Ingen nyhed

Go down

Ingen nyhed

Indlæg by guldimund on Tors apr 30, 2015 11:24 am

Blot gentagelse af omkring d. 1 dukker der syge IT-systemer op : Syg IT
avatar
guldimund

Antal indlæg : 297
Join date : 07/08/11

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Ingen nyhed

Indlæg by Thomas on Tors apr 30, 2015 1:39 pm

guldimund skrev:Blot gentagelse af omkring d. 1 dukker der syge IT-systemer op : Syg IT

Jeg har hørt, at Nordea er ramt af det, og så er det en datacentral mere, jeg ved ikke hvilke banker, der er knyttet op til den datacentral, lyder det fra Ulrik Marschall.

Nu er Danske Bank altid i vanskeligheder; men ja - i denne omgang er det Nordea, der laver lort, fordi de er fallit.

Der ligger 350 mia. kontant i Nationalbanken. Hvor meget, der ligger i SEK og NOK - det er ikke godt at vide (det mener Nationalbanken i hvert fald).

Nordea har jo masser af likviditet; men de skal betale lån tilbage som de har brugt til at spekulere mod kronen. Det gik så ikke, for likviditeten røg direkte ind på indskudsbeviser. Dér kommer de kun fra med et mega-tab.
Nordea købte DKK til 1,30 svenske ører - eller 77½ Danske ører pr. SEK. Nu er problemet bare det, at når de skal til at købe svenske kroner for at betale spekulationslånet tilbage, så koster en SEK 80 øre!

Nordea har solgt SEK billigt og skal nu til at købe dem dyrt. Vi taler hele 3 1/4% i tab! På en milliard er det som bekendt 32½ mio.
Der er nok et par hundrede milliarder til Danske Bank og Nordea - hver - i indskud i Nationalbanken. Skal vi være large og sige, at de hver har tabt 3 milliarder i første kvartal?

Jamen regnskabet siger..... Løgn og svindel: Det er udelukkende ikke realiserede valutatab.

De er godt trængt på likviditeten: Nu åbner 2½% 30 år - det skyldes, at investorerne godt vil købe 2% 30 år; men ikke til den kurs banksvinene gav for dem, da de købte dem af sig selv.

Banksvinene kan sno sig som de vil; men røven vender stadig bagud.

Så har jeg været venlig - ja, næsten fidel - NOK er meget værre: Her er tabet omkring 15%! Omkring årsskiftet var NOK nede i 80 øre, nu koster den - som den skal - 90 øre. Det er kostbart at købe dyrt og sælge billigt; men sådan er det jo, at Danske Bank og Nordea driver forretning - de er så dygtige.

Det, der sker lige nu er, at investeringerne vender tilbage - ikke alene til Europa; men også Australien og Canada, fordi der er faktisk masser af miner og oliekilder, der kan producere med fortjeneste til halv pris - masser. Man lukker de åbenlyst urentable, rationaliserer resten. Produktionsmængderne - tja, de er nogenlunde de samme; men købte mængder er noget mindre, fordi Kina skrider sammen med en klagende lyd. (tre hangarskibe er stukket i søen).

I den situation har både Danske Bank og Nordea - igen - placeret sig tåbeligst tænkeligt.

Olieprisen er sådan set rimelig høj - problemet er bare, at der ikke er nogen, der køber - lagrene fulde - behovet dækket og vinteren overstået. Olieprisen WTI er på 60 USD/brl. - den skal ligge i 40-45 USD/brl. Det kommer den også; men det kommer til at tage tid.

USD ligger i 6 2/3 og den skal ned i 6½ - men det kommer an på, hvor hurtigt investorerne vender tilbage fra parkering i USD.

Så nu kan Danske Bank og Nordea (jo de skal nok også få revet præmieidioten Anders Dum med sig) se frem til at afskrive helt og aldeles på landbrugslånene, hvis det ellers går efter Sass hoved - og det gør det nok.
Cirb oplyste engang, at halvdelen af alle banklån til landbruget lå i Nordea - det bliver dyrt for Nordea - og nej, hvor er vi kede af, at de banksvin skal i sommerhuset her i weekenden og hænge sig!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26064
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Ingen nyhed

Indlæg by Thomas on Tors apr 30, 2015 1:42 pm

guldimund skrev:Blot gentagelse af omkring d. 1 dukker der syge IT-systemer op : Syg IT

Men tak for henvisningen - situationen er meget, meget værre - og nu vil regeringen have os i Bankunionen - ikke, at det ikke er en god idé at få aflivet bankerne under ordnede forhold: Det sviner sådan på fortovet, når banksvin hopper!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26064
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det må jo siges at være dokumenteret løgn,

Indlæg by Thomas on Tors apr 30, 2015 5:34 pm

guldimund skrev:Blot gentagelse af omkring d. 1 dukker der syge IT-systemer op : Syg IT

at der skulle være tale om EDB-fejl!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26064
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er jo ikke tale om noget teknisk nedbrud.

Indlæg by Thomas on Tors apr 30, 2015 11:23 pm

Det er det, der kommer ud af at lyve hele tiden!

Når der så for alvor er brug for en kæmpeløgn - så ved folk sgu godt, at det er løgn. Sandheden er jo nok så meget den, at Nordea har låst sin likviditet inde i Nationalbanken - hvor den ikke kan komme fra uden et milliardstort blåt øje i kurstab.
Det er så endnu værre end som så, fordi en massiv omveksling af DKK til SEK eller NOK - eller hvor man nu har lavet det underslæb henne - vil i sig selv (for så små valutaer) accelerere kurstabet. Det med at sælge en milliard DKK går såmænd nok - det er spørgsmålet om at opdrive 1,1-1,3 SEK, der bliver et problem - specielt fordi det eneste sted matadorpenge i det omfang kan købes er Nationalbanken - og de vil nok ikke mene, at det er DKK, der skal være billige; men SEK, der skal være afskyeligt dyre. Vil man ikke købe hos den lokale købmand, så bliver det en odysse at finde alternative leverandører.

Det kan da godt være, at man kan låne ubegrænset; men man glemte lige at tænke på, hvad det egentlig vil koste at betale tilbage. Ingen rente - næh; men masser af kurstab - specielt som EUR skyder i vejret.

Men det med at tænke, det er altså ikke banksvins stærke side.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26064
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Ingen nyhed

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum