Vender USA sig fra Europa?

Go down

Vender USA sig fra Europa?

Indlæg by Thomas on Tors aug 04, 2016 10:09 am

Nu er det ret uforudsigeligt, hvad der sker, hvis Trump bliver præsident - den midlertidige fremgang for Hillary Clinton er ikke noget man kan regne med, fordi det sker altid i forbindelse med udpegningen på konventet. Men om Trump får en kugle, som den slags idioter plejer i USA - ikke til at sige.

Forudsat nogenlunde rimeligt udfald af præsidentvalget og Hillary eller en anden bliver præsident, så:

Nej, det er der ikke noget, der tyder på!

Ser vi på den planlægning, der ligger bag ved, så er sagen den:

 • Ser vi på Marinekorpsets planlægning i Stillehavet, så går den på 38 skibe. Der er så kun bevilget 34; men det skulle være nok til to brigader marineinfanteri landsættes samtidig to forskellige steder. Tilsyneladende er en Marine Ekspeditionary Unit blevet sparet væk, fordi den er uaktuel.
  Den sidstnævnte har formentlig været indplanlagt, hvis man ikke fik en løsning over Atlanten, som en reserve til enten Norge eller Baltikum.
 • Der trækkes et fuldtidssejlende hangarskib væk fra Atlanten. Fordi løsningen med Grønland/Island lader til at være faldet på plads. Det passer meget fint med at den populistiske boble fra 2008 faldt sammen på Island.
 • Nu er søbårne styrker den eneste reelle mulighed, USA har i Stillehavet: Der er nogle øer; men de er altså for spredte og små til at kunne udgøre en pålidelig transportvej. De kan ikke sikres godt nok - der skal altid være en alternativ rute i tilfælde af, at der sker noget.
 • Luftruten over Nordatlanten er sikret gennem et ligeværdigt alternativ - med reserve - via Azorerne og Spanien.
 • Atlanten kunne sådan set godt klares med skib; men har den ulempe, at den tager for lang tid. Kan man klare sig med forhåndsoplagt materiel, så går det helt fint ved at lade styrkerne køre på lande-/motorvej gennem Europa. Det er afprøvet og der er nogle ting, der skal rettes før man klarer kravet på forskydning på 3 dage; men det er i den relative småtingsafdeling. Det betyder så også, at de styrker, som de europæiske Nato-lande kan stille med er nok til at holde lang nok tid. Det har så krævet, at Storbritannien og Canada træder til med en styrke i bataljonsstørrelse hver.
 • Derfor bliver der nu 3 brigader - umiddelbart disponible. Det samme som for Stillehavet plus én. Planen er: Om Rusland angriber to steder på én gang så er der en brigade til hver af de angreb (i Sydøsteuropa er det fra begyndelsen formeret som en brigade.
 • Den bataljon marineinfanteri, man havde forhåndsdisponeret til Norge - er således blevet til en hærbataljon i Nordøst. Planlægningsmæssigt er det det samme. I forbindelse med denne plan skal man lige se på, hvad der skete ved overfaldet på Pearl Harbor: Japanerne fik ikke hangarskibene - de var til søs i forskellige opgaver og dermed spredt. Skaderne på slagskibene var store - javel men ikke større end at de fleste af dem deltog i det sidste slag på store kanoner ved Philippinerne - efter de japanske hangarskibe for praktiske formål var nedkæmpet.
  Tilsvarende vil de to (en halv) brigade være spredt så en lang front. I tilfælde af overraskelse vil den 3. brigade være klar til at løse den opgave, der er reservens: Bevæge sig derhen, hvor det brænder på.


Der står nu noget klart om strategien:

 • Sverrig og Finland regnes endnu ikke helt med på fjendens side; men heller ikke på neutral. Det er jo ikke Kirkenæs der er problematisk - den invasionsvej er alt for let at blokere. Det frigør så også Telemarkbataljonen.
  Man regner her med de værste tilfælde - hvordan de taktiske operationer rent faktisk udspiller sig, det er på strategisk plan for usikkert at regne med - og man må ikke forfalde til ønsketænkning. Hvis det går godt, så er man glad for det; men regner med hvor galt, det kan gå.
 • Sydøsteuropa vurderes nok til at være mere sårbar indenfor de næste par år.
 • Tyrkiet påregnes optaget af interne mellemøstlige skærmydsler de næste mange år - som sædvanlig.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26077
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Republikanerne helgarderer.

Indlæg by Thomas on Tors aug 04, 2016 7:38 pm

vTrump uenig med sin vicepræsident.

Vinder Hillary valget - så er der ikke noget at gøre ved det - og Trump er ude af billedet (og kan så også retsforfølges for noget af det han har gjort - og et eller andet grimt har han gjort).
Hillary vil så have den mest medgørlige kongres i de seneste 100 år.

Vinder Trump så er der to muligheder: Enten forlader Trump frivilligt embedet (uden at vi skal igennem en Nixon-sag) eller Trump får en velplaceret kugle i nakken - statssorg i 1½ minut - det prøvede Kennedy jo.
At Trump skulle kunne fungere som præsident må anses for udelukket.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26077
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum