgave af en højfølsom aflytningsmikrofon.

Lad så teknikaliteterne hvile, for der er ikke nogen tvivl om, at de ekstremt højreorienterede (her undtager jeg Dansk Folkeparti, for de er så dårligt begavet, at de er overhovedet ikke orienteret!) populistiske kaosbevægelser er støttet af Kreml, dvs. Putin. Det er så små penge i forhold til den mulige effekt, at det ville være dumt ikke at udnytte mulighederne i "nyttige idioter" - hvad angår Dansk Folkeparti, så har de udmærket sig ved at være særdeles Unyttige idioter.
Tilsvarende tror jeg også, at Putin i vidt omfang har opgivet de gamle kommunistiske undergravelsesagenter, som SF/Enhedslisten, fordi de har så ringe styr på noget som helst (at ville bringe Villy Søvndal i drift igen, så er man sgu desperat!). De har f.eks. overhovedet ikke styr på de forskellige narkohandlende indvandrerkriminelle - tværtimod: De er mere farlige for kommunisterne end for de fleste andre - de har en stærk aversion mod forræderi mod dem, hvilket er grundholdningen i al kommunisme.

Det, der ligger i det er nok, at man fra USA's side vil give Putin en huskekage om, at det spil kan to lege - og USA har, når det kommer til stykket, nok flere kræfter end Putin har. Der har man nok i USA en mere realistisk holdning: Nemlig at den offentlige mening i Rusland har så uendelig lidt at skulle have sagt i det hele taget, så den er man ligeglad med.
Hvad der har været nævnt er: Man vil tage alle Putins penge fra ham. Det er rimelig klart, at de skillinger er spændet fra Rusland for længe siden og er nu indlåst på diverse bankkonti i de dubiøse banker. Jeg har svært ved at se, at nogen skulle have specielt meget imod, at Putin kom til at betale for restruktureringen af banker - bare det ikke er vore skatteydere.

Der er tale om betydelige beløb, når man betragter at fra 2011-14 har olieprisen været oppe i urealistiske 100 USD/brl., hvorefter den faldt og stabiliserer sig på de 40-50 USD/brl. den er på i øjeblikket. Det var faktisk lavpunktet i 2009. Det er imidlertid langtfra nok til at dække mankoerne i bankerne - det er den russiske økonomi alt for lille til - men krummer er som bekendt også brød.
Her inkluderer jeg så ikke skadefryden ved at se russerne og svenskerne komme ned i skidtet, hvor de hører til. Som bekendt iflg. Georg Brandes: Den specielle danske form for livsglæde.

Kan man egentlig bebrejde Putin, at han forsøger at påvirke det amerikanske valg - vel egentlig ikke: Det var forventeligt. Jeg gør principielt det samme med de få og små ressourcer jeg har. Hvilken indflydelse det måtte have? Højst mikroskopisk og minimalt - og de afledte effekter med fornøjelsen at give den plimskøre præst til Søren Krarup og hans lige så "knald i låget" skøre datter Marie Krarup fornøjelsen af at gå på røven i egen mudderpøl - det er nok større gavn. Intet er større glæde end at tvinge tåber til at indse deres egen åndelige begrænsninger.

Hovedsigtet har fra min side været at forberede til dagene efter Putin (de kan så ligge nærmere eller fjernere), hvor Danmark hævder sig i sine rettigheder i Indre Danske Farvande (dvs. hele Østersøen) med en stadig profit - ikke overvældende; men stabil - og får jaget svenskerne tilbage op i juletræerne.
Det skal nok lykkes, for alle har reelt (selv inklusive nordmændene, der ikke altid er lige vakse) en økonomisk interesse i det.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Mike Pence går direkte imod Trump.

Indlæg by Thomas on Man okt 17, 2016 5:47 am

Igen!

Han kræver »hårde konsekvenser for Rusland eller ethvert andet land«, som måtte have krænket private oplysninger eller USAs sikkerhed.

»Jeg mener, at der er flere og flere beviser, der peger mod Rusland,« siger Pence.

Trump bliver ikke præsident. Pence er kørt i stilling, hvis Trump skulle blive ramt af et godstog.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Blackjack ved Alaska.

Indlæg by Thomas on Tors maj 04, 2017 6:37 pm

F-22 Raptor var alligevel i nærheden. 50 sømil er indenfor AMRAAMs rækkevidde med en F-22.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Flynn og Rusland.

Indlæg by Thomas on Lør maj 06, 2017 5:00 pm

Landsforrædere.

Obama-holdet gav Trump og hans hold et varsel om, at man ville smide et stort antal russiske "diplomater" ud - og lukke deres spionagefaciliteter ned.
Pointen var, at Trump var kun orienteret timer før. Man var da godt klar over, at der var landsforrædere, der ikke skulle have lejlighed til at tippe russerne, så de kunne nå at fjerne kompromitterende material.

Det minder mig om første gang, hvor Helle Thorning sendte F-16 til Estland - 3 uger tidligere end planlagt. Det var Estland glad for - forståeligt nok.
Årsagen til den hurtige planændring var nok nærmere, at man ville præsentere Forsvarsudvalget med et fait d'accompli, så når lamperne lyste i Folketinget, slap flyene startbanen.
Man har allerede på det tidspunkt været klar over, at Søren Espersen og Marie Krarup er Putins lydige og villige redskaber - de er landsforrædere.

Vi ser jo også, hvordan Dansk Folkeparti forsøger at sabotere oprustningen af Forsvaret ved at genindføre værnepligt.
I et base- og værkstedsområde er det ikke antallet af flade fødder der tæller men antallet af kvalificerede folk og teknikere.
F.eks. har en Huitfeldt-klasse med det halve mandskab en slagkraft på størrelse med en destroyer - med det halve mandskab og den dobbelte udholdenhed. En væsentlig større produktivitet.

Det er også derfor vi ser, hvordan tingene kører igennem Forsvarsudvalget i absolut sidste øjeblik - når regeringen og Socialdemokratiet har fået lavet aftalerne på gangene. Det er derfor "Hjorten" er forsvarsminister - han er den eminente forhandler. Han trykker landsforræderne ved, at han har noget på dem - og overbeviser dem om, at det er tåbeligt ikke at følge regeringens politik. Gør de ikke det, så kommer der "uheldige" sager op som den med Morten Messerschmidt - den slags er "Hjorten" lagerførende i.

LA og Konservative er i lommen på banker - bare ikke den bank, som DF er i lommen på. Man skal aldrig undervurdere fjendernes indbyrdes had.

Der er ikke nogen tvivl om, at DF-"eliten" er landsforrædere i russernes sold. Det véd man godt - og træffer sine forholdsregler. Læg mærke til at dem, der fører sig frem er narrehoveder som Martin Henriksen og Kenneth Kristensen Berth - irriterende; men ikke mere. "Eliten" skal nok prøve at holde sig i ro. Marie Krarup ævler sit Putin-sludder, som ingen alligevel gider høre på. En skolelærers gymnasiestile har sjældent nogen videre almen interesse. Specielt i Dansk Folkeparti er læsning en usædvanlig vane - folk har vigtigere ting at tage sig til.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lidt propaganda fra Sputnik. Blackjack.

Indlæg by Thomas on Søn maj 07, 2017 12:41 am

Blackjack og Backfire skal renoveres.

Jeg har min tvivl om det kan lade sig gøre.

Men den meddelelse får mig til at spekulere på:

Tu-160 and Tu-22M3 planes have participated in Russia's campaign against terrorists in Syria.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om (efterhånden), at USA ved angrebet på Assad også angreb russernes base ved Latakya.

Men nu melder mistanken sig: USA har også fået knaldet russernes strategiske bombere!

Det kan godt være, at det kun var et par stykker af hver; men det var nok noget nær de eneste, der kunne flyve!

Blackjack

Russian Air Force – 16 were in service (12 combat and four in training) as of April 2008, with the 121st Guards Heavy Bomber Regiment at Engels/Saratov. As of 2015, 11 Tu-160s are combat-ready. According to Russian Deputy Minister of Defence Yuriy Borisov, as of 2017 - 16 Tu-160s are combat-ready, and are planned to be modernized.

Ukrainian Air Force inherited 19 Tu-160s from the former Soviet Union, and subsequently handed over eight Tu-160s to Russia as exchange for debt relief in 1999; the remainder were scrapped under the Nunn–Lugar Cooperative Threat Reduction agreement led by the US.

Det hænger så nok sammen med, at man har lagt sin klamme hånd på så at sige alle Condor. På Sejrsdagparaden i Moskva så jeg kun 1 Condor og 3 Blackjack.

Russerne har så også fløjet demonstrativt med en Blackjack mod Alaska. At der også skulle være Backfire med i købet ville være overraskende.

Men det gør russernes reaktioner mere forståelige: De kan jo ikke medgive, at deres strategiske bomberstyrke er blevet halveret (el. noget lignende). Det forklarer også USA's angreb på Assad: Antallet af civile, der gik til ved gasangrebet var - efter syriske forhold - ringe.
Det har så kunnet tjene til et legitimt påskud til at fjerne Ruslands strategiske bombere.

Nu står russerne i den penible situation, at de skal forklare, hvorfor de ikke mere flyver med Blackjack og Backfire!

Ha!!

"Jo, ser I, det forholder sig sådan, at de er under renovering. Bla bla bla ......" Rolling Eyes

Nu kan Rusland ikke indgå i nedrustningsforhandlinger! De vil ikke kunne fremvise fly til gensidig destruktion! Rusland har mistet en forhandlingsposition!

Hvorfor skulle USA give indrømmelser, når russerne ikke har noget at handle med?

En ting er sikkert: USA giver sig ALDRIG så længe Rusland har kernevåben! ALDRIG!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er da en forfærdelig gang klamp.

Indlæg by Thomas on Fre jun 02, 2017 1:37 am

Det er altså ikke sådan man foretager en landgang i Østersøen!

Først hæver man kampvogne op fra et lastrum.
Hvordan den kampvogn ville dingle ved blot den mindste smule søgang og blæsevejr? Vorherre bevars! Der er nogen, der må være trætte af livet!

Dernæst sættes kampvognen på en lægter, hvorfor den endnu engang skal fastgøres inden den sejler over grundt vand den næste times tid.
Tænk nu hvis russerne ikke er indforstået med det? De kunne jo tænkes at smide nogle bomber!

Det er sådan det skal gøres: Nordmændene i Litauen.

Gutterne triller i land: Klar til kamp, sikrer med kampvognene i alle retninger. De er altså træls at argumentere med, når deres 120 mm. kanon peger på en.
Det man ikke ser er Evertsen, der er en hollandsk luftforsvarsfregat. Nemlig! Den ligger nemlig, hvor den kan plaffe dem, der vil forstyrre landgangen ned!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lad os lige prøve at samle os!

Indlæg by Thomas on Man jun 05, 2017 3:53 am

Jeg vil ikke citere alt presseskrigeriet omkring, hvem sagde, hvad og hvornår - og om de gnaske chokoladekage eller hamburger imens.

Det bliver mere og mere klart, at det, der skete var:

 1. Israel får leveret 3 F-35 til supplement af de to, de allerede har. Den leverance er sket med åbne øjne, fordi de amerikanerne ved, at jøderne bruger de våben de får - omgående. Fair nok, hvis det var det, der var meningen.
 2. Assad bruger giftgas mod civile (og jeg er stadig ikke helt med på hvordan man kan være sikker på, at det var sarin. Billederne tillader ikke en differentieret analyse - det kunne også være soman. Personligt ville jeg ikke anvende sarin, fordi den er for flygtig). Om det var Assad eller russerne - aner det ikke; men det kunne have været - og dermed er der en linje,
  der er overskredet: Uanset om det var den ene eller den anden.
 3. Amerikanerne bomber den syriske base - og de russiske faciliteter i Latakya.
 4. Årsagen til at det kunne ske så smertefrit var, at israelerne på forhånd havde bombet luftforsvaret omkring Latakya - med de F-35, som de har fået fra amerikanerne. Israelerne har naturligvis benyttet lejligheden til at tvære en tilsvarende installation ud i Libanon hos Hizbollah. Det passer med to roder á to fly.
 5. Putin har ikke orienteret Lavrov eller Kislijak om hvad der rent faktisk er sket.
 6. Trump fortæller Lavrov - i det ovale kontor - og ambassadøren (og spionchefen i USA), hvad man rent faktisk har gjort.
  Det er noget Lavrov ikke kan bruge til andet end ammunition mod Putin, fordi Putin sender Lavrov i byen med en dårlig sag. Det gør Putin, fordi russerne er blevet ydmyget - og ydmyget så meget, at russerne aldrig vil kunne medgive det.
 7. Trump fortæller ved en pressekonference med Bibi Netanyahu så eksplicit, at han ikke kan misforståes, at det var jøderne, der havde foretaget det indledende angreb (både på Hizbollah - som russerne ikke har det strålende med - og det russiske flyvevåben).
 8. Netanyahu griner smørret, fordi de agenter, der har været involveret er for længst pillet ud. Der er heller ikke mere at kikke på.
  Det minder lidt om dengang israelerne bombede de iranske atominstallationer og da Reagan fik det at vide sagde han: "De har gjort HVAD?"
  Netanyahu siger så: "Efterretningssamarbejdet har aldrig været bedre!" Selvfølgelig er det altid morsomt, at dreje kniven rundt i såret på russerne -
  hvilket var et af formålene.


Det er så rimelig sikkert - ligeså sikkert er, at det kommer til at tage nogle år inden, man kan medgive, at det er sket. Ingen har interesse i at gøre almenhedens indsigt større end højst nødvendigt - aviserne har rigeligt at skrive om i denne tid alligevel.

Det, der direkte angår Danmark er:
 1. Siden nytår er der ombyttet højt forrentede statsobligationer dels lige over, dels med "strafporto" til lavere forrentede obligationer med en længere løbetid.
  Enhver, der kan tælle til tyve uden sokker er klar over, at de nyudstedelser er købt til ca. den dobbelte pris af, hvad der er blevet betalt. Russerne har formentlig måttet købe de obligationer ud af pensionordningernes beholdninger til en kurs pænt over pari, fordi det er de værd hvis ½% 2027 går i pari, hvad den ikke gør i den seneste auktion.
  Nationalbanken har det helt fint med det, fordi 2027 kan ikke sælges til højere kurs end 50.
  Vi taler (inklusiv ¼% 2020) et beløb på 31 mia. pålydende: Reelt har nogen foræret Danmark ca. 15 mia. kr - eller 2 mia. euro/USD? Karakteristisk nok er valutareserven ikke på virket af det.
 2. Lars Løkke har et møde med Trump, der i hjertelighed står i skærende kontrast til Trumps opførsel ved Nato-topmødet. Løkke har givetvis ladet nummeret sive til Trump, at naturligvis yder Danmark mere militært - så længe Putin er så vild med at betale for det. Jeg tror stadig, at vi får en eskadrille Condor - nu da vi får pengene. Personellet skaffer vi bare. Læg mærke til, at der er sendt hjemmeværnsfolk med til Mali. De koster ikke noget videre og er udmærkede til lidt bevogtning af en lejr - ikke farligt; men det skal gøres - de terrorister, der søger ly i Mali er ikke en fare for militært personel: De er alt for optaget af at holde sig skjult.
 3. Beskeden til Trump er: Lad være med at blande Dig i, hvordan vi passer vores arbejde - det har Du alligevel ikke forstand på.
 4. Den samme hjertelige atmosfære bredte sig også over Mattis møde med den norske forsvarsminister. Samtidig har Norge sendt 2 kompagnier til Litauen - svært panser - og en let bataljon til Estland?
  Søriede kom med den spidse bemærkning, at Mattis marines havde fundet ud af, at det er koldt om vinteren i Nordnorge. Jeg mener: Futte rundt med snesko, når enhver véd, at man bruger ski. Som det ser ud, så forhåndsdesignerer man en dansk/norsk let bataljon. Om det i det konkrete tilfælde er danskere eller nordmænd afhænger af vejrliget. Det vil tage alt for lang tid og for mange penge at uddanne en dansk bataljon til vinterkrigsførelse i 20 graders frost. Køretøjerne er også forskellige. Søreide blinkede skelmsk og sagde dermed: Lad være med at fortælle os, hvordan vi passer vores tjeneste - det ved vi nok mere om end Du gør. Norsk infanteri på ski er udmærket klar over, hvordan man skruer bissen på når man vader ovenpå nedbøren.

Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Skærpede sanktioner mod Rusland og Iran.

Indlæg by Thomas on Tors jun 15, 2017 11:40 pm

Det bliver svært at ophæve med 98:2 stemmer i senatet.

Et veto har ingen effekt, fordi så vil kongressen blot vedtage med 2/3 flertal. Det skulle der ikke være mulighed for at blokere.
Problemet er, at folk misforstår det med præsidentens veto.

Præsidenten kan godt nægte at underskrive loven - og dermed sende den til fornyet behandling i senatet. Men senatet kan altid overtrumfe et præsidentielt veto med et kvalificeret flertal på 2/3.

Der røg Nordstream 2.

Det er jo nok baggrunden for det rap over snuden, som Merkel fik af Trump. Man kan sige meget om Trumps stil; men politikken bagved er den samme som USA altid har haft.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Rachel Meddows

Indlæg by Thomas on Fre jul 07, 2017 1:28 pm

Her kan Trump have ret!

At russerne har fusket med valget i USA er hævet over tvivl - bl.a. fordi der også er blevet fumlet med de europæiske valg.

Det betyder ikke nødvendigvis, at andre ikke kan have fået tilsvarende ideer!

Der er helt klar lækager i sikkerhedstjenesterne - ingen tvivl om det. Problemet er bare at finde ud af, hvem, der lækker.
En måde at finde ud af det på er, at lade hver, der får dokumentet få sin helt egen udgave (der er f.eks. en ubetydelig slåfejl; men den slåfejl er forskellig i de forskellige "udgaver" som hver enkelt får: Nummerering kan også let forfalskes.

Det kan så gå på flere forskellige dokumenter for at få lækagen i gaflen.

Zimmermann-telegrammet i 1. verdenskrig var jo også noget, der var blevet opsnappet af den britiske efterretningstjeneste - og man fortalte da ikke amerikanerne om det, før det var belejligt.

Ser man på, hvem der kunne have interesse i noget sådant, så er der - foruden en del hjemlige politiske fjender - også kineserne, der bestemt ikke har fælles interesser med russerne eller amerikanerne.

Vi må med andre ord forholde os nok så meget til, hvad folk gør, fremfor, hvad de siger.¨

Jeg har mistanke om, at Merkel for alvor har fat i den lange ende, fordi Trump skylder Deutsche Bank rigtig mange penge. Det vil Merkel vide - ellers har den tyske bankinspektion sovet, hvilket jeg ikke tror.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

En interessant udvikling.

Indlæg by Thomas on Man jul 10, 2017 10:28 pm

Der er en lov på vej i kongressen, der forhindrer præsidenten i énsidigt at ophæve sanktioner!

Det var det, jeg ville gøre, hvis jeg var Trump. Med den lov kan han slå ud med armene og beklage overfor Putin, at han desværre ikke får noget for de "lån" han har betalt i bestikkelse!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nu tror jeg endelig, at jeg fatter!

