Vestjysk Bank

Side 5 af 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: Vestjysk Bank

Indlæg by Thomas on Søn mar 31, 2013 3:17 pm

klogeaage 35 skrev:Staten vil sælge Vestjysk Bank
Pengeinstitutter: Vestjysk Bank har fået lov til at omdanne statslån til aktier. Staten er åben for et salg af banken

Finanswatch

Problemet er, at der mangler en regional bank i Midtjylland.

Nordjylland har Spar Nord, som ad åre kan restruktureres til en regional bank.
Vestjylland har Ringkjøbing Landbobank.
Sønderjylland har Sydbank, som desværre - jo mere man går den efter i sømmene - er et rædselskabinet. Så slemt, at man har måttet udnævne den til systemisk vigtig. Simpelt hen fordi det kan man ikke leve med på sigt - ganske enkelt.

Så kan der blive tale om at bytte nogle filialer hist og her.

Østjylland er så stor, at man har brug for 2 regionale banker. Her var så tanken - som jeg læser det - at lave noget ud af Vestjysk og Østjysk bank.

Som jeg tolker det, så var det, man rigtig gerne så:

At det lokale erhvervsliv ville tegne aktier i en lokal bank, hvorefter man så havde nogen at overdrage det sunde udlån og filialnetværket til.

Alle spekulant udlånene med ejerlejligheder på Mallorca eller, hvor nu idioterne har villet tabe penge, de skulle så i Finansiel Stabilitet. Her vil man så samle de perverse udlån - i ordentlig nedskreven stand.
De vil så blive konsolideret, så man ikke har den gordiske knude af lån, banker og spekulanter, der går på kryds og tværs.

Det kan man så få noget positivt ud af!

F.eks. tyske ejendomsudlån kunne samles i nogle ejendomsselskaber, der så kunne bortsælges i den tyske investeringsbevismodel.
Her støder man så på den hindring, at den tyske model er desperat og destabiliserende.
Det man så egentlig ville var at lave realkreditobligationer efter den gamle danske model, hvor debitorerne udstedte obligationer - fast forrentede konvertible annuiteter - som investorerne kunne anbringe deres penge i. Men det hænger på de danske kridters tåbelighed, for de virker som et afskrækkende eksempel.

De svenske udlån skal man på en eller anden måde have byttet væk mod Nordea's aktiviteter i Danmark. Evt. SEB, der dog ikke er stor nok til at blive taget seriøs i Danmark.

Det drejer sig om at få lavet nogle udlejningsselskaber til platugle ejendommene, der kan drive de ejendomme og få dem fornuftigt finansieret. Det kræver jo selvfølgelig at tabene bliver taget, så de kan afhændes til en fornuftig og rimelig pris. Det har så lange udsigter.

Selvfølgelig vil man da gerne sælge de aktier i Vestjysk Bank, så man blev fri for at rode med det skidt. Problemet er bare, at der er alt for meget snavs i den bank.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det kan jeg så ikke beklage

Indlæg by Thomas on Man maj 27, 2013 12:14 pm

Nekrolog - og det ER en nekrolog

Den forretningsmodel med at læsse lort på lort og håbe, at så bliver alt godt - det er jo hele essensen i Sydbank, hvilket har forvandlet Sydbank til en katastrofe - eller SIFI.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ja, det er det Finanstilsynet har brugt weekenden til.

Indlæg by Thomas on Man jun 17, 2013 2:49 pm

Staten har tabt 136 mio.
Bjarne Corydon skrev:
Ifølge ministeren er der dog ikke tale om, at værdierne langsomt er sivet ud af bankkassen det sidste halvandet år. De blev i stedet vurderet for højt, da staten blev hovedaktionær i landets nu 9. største bank.

»Det urealiserede kurstab skyldes helt overvejende, at konverteringskursen af en uafhængig vurderingsmand blev fastsat højere end den aktuelle børskurs,« siger Bjarne Corydon til Jyllands-Posten.

Der er vidst en "uafhængig vurderingsmand" det står til at få de ædlere dele i vridemaskinen. Sammen med revisor, bestyrelse og direktion.

JyllandsPosten skrev:http://epn.dk/brancher/finans/bank/ECE5626198/vestjysk-bank-indfrier-lan-i-norske-kroner/

Det tyder mest af alt på en konkurs, hvor man lader den ansvarlige indskyder få dividenden, så der blive så lidt ballade som muligt. Spørgsmålet er så, hvor Vestjysk bank så har den mia. i prima udlån, som må ligge til sikkerhed for det pengepolitiske udlån.
Altså man hiver AL likviditeten ud og tilfører den så med sikkerhed i "gode" udlån.

Spørgsmålet er imidlertid om man har tænkt sig at lave en landbrugsbank på resterne - afhænde spekulantudlån til Finansiel Stabilitet efter FIH modellen - og køre videre med en rekonstruktion af landbrugsudlånene (som med dagens svinenoteringer, der ligger 25% over det seneste års gennemsnit) skulle være langt fra håbløse.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Vestjysk Bank

Indlæg by Thomas on Man aug 12, 2013 4:33 pm

Det minder mest af alt om

opkøb af egne aktier gennem en stråmand.
Dermed er der ikke umiddelbart nogen klar anledning til bankens kursoptur, der udmærker sig ved at være drevet af opkøb fra traditionelle banker frem for daytrader-segmentets primære brokere i Nordnet og Saxo Bank.
Samtidig har Vestjysk Bank endnu ikke gennemført den konvertering af en del af det statslige hybridlån til aktier, som man annoncerede helt tilbage ved aflæggelsen af årsregnskabet for 2012 i februar.

Vurderingen har hidtil lydt på, at konverteringen vil løfte statens ejerandel til ca. 70 pct. af banken - og altså udvande de aktionærer, der for indeværende køber op.
Nu ved jeg ikke hvad egne aktier allerede udgør, for den interessante del ligger formentlig hos en stråmand.

Tilsyneladende er man nu i færd med at opkøbe aktierne hos spekulanterne, som man i Vestjysk Bank har lånt penge. Så opsiges lånene og aktierne annulleres. Bare for, at man slipper for en "Roskilde Bank", hvor aktionærer, der havde lånt pengene i banken - efter at være terroriseret til at købe aktier.

Det kunne have en vis sammenhæng med, at Valentino stak hovedet op af kloakken i den forgangne uge.

Gør man det, så hjemkalder man også dem, der ligger ude hos stråmændene.

De dermed indkøbte aktier annulleres så. Dermed kommer man ved lånekonvertering af bankpakkelånene op på en statslig ejerandel på 90%+.
Det vil betyde, at de resterende aktier kan tvangsindløses.

Konsekvensen vil være:

1) Vestjysk Bank bliver en ren statsbank.
2) En konkurs vil gøre aktierne værdiløse; men da aktierne formentlig er belånt af Vestjysk Bank, vil en konkurs betyde et samtidigt tab, når spekulanterne (formentlig bønder med i forvejen overbelånte bedrifter samt ejendomsplatugler) OGSÅ går fallit.

Det var det, jeg ville gøre for at slippe ud af utallige komplikationer. Resultatet vil gå i nul.
Desuden vil man undgå at rive en masse landbrug med sig i graven.

Det er formentlig det, Finanstilsynet har puslet med her hen over sommeren - med at få det på plads; men spørgsmålet er så hvordan Østjysk Bank håndteres.

Wikipedia skrev:I 2002 blev Vestjysk Bank og Nordvestbank enige om en fusion. Vestjysk Bank blev valgt som navn, og hovedsædet ligger i Lemvig. I september 2008 overtog Vestjysk Bank Bonusbankens aktiviteter som svar på en henvendelse fra Bonusbankens bestyrelse. Samme dag offentliggjorde Vestjysk Bank og Ringkjøbing Bank en fusion mellem de to banker. Fusionen blev vedtaget på ekstraordinære generalforsamlinger den 2. december 2008. Marts 2012 fusionerede Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank. [3]
Der er formentlig landbrugslån fra Grenå til Ringkøbing [NB! Det er ikke Ringkjøbing Landbobank!]. Det var jo forsøget på at få noget frugtbart ud af at lægge møddinger oveni hinanden - hvilket som bekendt sjældent lykkes.
Jeg tror så også, at man tager Østjysk Bank med i denne ombæring:
http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article5773115.ece skrev:
1/8-13 skrev:Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra banken torsdag formiddag.

Stykstørrelsen på bankens aktier er blevet nedsat fra 100 kr. til 10 kr., og dermed er aktiekapitalen nedsat fra 96 mio. kr. til 9,6 mio. kr. fordelt på 960.000 stk. aktier á nominelt 10 kr.

Nedskrivningen får virkning fra 5. august.
Store tab i ejendomsbranchen knækker Østjysk Bank

Der ryger tilsyneladende et par stykker til med i den statsovertagelse, hvis ellers de pengepolitiske udlån i juli måned er et fingerpeg.

Vi taler jo nok om tab på et par milliarder på ejendomsplatugler - (med den gamle Aarhus lokalbank, så er der nok en del i Århus) - formentlig i det Københavnske. Her vil man så få en konsolidering af tabene, så de kan tages og man så kan få bragt BRF's "ejendomshandler" til ophør - og få afhændet ejendommene til en rimelig pris til institutionelle investorer.
Spørgsmålet er, hvor meget, der er BRF og hvor meget, der er Nykredit?

Noget helt andet er: Man er vel ved at få lavet en statsejet SIFI på linje med Sydbank, som man også ved plasker uskønt i septiktanken.

Men det er et skridt på vejen til at få lavet noget konstruktivt for landbruget.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Skal vi gætte på

Indlæg by Thomas on Tirs aug 13, 2013 4:08 am

at det var noget Aarhus Lokalbank slæbte med ind i Vestjysk Bank? Men hvad har det med Østjysk Bank at gøre?

Marselis Ejendommes regnskab skrev:»Regnskabet burde ikke være aflagt under forudsætning om fortsat drift,« hedder det også i revisorerklæringen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Salg er tilsyneladende opgivet.

Indlæg by Thomas on Ons aug 28, 2013 2:52 am

Ejendomsmægleren opgav at sælge det radioaktive krater.

Det er det, jeg har haft på fornemmelsen hele tiden.
Der er ikke nogen bank at sælge - en ting er, at egenkapitalen er tabet indtil flere gange; men værre er, at man kan ikke udskille noget som helst i aktivmassen, der kan sælges.

Som det ser ud nu, så må man lave en Landbrugsbank, der overtager engagementerne fra de andre banker. Bankerne i Finansiel Stabilitet må så splitte engagementer op så en hel række nye banker kan etableres - kunde for kunde.
Platugleengagementerne skal udskilles for sig og konsolideres til en ensartet katastrofe. Ejendommene må sælges for det de kan indbringe i lejeindtægt og realkreditfinansieres med 80%.

Det KAN ikke lade sig gøre at fortsætte og sanere finanssektoren - og slet ikke på¨sektorens præmisser.
Ethvert salg vil alene lave en ny SIFI som - uha, uha - Sygbank eller Jyske Bank. Det er som at stille en mødding på spidsen - og søge ly under det udhængende lort.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Sælge Vestjysk Bank?

Indlæg by Thomas on Tors sep 05, 2013 12:30 am

Hvor meget får man for at overtage den?

Når man sælger aktier forventes det, at det selskab, man sælger rent faktisk har en egenkapital. Det tror jeg ganske enkelt ikke, der er i Vestjysk Bank.

Man kan evt. sælge kunderne fra; men her støder man så i det problem, at der er ikke nogen købere - de har i det mindste ikke penge at købe for.

Jeg tror ikke vi slipper uden om at oprette helt nye banker med statslig kapital. Disse nye banker kan så overtage de gode kunder fra eksisterende banker.

Jyske Bank har jo heller ikke nogen penge: Det kan de ikke have med alle de underlige krumspring de har foretaget på alle mulige måder.
Lad så de græske statsobligationer være, de vidner kun om en forestillingsverden hos Anders Dum, der ikke har noget med virkeligheden at gøre.
Jeg har også svært ved at se en SIFI vokse - specielt på et grundlag, der yderligere vil udhule kapitalgrundlaget under banken.

Vi ser jo også at f.eks. Deutsche Bank vokser, hvilket bestemt ikke er efter regeringens smag.

Jeg kan ikke se andet end, at man er nød til at oprette helt nye banker med frisk kapital, der så kan overtage de gode kunder. Resten må så blive i de eksisterende. Problemet er så her, at når man ikke har kunnet tjene penge på gode kunder, så kan man endnu mindre med flextumperne.

Man kan vende sig som man vil; men røven vender stadig bagud. I det omfang bankerne tvinges til at se realiteterne i øjnene, så viser det sig, at de - bankerne - reelt ikke har eksisteret i 20 år. Der er i hvert fald ikke nogle ejere - forstået på den måde, at der er ikke noget at eje.

Det er nok ikke så meget en angst for at tabe skatteydernes penge, de er sådan set tabt. Det man bare ikke vil er at lade kunderne gode, som dårlige gå på røven. Det ville være særdeles ubelejligt om man blev nødt til at tage problemet omkring flextumperne op nu.
Man er i færd med at redde stumper ud: I Vestjysk Banks tilfælde er det formentlig landbrugskunderne - ja tak, men det er nok reelt de gode kunder i Vestjysk bank!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nej Vestjysk klarede det heller ikke.

Indlæg by Thomas on Tirs sep 24, 2013 10:11 am

Konverterer 1/3 mia. til aktier

En ting er, at banken er nationaliseret; men det betyder så også at staten hænger på platuglerne. Det vil sige fortsatte subsidier til useriøse og jævnthen straffede ejendomsspekulanter, fordi de ejendomme kan jo ikke sælges.

Og slet ikke til priser, der IKKE vælter markedet.

Hvis de sælges til en pensionskasse f.eks. - til hvilken pris? Der er ikke en markedspris! Der er ikke noget marked!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det kan godt være at direktøren i Vestjysk Bank kan

Indlæg by Thomas on Tirs sep 24, 2013 12:34 pm

købe sit hus meget billigt af banken.

Det er nu nok den mindste bekymring. Mon ikke han skulle spekulere lidt over, hvordan han undgår at kriminalforsorgen løser hans boligproblem i meget lang tid.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Salgskonsulent på sagen.

Indlæg by Thomas on Fre okt 18, 2013 11:53 am

finansiel rådgiver, der skal hjælpe ledelsen med at fremtidssikre banken

Et salg til enten Spar Nord eller Jyske Bank har flere gange været på tale, men intet er bekræftet fra nogen af parternes side.
Jeg har min tvivl: Et salg til Anders Dum vil bare gøre Jyske Bank endnu mere SIFI. Derfor er Jyske Bank også nogenlunde tilfreds med de SIFI krav de er blevet udsat for: Så det har man nok ikke tænkt sig at gøre noget ved fra Jyske Bank. Det kunne jo være, at man efter en fusion skulle ud og finde noget mere ansvarlig kapital.
Spar Nord - jeg tror ikke man vil juble over endnu en SIFI. For hvis Vestjysk Bank går på plads, så er der stadig problemet med Østjysk, som er delvis statsejet.

Nej, jeg tror problemet ligger i, at man skal have fjernet de nuværende aktionærer og så konvertere lånet til aktiekapital - evt. med en ekstra indsprøjtning så man kan få fusionen mellem Vestjysk og Østjysk Bank, som statsejet mhp. frasalg af aktierne. Problemet omkring platugleejendommene skal også udskilles.
Formentlig i en eller anden Fond under Finansiel Stabilitet - passende nedskrevet og med garanti for resten.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Så kan vi konstatere at staten har 2/3 af aktierne i Vestjysk Bank

Indlæg by Thomas on Tirs okt 22, 2013 11:43 am

Ikke overraskende.

Alt det ævl om at sætte noget til salg - det nytter ikke noget, når der ikke er nogen købere, fordi man mere end aner, at det er værdiløst.

Lad os så sige, at man overtog Vestjysk Bank til 0 kr. - altså med en total nedskrivning og fjernelse af egenkapitalen - så er banken stadig uinteressant!
Overtagende bank skal jo have egenkapital til at støtte det udlån - det være sig nok så prima - som Vestjysk Bank har.

Ingen af SIFI'erne kan - de skal alle "styrke" deres solvens ganske betydeligt, hvilket gør, at de ikke kan købe. Overtagelse af Vestjysk Bank vil nemlig sænke solvensen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Jeg har meget svært ved at se:

Indlæg by Thomas on Lør okt 26, 2013 7:39 pm

Vestjysk Bank solgt.

Når til aktiverne regnes et stort filialnet, når alle andre nedlægger filialer, så er det måske ikke en fremragende idé.
De gode kunder er forsvundet og har efterladt vindmøller og landbrug.

Spørgsmålet er ikke hvad man kan få for banken: Det er hvor meget man skal betale for at slippe for den!

Reelt holdes den vel kun i live af to årsager:

1) Man vil holde BEC i live - fordi man vil ikke være afhængig af Danske Bank - eller de andre SIFI banker. Arbejdernes Landsbank er inderligt uinteresserede i kunderne og derfor er det nok tanken at lade BEC forme kernen i en udvidet Arbejdernes Landsbank. En bank som vil tilbyde de enklest mulige ydelser til mindre virksomheder og detailkunder.

2) Spørgsmålet om en refinansiering af landbruget - for driftskreditternes vedkommende.

Jeg tror det er mere hensigtsmæssigt, at se på hvordan man laver en egentlig Østjysk Bank. Det er nok, det, der har plaget Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet siden udgangen af maj. Der har været talrige små pengepolitiske udlån på en uges varighed. Men nærmere en "løsning" er man sgu ikke kommet.

Der er jo ikke nogen penge i finanssektoren. Det bliver jo mere og mere klart eftersom tiden går - at det har der reelt ikke været i tyve år. Man skal have ét eller andet til at overtage SEB-kunderne som den bank trækker sig ud. Man skal have ruineret alle andre aktionærer end staten. Så det kommer godt nok til at tage sin tid.

Jeg kan ikke se nogen løsning.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Man er også kommet til samme konklusion i Finanstilsynet.

Indlæg by Thomas on Tirs dec 10, 2013 8:47 pm

Nu sender man tilsyneladende enkeltkunder i udbud
Så beholder man banken som afviklingsselskab.

Spørgsmålet er til hvem man vil sælge?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nu indrømmer de det selv

Indlæg by Thomas on Tors dec 12, 2013 2:07 pm

Den bank er værdiløs i bedste fald.

Mon ikke bestræbelsen går på at undgå politiundersøgelsen. Hvordan kan det dog være, at staten som hovedaktionær ikke er trådt i karakter?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Vestjysk ikke til salg

Indlæg by Thomas on Lør dec 14, 2013 4:54 pm

Næ, hvorfor skulle man også det?

Men, hvordan det hænger sammen med landbruget er ikke klart: At platuglerne, de skal fortsætte - det siger sig selv - ellers skrider hele boligmarkedet i København.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det ændrer ikke ret meget.

Indlæg by Thomas on Lør dec 21, 2013 2:41 am

Det har Thorsager ret i.

Det oprindelige aktionærers penge er tabt - og har været det i mange år.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Staten ejer 80%

Indlæg by Thomas on Man jan 20, 2014 6:57 pm

Der blev staten nød til at bide i endnu et surt æble.

Konverteringen er sket til en konverteringskurs på 9,04 kr.

Herefter ejer staten 80,62 pct. af bankens aktiekapital og stemmer. Hvortil kan lægges Finansiel Stabilitet, der er ejet af den Danske Stat, som besidder 0,86 pct. af aktiekapital og stemmer.

Vestjysk Bank-aktien koster mandag 9,80 kr. på børsen i København.
Så er man nok i færd med at opkøbe egne aktier mhp. annullering.

Det må være, at der er nogle mindretalsaktionærer, der ligger og blokerer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er sgu svært at se, at den bank kan overleve

Indlæg by Thomas on Tirs mar 04, 2014 2:45 am

Når den ikke har kunnet reddes i 5 år.

Så er det svært at se, at en måned fra eller til skulle gøre nogen forskel.

Det problematiske er, at nedskrives værdierne, så banken bliver attraktivt, så er det et oplagt offer for Sydbanks "forretningsidé": Nemlig at købe misligholdte fordringer billigt - og så over tid at tilbageføre nedskrivningerne - og på den måde lave et "overskud". Det er ren svindel, fordi debitorerne har aldrig betalt og kommer heller ikke til det.

Overtagende bank klarer det imidlertid "strålende" med at køre fordringsmassen frem og tilbage mellem nedskrivningerne, når det nu passer til at hive penge ud.

Der kommer bare ikke nogen sanering af aktivmassen.

Det er den filosofi, man overtog i sin tid fra Varde Bank.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Vestjysk Bank

Indlæg by Plyds on Tirs mar 04, 2014 7:18 pm

Hvad er de samlet oppe på i tab over de fem år+ 5 milliarder? Eller er det mere?
avatar
Plyds

Antal indlæg : 1632
Join date : 13/12/11
Geografisk sted : Ude-over-kanten

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Vestjysk Bank

Indlæg by Thomas on Tirs mar 04, 2014 9:59 pm

Plyds skrev:Hvad er de samlet oppe på i tab over de fem år+ 5 milliarder? Eller er det mere?

Det ved jeg ikke, fordi Vestjysk Bank er et underligt perverst bunkebryllup, så hvor den ene skandale begynder og den anden slutter er ikke så lidt af en smagssag.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Vestjysk Bank ender ikke i Finansiel Stabilitet??????

Indlæg by Thomas on Tirs mar 11, 2014 10:17 am

Det var da ikke så lidt af en påstand.

Det kan såmænd godt være, at de får ret!

Det, jeg ser er at det tilsyneladende er lykkedes at udskille ejendomsudlånet og landbrugsudlånene hver for sig.

Der skal jo på en eller anden måde foretages en konsolidering af disse debitorers gæld. Her har Finansiel Stabilitet ikke været et særlig fremragende instrument.

At landbruget er i fokus kan ses af de fuldstændig absurde administrative svinerier, som forbud mod skråpløjning og vandmiljøplaner og anden kommunistisk terrorisme.

Det skal regeringen bare holde op med. Nu skal regeringen til at betale for den loyale opposition. Det kommer den også til, der er lidt for mange arbejdspladser, der står på spil på slagterierne f.eks.
Jeg har dermed også svært ved at se en løsning på landbrugets finansieringsproblemer uden en rimelig brutal indskriden overfor landbrugsbankerne - specielt Nordea og Jyske Bank.
Jeg har også svær ved at se en løsning for realkreditten, der ikke omfatter omlægning af lånene til fast forrentede annuiteter.

Det tyder mest af alt på indledende spilfægterier. Hvis regeringen er kontrær på disse områder, så er der afgjort en mulighed for genoplivning af samarbejdet mellem Venstre og Dansk Folkeparti - med Dansk Folkeparti i SF's rolle - om de kommer med i regering? Jeg tvivler.
Så solidt sidder regeringen heller ikke i sadlen!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hvad skal Thorsager være bestyrelsesformand for?

Indlæg by Thomas on Man mar 24, 2014 3:17 pm

At han skal fjernes som direktør - det forstår sig!
Men spørgsmålet er hvilken form for kriminalitet, man ikke kan komme uden om ved at lukke øjnene?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Vestjysk Bank

Indlæg by Gæst on Tirs apr 01, 2014 7:45 pm

"Kernes......."

Nok nærmere et råddent æble, for nu at holde os til træved og kerner...

http://www.business.dk/finans/taeppet-trukket-vaek-under-vestjysk-bank

Pfffffffffft.

/BF

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Det er helt klart landbruget, der skal reddes her.

Indlæg by Thomas on Tirs apr 01, 2014 8:16 pm

Finanstilsynet.

Finanstilsynet gav en risikooplysning om, at det er et risikabelt element i bankens forretningsmodel, at banken i nogle tilfælde har indfriet nødlidende debitorers øvrige kreditorer for at afskærme debitor fra konkurs.

Det er så principielt fornuftigt nok at betale de små kreditorer ud, for de er kun til besvær - meget endda - i en rekonstruktion. Det betyder naturligvis, at tabet for hovedfinansieringskilden så bliver det større; men alternativet er, at banken aldrig ser nogen af pengene igen.

Blandt de 79 største engagementer var der målt på volumen objektiv indikation for værdiforringelse (OIV) på 67 pct. af engagementerne. Blandt de store engagementer var 13 landbrugsengagementer, hvoraf 11 var enten svage eller med OIV. Der var endvidere 34 ejendomsengagementer, hvoraf 26 var enten svage eller med OIV.

Man har med andre ord ikke benyttet lejligheden til at sanere i engagementerne; man har koncentreret sig om at samle på misligholdte fordringer og fallenter - man har ikke ladet enkelte gå konkurs og dermed redde noget. Det skyldes nok så meget, at udlånet er ude over enhver form for sikkerhed. Den sikkerhed, der måtte være sidder kreditforeningen på.
Det drejer sig om at få vindmølleidiotien udskilt fra landbrugsdriften.

Man kan da godt lade ejendommen gå på tvang; men så overtager kreditforeningen den - og hvad vil de så stille op med den: Er det et landbrug, så er der næppe andet at gøre end at beholde fallenten som forpagter og finansiere ham - under alle omstændigheder er bankens tilgodehavende tab i sin helhed. Det er en dårlig idé at tage en fallit på afbetaling.
Platuglerne er det samme: Her er bankens tilgodehavende helt tabt.

Reelt burde disse engagementer optages til 0 kr. i balancen.

I stikprøverne af de mindre engagementer identificerede Finanstilsynet et mernedskrivningsbehov på 309 mio. kr. ud af de 499,5 mio. kr. i forhold til 30. september 2013. 9 ud af 10 landbrugsengagementer udtrukket ved stikprøve blandt de mellemstore engagementer var enten svage eller med OIV.

Finanstilsynet konstaterede, at et engagement, hvor et bestyrelsesmedlem var meddebitor, ikke var bevilget af bestyrelsen. Banken fik påbud om at sikre, at bevilling af sådanne engagementer fremover lever op til reglerne herom.
Her taler vi decideret svig.

At banken ikke kan overleve er uden for enhver tvivl. Problemet er hvordan man får rekonstrueret debitorerne, så de kan komme til at tjene penge. Landbrugskunderne skulle nok ikke være helt håbløse - som landmænd.
Ejendomengagementerne, tja... de må vel afhændes mindst ringe til en institutionel investor.
Indskyderne er dækket af den almene garanti - og ikke andet: Der er kun tab til de andre.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Vestjysk Bank

Indlæg by HenningK on Tirs apr 01, 2014 9:17 pm

BamsesFar skrev:"Kernes......."

Nok nærmere et råddent æble, for nu at holde os til træved og kerner...

http://www.business.dk/finans/taeppet-trukket-vaek-under-vestjysk-bank

Jeg forstår så ikke helt hvorfor den her process med at få erklæret Vestjysk Bank konkurs har fået lov til at køre så grotesk meget ude i offentligheden. Efter den her udmelding, så er der da i hvert fald ikke et eneste indskud over 750.000 tilbage.

Man må antage at der ikke er så meget som een erhvervsdrivendes momskonto, der lige går lidt over 750.000 - og ingen offentlige/kommunale konti tilbage.

Er det Finanstilsynet, der betaler tilbage for den shotgun-wedding med Aarhus Lokalbank, som de blev tvunget til at stå fadder til? Eller en ny form for åbenhed til gavn for bankkunderne?

HenningK

Antal indlæg : 328
Join date : 23/07/11

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Vestjysk Bank

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 5 af 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum