Hvornår falder Königsberg?

Go down

Hvornår falder Königsberg?

Indlæg by Thomas on Fre aug 05, 2016 3:53 am

Er der nogen, der nogensinde har malet sig ind i et hjørne, så må det være russerne i Königsberg. En sammenligning med Berlinblokaden er forkert af flere grunde:

Der er ikke tale om en blokade af energi til Königsberg. Der er imidlertid adskillige interessante metoder at gøre russerne livet vanskeligt:

 • Man kunne lukke for gasforsyningen til Skt. Petersborg og omegn: Den går faktisk gennem Estland. Det vil man nu nok ikke gøre, fordi der kunne bygges en gasledning udenom - som f.eks. Nord Stream.
 • Når vi nu taler om Nord Stream, så er faktisk alle landene Finland, Sverrig, Estland, Letland, Litauen og Polen i stand til at lave det til den største - og mest ustemte blokfløjte - nogensinde. Her glemte vi lige Danmark. Det kunne jo gøre gevaldigt nas på tyskerne, så hvis ikke man når en favorabel løsning på problemet, så .....
 • Den eneste olie/gas eksportør er faktisk Danmark - som sådan ville vi ikke have det fjerneste imod at save det blikkenslagerarbejde over.
  Så alt i alt, så tror jeg at sanktionerne forbliver, hvor de er. Vi kunne jo blive sure over, at Rusland dumpede prisen.


Der er imidlertid andre problemer:


 • Man kan da godt forsyne Khaliningrad ad søvejen - ikke noget problem - bortset fra, at der masser af miner (spørgsmålet er fra hvilken verdenskrig?). Man har før hørt om sådan en dims, der rev sig løs og sænkede skibe, hvor de ikke havde noget at gøre - minerne altså. Jeg tror ikke et øjeblik på, at russerne har noget overblik over, hvor de ligger og evt. kunne rive sig løs fra - heller ikke deres egne. Vi har vist et par enkelte fra 1. verdenskrig tilbage på lager.
 • Man kan såmænd også snildt flyve fødevarer ind til dem; men
  • Dels er det jo sådan at når det russiske luftværnsmissil skal vælge mellem en Candid og en F-35, hvilken en af dem, tror i missilet vælger: Det mål det kan se, eller det mål det ikke kan se (evt. ser dårligt)? Som sådan er luftværnsmissilerne værdiløse.
  • Vi er jo lidt trætte af, at de en gang i kvartalet flyver Coaler ind med ny tændsats til atomvåben: Det kunne jo være, at det var den "fejlberegning", som Stoltenberg hentydede til? Ligesom den i Tyrkiet? Der er jo også sket fejlberegninger i Ukraine? Ikk'?
  • Hvordan vil man komme over grænsen, når nu grænsen er lukket?
  • Man er efterhånden forberedt på lidt af hvert, så de 30-40.000 mand russerne har stationeret i Khaliningrad - uden nogen militær værdi - efter egen indrømmelse: Ellers fyrer man ikke kommandanten, stabschefen og 50 officerer. Der er kun én udvej: Russerne rømmer Königsberg - helt!


Så længe Khaliningrad er en væskende byld i den russiske sjæl, så suger den de penge og fødevarer ud af Rusland, som de ikke har. Rusland får færre og færre egenproducerede fødevarer: Bønder er nu engang sådan, at bliver de ikke betalt, så laver de - ingenting - i Venezuela man ser hvordan!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Russisk propagandafilm

Indlæg by Thomas on Fre aug 12, 2016 1:25 am

Den forvirrer mig en del.

Jeg fatter ikke, at man praler af dette billede på rent kaos. Et ledelsessammenbrud: De aner ikke, hvem chefen er, personellet er tilsyneladende blevet udskiftet hulter til bulter, admiralen inspicerer på første dag. Ingen overlevering af kommando fra tidligere chef. Man gider knap nok lade som om man hilser.

Der er altså en forbindelse med fjernelsen af kommandant og stabsofficer (plus) 50 andre officerer. Jeg tror så ikke, det er saltvand de har drukket for meget af.

Marineinfanteri?

Har ikke i nogen tid adskilt sit våben - han kan så ikke have været for meget på skydebanen: Han har aldrig affyret et skud med dimsen. De holder på de geværer, som om de aldrig har prøvet det før.
Kranen er fra 1939 - meget overbevisende.

De kan ikke de elementære søfartsregler.

At chefen kikker efter, at ingen begår selvmord......
Patriotisk udvikling??

En del af de farlige situationer skyldes givetvis inkompetence.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Jeg tvivler på, at Rumænien har

Indlæg by Thomas on Lør aug 13, 2016 2:14 pm

F-15C. Det vi så véd er, at artiklen ikke er præcis.

Men det er 493rd, som vi har set før på Ämari.

Samtidig anklager Litauen Hviderusland for at krænke Litauisk luftrum.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Transport af Iskander-M

Indlæg by Thomas on Lør okt 08, 2016 4:26 am

til Königsberg.

Putin vil kontrollere Østersøen.

“In the long term Russia’s wish is to bring the Baltic Sea and the passages leading to it more and more under its control, and to control it much like it does the Black Sea,” Terras said to ERR on Friday.

Ilves.

"As we can recall, last week the plutonium agreement was backed out upon; [Russia has] demanded that the US compensate all sanctions, including those it has levied itself against other countries; threats in Syria, and now we see that such an approach, to show off their strength, has reached our region as well," continued the Estonian head of state. "That the Iskanders are on the move is not the only thing. There have also been multiple violations of airspace — one in Estonia and two in Finland — and so I believe that this is just a show of power right now."

Det, vi også skal være opmærksom på, er at Nordea er ved at falde sammen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tja... det var ikke alene hele staben, der

Indlæg by Thomas on Tors okt 27, 2016 9:15 am

var bundrådden. Skibene var det sgu også!

De har heller ikke penge til bunkers.

Nu er spørgsmålet, ikke: Hvor de kan forsynes?
Det er hvor pokker kan vi lægge dem op?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Missiler fra Königsberg

Indlæg by Thomas on Ons feb 15, 2017 11:19 pm

S vil se på danske kapaciteter - evt. flere penge.

Spørgsmålet er om vi kan få en ekstra Huitfeldt (foruden AIM-66) - det ville være udmærket, så man kan løbe en produktion til Canada i gang.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

På baggrund af Syrien

Indlæg by Thomas on Tirs apr 11, 2017 9:39 pm

tror jeg nu på, at man får Tomahawk på Huitfeldt-klassen og eventuelt en til i klassen (der kommer nemlig et vedligeholdelsesmæssigt lokalt minimum ved 4 stk.).

Jeg tror stadig, at man har foretaget en større "tandrensning" af Latakya - med påskud/årsag i aktionen i Syrien mod Assad - en mundhygiejne på "bjørnen", der gør virkelig har gjort nas. Det har specielt gjort ondt på tegnebogen, som alle tandlægebesøg - og Putin er specielt øm i området omkring, hvor han har sine velstjålne penge.

Vi har også lige præcis placeringen af Huitfeldt'en: Lige oven på russernes gasledning til Tyskland! Den bliver med sikkerhed ikke atombombet af russerne!

En af de tidlige Tomahawk har en rækkevidde til Moskva - inklusiv vildledende omveje. Vi skulle bare lige have sikkerhed for, at de Tomahawk virkede - det gjorde de!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Mit gæt er:

Indlæg by Thomas on Tirs apr 25, 2017 11:38 am

De mangler reservedele og teknikere til:

Coke/Curl og Fencer.

Efter de ikke offentliggjorte tab i Syrien, så må de have en desperat mangel på stumper til at holde resten flyvende.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26068
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Hvornår falder Königsberg?

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum