Tyrkiet og Brüssel

Go down

Tyrkiet og Brüssel

Indlæg by Thomas on Lør mar 19, 2016 5:45 am

Hvor fanden tror I det belgiske politi har oplysningerne fra?

Tænk Jer om! Vil den tyrkiske efterretningstjeneste have agenter i Brüssel, Berlin, Köln - og København/Århus. Selvfølgelig har de det - de holder da øje med PKK og andre terrorbevægelser.

Tror I ikke at den tyrkiske efterretningstjeneste vil sikre - så vidt muligt - Brüssel mod terrorister, når de nu aflægger fint besøg. Det var noget selv jeg kunne finde på. I tror da ikke, at kommunisterne i byrådet vil lade eget politi opdage deres yndlingsmordere? Hvem kan ellers infiltrere det miljø? Tja, ejeren at et mindre pizzaria - italiensk taler han ikke; men tyrkisk.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Rusland og PKK

Indlæg by Thomas on Tirs maj 31, 2016 5:24 am

Erdogan taber sutten.

Selvfølgelig leverer russerne våben til PKK. Det er heller ikke mærkeligt, at Rusland end ikke vil gå ind i diskussionen - specielt ikke når man tager højde for, at Rusland har for vane blankt at benægte åbenlyse kendsgerninger.

Det, der imidlertid er mere relevant i en europæisk (og sandelig også dansk) sammenhæng er: Når Erdogan (som givetvis har beviserne) risikerer at gøre sig selv til grin overfor russerne, hvordan behandles så oplysninger - som Tyrkiet må være i besiddelse af - om kommunistiske handskedukker i Europa og deres involvering med PKK som terrororganisation - og navnlig narkohandlende kriminel organisation.

Naturligvis er der adskillige ejere af pizzariaer, der er agenter for den tyrkiske efterretningstjeneste - alle andre antagelser vil være tåbelige. Selvfølgelig er de det! I den forbindelse vil man være interesseret i hvilke forbindelser de kriminelle terrorister har med politikere. Her kan man blot se på valgkredsene for at se hvem og hvilke partiforeninger, kaffeklubber og hashbuler der er forbundet.

Når man så har en statsleder, der tænker sig så lidt om som Erdogan (det er ikke rigtigt, at man ikke er forpligtiget ud over sine evner - for så ville han være totalt ansvarsfri), så kan ubehagelige oplysninger om medlemmer i SF og Enhedslisten (evt. Socialdemokratiet) komme frem på uforudsigelig måde.
Det kan være ubelejligt, fordi én ting man ved om kommunister, det er at de er dybt illoyale, hvorfor de med største fryd stikker hinanden til politiet - om ikke andet så for at skifte emne, når de selv bliver stillet ubehagelige spørgsmål af politiet.
Det er så brandfarligt for kommunisterne: I det øjeblik de ikke samarbejder med politiet, så kunne nogle af de andre kommunister, der hader dem mere end alle andre, få det indtryk, at de sladrer - og som følge deraf skal bringes til tavshed.
Så længe PET styrer det, så bliver nogen kriminalitet forhindret; men når den tyrkiske efterretningstjeneste lader slige oplysninger "sive", så kan der ske meget - og meget hurtigt.

Selvfølgelig er den tyrkiske efterretningsvirksomhed i Danmark (f.eks.) rettet mod staten - om ikke andet så mod folketingsmedlemmer; men det er så et problem, fordi der er jo ikke megen reel tvivl om f.eks. Søren Søndergaards meget kammeratlige forbindelse med kriminelle og terrorister. Den undersøgelse. som almindelige folketingsmedlemmer bliver underkastet (for at komme igennem Udvalg til Valgs Prøvelse) - det er ingenting, fordi man vil hellere have snor i dem og have oplysninger fra dem - end at de går løse omkring.
Det er derfor, at SF og Enhedslisten har tidsbegrænsning på folketingsmedlemskabet.

Der skal nok være nogen, i Enhedslisten, der er ærgerlig over, at den små spruthysteriske Johanne ikke faldt for tidsgrænsen - hun skal nok fortælle alt det ufordelagtige hun erfarer, fordi ellers bliver hun voldbollet ihjel. Sådan som hun har holdt sin kæft det sidste års tid, så er hun rigtig, rigtig bange - og formentlig med god grund.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lidt baggrundsmateriale

Indlæg by Thomas on Tirs maj 31, 2016 3:39 pm

til orientering
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Snakken med EU kommer i gang igen.

Indlæg by Thomas on Lør sep 03, 2016 8:25 pm

Selvfølgelig gør den det!

Helt basalt ligger det i, at EU's afhængighed af gas-/olieleverandørerne er blevet meget, meget mindre på meget kort tid.
Som følge deraf er det begrænset, hvor mange penge man kan tjene på transitransporten af gas - i det hele taget.

En ting er, at gassen fra Rusland bliver stadig billigere - det gør den; men det betyder også, at det bliver mere og mere begrænset, hvor meget man kan tjene på rørledningerne gennem Tyrkiet. Det udstrækker sig så også til Iran og Irak: De får aldrig den pris for deres olie/gas de i deres grådige feberfantasier har drømt om!

Kurderne i det nordlige Irak har nok olie; men de kan ikke komme af med den til de priser, de vil have. Derfor er der ikke den store fidus i at ville eje gasledningerne gennem Tyrkiet.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Forfatningsændring i Tyrkiet.

Indlæg by Thomas on Tirs apr 18, 2017 3:16 am

Det, der ligger i det er, at Erdogan og hans populistiske regering har overspillet deres hånd.

EU har jo stillet nogle betingelser for medlemskab, som Tyrkiet ikke har villet eller kunnet opfylde. Så er Erdogan blevet sur - og så kan det også være lige meget!

Grundlæggende er det, at Tyrkiet og forbindelsen med olie/gas til Europa ikke er så vanvittig interessant, som den har været. Ingen tvivl om, at olie og gas fra Rusland, Iran og Iraq stadig er interessant. Problemet er bare om de kan levere til en konkurrencedygtig pris.

Det kan de så ikke! Ganske enkelt fordi den transmissionsafgift, som tyrkerne drømmer om - den vil producenterne ikke betale - kan ikke betale. Der skal en helt anden opfattelse af Iran og Iraks rolle i verden til. Olieindtægter kan ikke blive ved med at finansiere middelalderlige diktaturer. Det er det benhårde, at der er andre butikker, der sælger sagerne billigere.

Så kan man sige, at miljøfimserne har tjent deres formål - tjo... De har om ikke andet sat en maksimumspris på energien. Olie kommer aldrig igen over 70 USD/brl. Det, der gik galt med Saudi's beregning var: Man ønskede at presse de dyre producenter ud af markedet. Det er så i vidt omfang lykkedes - Venezuela, hele Nordafrika går jo tilbage i produktion. Det, der er sket er, at USA med hastige skridt nærmer sig energiuafhængighed af Mellemøsten.
De nuværende priser på olie er nogen, som de amerikanske producenter ikke alene kan leve med: De bliver velstående af dem.

Hvis lande som Venezuela og de Nordafrikanske lande i det hele taget vil sælge deres olie, så må de rationalisere driften og få omkostningerne ned. Det kan også sagtens lade sig gøre; men ikke under de nuværende ledelser af landene.

Vi skal se, hvilke priser USA og Kina bliver enige om på energi, hvis Kina bliver tilbudt energien billigere end Rusland kan tilbyde den til, så tror jeg sgu' at de er til at tale med. Det betyder så selvfølgelig, at de nationaliserede olieproducenter må se at få privatiseret deres olieindvindingsindustri.
Det er det samme, vi ser i Nordsøen: Mærsk gider ikke betale olieindvindingsafgifter - så kamuflerer man det under reduceret beskatning aht. nyinvesteringer. Det kommer også til at ske alle mulige andre steder.
Vi har så været så fornuftige hovedsagligt at bruge de gode priser til at få betalt statsgælden af, hvilket var en nødvendighed for at forsvare kronen. Der er jo ikke nogen gæld i udenlandsk valuta mere.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Erdogan har overvurderet de kort, han har på hånden.

Indlæg by Thomas on Lør sep 09, 2017 5:18 pm

Erdogan troede, at han havde EU i en klemme med olie-/gasleverancerne fra Iran, Iraq og Rusland. Det har han så også til den grad, at der kan leveres til en konkurrencedygtig pris. Det er dog tiltagende usandsynligt.

 1. Der er etableret alternative forsyningsveje gennem det sidste par år, hvor skuffeplaner er blevet støvet af:
  • Thessaloniki i Grækenland,
   hvor man kan komme uden om at sejle gennem Bosperus, hvilket Tyrkiet ikke er så glad for, fordi tanken om at have gastankere, som bomber gennem Istanbul ikke er nogen rar tanke.
  • Krk i Kroatien. Efter at Montenegro er blevet medlem af Nato, så ser den mulighed en hel del bedre ud.
  • Man kunne endog spekulere på, hvad APM foretager sig ude i Thyra-feltet, hvilket nok ville være en ideel plads for en modtagestation al den stund, at den øvrige infrastruktur er på plads.
 • På et eller andet tidspunkt kommer der vel noget, der minder om facon på Libyen, Marocco og Algier, så man kan få betalelige forsyninger den vej?
 • Rumænien har altid haft olie (Plösti-angrebene under 2. verdenskrig for dem, der er orientert om dem) og hvad forekomsterne egentlig er ved anvendelse af tidssvarende teknologi svæver noget i det uvisse - i hvert fald for mig.
  De skal så "bare" have skåret halsen over på de lokale miljøfimsere; men det går nu nok.

 • Oliemonopolet er brudt. Det giver naturligvis ballade.

  At de kommunistiske skolelærere i EU så ikke ligefrem har været nogen hjælp, fordi de har dyrket PKK og islamiske terrorister som deres stormtropper er så også sandt. Her har Danmark så været et smørhul, hvor disse kriminelle kræfter har været finansieret af kontanthjælp (hvilket så også får en ende - forhåbentlig?), det har Erdogan så ret i.
  På den anden side har Tyrkiet og Erdogan også skubbet deres indenrigske problem af på EU (eller forsøgt at gøre det). Her har der slet ikke i Tyrkiet været samme vilje til at tage hånd om problemerne, som man har i Østeuropa - langt fra perfekt; men dog noget!
  Erdogan kunne ikke drømme om at finde en løsning på det kurdiske problem - i det omfang det er etnisk. Det skyldes bl.a. at Erdogans politiske bagland (hvis et sådant findes i Tyrkiet?) er de fordrevne fra det østlige Tyrkiet, hvor der sandt for dyden ikke er et eksistensgrundlag for så stor en befolkning.
  avatar
  Thomas

  Antal indlæg : 26794
  Join date : 27/10/08

  Vis brugerens profil

  Tilbage til toppen Go down

  Tyrkiet har ikke opgivet EU-medlemskab

  Indlæg by Thomas on Tors sep 14, 2017 6:31 pm

  Det tro pokker, der er alt for mange penge på spil.

  Men det kommer til at tage tid.
  avatar
  Thomas

  Antal indlæg : 26794
  Join date : 27/10/08

  Vis brugerens profil

  Tilbage til toppen Go down

  Re: Tyrkiet og Brüssel

  Indlæg by Sponsored content


  Sponsored content


  Tilbage til toppen Go down

  Tilbage til toppen


   
  Permissions in this forum:
  Du kan ikke besvare indlæg i dette forum