Indlæg by Thomas on Tirs jul 11, 2017 12:25 am

Hvad det er, der foregår!

Jeg har fattet, at XV squadron er blevet nedlagt. Det skulle udspare en flight Tornado med reservefly. Det udsparer så også eskorten i form af Typhoon.
Det HAR jeg fattet.
Men hvorfor skulle de Typhoon til Rumænien?

Det er så et gæt fra min side; men:

Det afgørende er her de Typhoon, der er uddannet og bevæbnet til at angribe skibsmål i stor fart i lav højde! Det er mod den russiske Sortehavsflåde. Det er ikke Tirpitz de skal sænke længere: Det er den italienske flåde i Tarento.

Det er virkelig sådan, at Rusland skal for alvor miste deres flåde!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Man kan mene om Rachel Maddow, hvad man vil.....

Indlæg by Thomas on Lør jul 29, 2017 5:25 pm

Men den her er nok god nok:

 • At FBI-vicedirektøren henvender sig til det Hvide Hus og dermed pressen for at fortælle at historien om forbindelsen med kampagnestaben og russerne var nonsens. Det var den så iflg. Maddow så ikke.
  Hmmm.... jeg tror historien er den, at der var tale om en klassisk KGB-fælde lagt ud for at fange svagt begavede medlemmer af Trump-familien - og det var så lykkedes. Karakteristisk nok er Melania - så vidt vi véd - ikke rodet ind. Melania er mange ting; herunder også bedre begavet end Trump-familien.
  Det er så én af de ting, der viser, at der er tale om russerne. De går nemlig efter familien: Det gør mafiaen normalt ikke - det gør de ikke, fordi det ville kunne ramme dem selv.
 • Det er nu edsbekræftet af Clapper, at USA har fået efterretninger fra flere europæiske allierede, at der er misliebige forbindelser mellem Trump og russerne. (Is there any other kind?)

  • Der nævnes specifikt Storbritannien og Holland. Det peger så på, at det er gennem banksystemet og bankinspektionerne, man har fået oplysningerne til at begynde med.
   Det får så en til at spekulere på, hvorfor Nordea's "tilbud" om at flytte hovedkvarteret til Holland efter en fusion med Amro Bank blev afvist med sådan en væmmelse?
  • Det undrer, at man ikke oplyser om, at Tyskland har bidraget. Vi véd, at Deutsche Bank har fået tildelt nok den største bøde for valutasvindel,
   som en bank nogen sinde har fået - i USA. Selvfølgelig véd tyskerne meget om Trumps "finansiering". Det er så nok fordi det er "for følsomt". Hovedparten af de oplysninger har USA nok fået via egen spionage mod Tyskland, så der har ikke været nogen grund til at spørge tyskerne.
  • Vi ved, at Danske Bank har været valutasvindlere også i USA. Vi kan ud fra Nationalbankens egne tal se, at der finder hvidvask sted gennem Nordea.
  • Vi ved at den svindel er Nationalbanken bekendt, fordi Nordea-svinet: Tulletåben ikke længere vil stå ved sin fortid i Nordea, når man slår ham op på Folketingets hjemmeside.
   Det er så nok hensigtsmæssigt nok bare at lade Tulletåben sidde, hvor han sidder og hive alle pengene ud af Putin. Sagen er jo, at Putin og Nordea ikke kan sælge de obligationer, de har fået op under neglene.
   En ting er, at de i ombytningen har måttet tage et tab på ½-delen; men et salg vil formentlig betyde yderligere en ½-vering.
 • Ganske rigtigt: Her lørdag udviser kronen et ganske kraftigt fald ifht. EUR. Euroen er helt oppe i 7,52 kr. Det plejer så at rette sig om mandagen; men det er ikke alvorligt: Der er næppe noget volumen bag disse "weekendnoteringer".
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Trump godkender skærpede sanktioner.

Indlæg by Thomas on Man jul 31, 2017 12:48 am

Thomas skrev:Det bliver svært at ophæve med 98:2 stemmer i senatet.

Et veto har ingen effekt, fordi så vil kongressen blot vedtage med 2/3 flertal. Det skulle der ikke være mulighed for at blokere.
Problemet er, at folk misforstår det med præsidentens veto.

Præsidenten kan godt nægte at underskrive loven - og dermed sende den til fornyet behandling i senatet. Men senatet kan altid overtrumfe et præsidentielt veto med et kvalificeret flertal på 2/3.

,,,,,

Som forudsagt! Han har ikke noget valg.

Trump er den ringeste af mange ringe investeringer, som Putin har foretaget.

Det er noget mere end et rap over fingrene.

Vladimir Putin, søndag har annonceret, at 755 amerikanske diplomater skal ud af landet.

Fredag meddelte Ruslands udenrigsministerium, at USA må reducere antallet af ansatte på ambassaden og konsulaterne i Rusland til 455.

Det svarer til antallet af russiske diplomater, der er tilbage i USA, efter præsident Barack Obama udviste 35 russiske diplomater i december.

Nazi-Marie får det også svært!

Det trækker sammen til det helt store nederlag for Dansk Folkeparti og Rusland.

Med mistænkeliggørelsen af NATO og forsvaret for Putins ret til at besætte sine naboer er det efterhånden uforståeligt, hvad Dansk Folkeparti har at gøre i forhandlingerne om dansk forsvar og forsvarspolitik.

Forskellen mellem Trump og Marie-Krarup: Trump har mere levemåde.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Rusland omgår sanktioner

Indlæg by Thomas on Tors jan 18, 2018 6:47 am

mod Nordkorea.

Det, der reelt lægges op til er at få knust guldprisen og dermed den russiske valutareserve.
Det, Kina skal have er en lavere oliepris - og det kommer til at gå ud over Rusland.

I mellemtiden, så leverer Rusland da ikke olie gratis? Nej, vel! Hvad har Nordkorea at betale med? Der kan ikke være ret meget andet end guld?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Rusland roder med det næste

Indlæg by Thomas on Søn feb 11, 2018 11:49 am

amerikanske valg.

De hæfter sig ved, at Tillerson er underspillet, nemlig: "Vi ved I blander Jer i vores valg. Hold op med det!"
Det er så rimelig overfladisk, fordi det afsløres ikke, hvad man har tænkt sig at gøre ved det!

Her skal vi lige hæfte os ved mødet med udenrigsminister Anders Samuelsen - næsten samtidig med mødet mellem Lavrov og Tillerson.

Fidusen er nemlig, at Danmark (og Holland) vil være indgangen til det europæiske marked for amerikanske olieinteresser. Mon ikke amerikanske olieselskaber vil være interesseret i en honnet profit ved at sænke olieprisen til Europa og simpelt hen skrabe alt det marked til sig, de kan forsyne?
Alene den omstændighed, at den pris USA indkøber olie til er en noget anden end den, de sælger den til.

Det som Trump trods alt har fået gennemført er en reform med skattelettelser til de rigeste. Det gør unægtelig at olieselskaberne vil være interesseret i at lægge fortjenesten på oliesalget i USA. Det kan godt være, at skatteprocenten er lavere; men hvis det er en eksportorienteret gevinst, så kan skatteprovenuet faktisk godt blive en hel del større. At olien så er billigt indkøbt olie fra Canada og Venezuela - det gør da ikke fortjenesten mindre.

Vi har set dette her før med Poul Nilssons "klokkeklare" olieaftale med Mexico i sin tid. Også dengang var de idiotiske miljøfimsere oppe at skrige.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Al Jazeera

Indlæg by Thomas on Man feb 19, 2018 2:39 am

Viser noget, hvor jeg ikke har hørt godt nok efter i München-konferencen.


 1. McMaster går med sigtelserne ud fra - som et faktum - at Putin personligt blandede sig i det amerikanske valg.
  Det er i betragtning af Trumps sleske holdning overfor Putin noget af et oprør fra en betroet medarbejder mod Trump.
  Man kan sige at sigtelserne er ligegyldige, fordi disse personer/enheder aldrig vil blive stillet for retten i USA. Den betragtning forudsætter imidlertid at Putin forbliver ved magten i Rusland. Dernæst er det spørgsmålet om det at være tvunget til at blive i Rusland ikke er nok så meget en straf i sig selv - specielt når man tager i betragtning, hvordan Putin behandler dem, der er ham ubelejlige (i den korte tid, de har tilbage at leve i).
 2. Tidl. ambassadør Kislyak bliver konfronteret med problemstillingen. At han benægter er så forventeligt, som at konen vil indrømme noget, når hun foreholdes, at børnene har en lighed med postbudet, som vækker opmærksomhed i lokalsamfundet.


Det trækker imidlertid tråden fra Putin personligt over til mødet med Vasenitletskaya og Donald Trump Jr. fra den ene side og til Trump og den russiske ambassadør på den anden.

Det interessante for os er imidlertid, at konsekvensen i USA ridser perspektiver op for Danmark:


 1. Putin kommer helt personligt til at blive ruineret af dette. Trumps største kreditor er Putin - via Deutsche Bank (at tro at Deutsche Bank ikke har dækket sine tab af ved at lade Putin garantere er naivt) - og Trumps ejendomme er overbelånt. Putin er i samme situation som enhver anden bank,
  som for at redde blot noget af tilgodehavenet er nødt til at lade den reelt konkurse debitor fortsætte driften. Hvad er en golfbane i en ørkenstat værd,
  hvis den ikke bliver vedligeholdt? Det uanset hvad ejendomsvurderingen og belåningen tilsiger.
  Tilsvarende er det formentlig ikke småting, det har kostet Putin, at Nordea har indsat Tulletåben i Nationalbankens bestyrelse. Igen: Truslerne mod Sverrig med atomvåbenbærende fly, fordi Putin har villet lade Sverrig garantere for hans indestående i Nordea har skadet Ruslands interesser og reelt gjort Sverrig til et appendix til Nato.
 2. Landsforræderen Nazi-Marie er nødt til aktivt at gå ind for alt, der skader russernes bestræbelser i forsvarspolitikken. Jeg tænker her på, at udskiftningen af miljøskibene formentlig bliver med Huitfeldt'er og anlægget i Korsør, der er sat igang igen, har to kajpladser til (formentlig) Huitfeldt'er - hvor kongeskibet er oplagt, når majestæten ikke bruger det - det véd jeg ikke. Lad os se om vi ikke får mere end 2 SM2 anlæg til Huitfeldt'erne (og evt et SM6) for den ½ milliard, der allerede er afsat til dem.
  Vi får se?
  At Nazi-Marie er påvirkningsagent for Putin, rekrutteret under sin tjeneste ved ambassaden i Moskva, har jeg ikke set imødegået kvalificeret. Det var så heller ikke at forvente, at en komplet ligegyldig person - som mig - ville blive værdiget den opmærksomhed.
 3. Søren Espersen er indsat som kommitteret for Hjemmeværnet, hvilket dels berøver GRU en kilde - fordi Forsvarsudvalget først får operative oplysninger - efter det er for sent at gøre noget ved dem.
 4. Messmann er simpelthen for dum, så jeg tror på både en eskadrille Spartan og Nato's Globemaster til Danmark - man venter bare på et påskud til at overføre dem.
 5. Endelig begynder jeg også at tro på, at vi kan få Prinsens Musikkorps og Susanne Elmark transporteret standsmæssigt. Hun giver arien ren drejning, jeg ikke har hørt før! En dame, man kan satse på og få talentløse og tonedøve miljøfimsere ud af operaen.

  Det er jo det vigtigste: At vi får noget ordentlig opera!
  At den blå læbestift så vil tvinge nogle af de damer til at linde gevaldigt på korsettet er noget andet.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Trump og Rusland

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum