Merkel og Hellepigen

Go down

Merkel og Hellepigen

Indlæg by Thomas on Søn mar 29, 2015 4:42 pm

Her mener jeg, at Engell tager fejl! Mangler overblikket.

Vestager og kommissærposten er et EU-Danmark anliggende - ikke et stat til stat anliggende. Helle har reelt aldrig været i spil; men da Danmark som netto olieeksportør på det plan er ubøjelig overfor russisk (eller andet pres) er Vestager den perfekte kandidat til konkurrencekommissær-posten. At hun har løjet (på foranledning af Danske Bank) overfor EU er mindre væsentligt, fordi ECB ad andre veje har været bedre orienteret end den danske regering.
Det det betyder er at banksvinene bl.a. i Danske Bank godt kan begynde at anskaffe rebene til sommerhuset - dingle kommer de til.

Nej, Hellepigen og Merkel - eller Danmark og Tyskland - hjælper Merkel og Tyskland ud af en række ubehagelige kniber.


  1. Højspændingsnet og jernbane er i Tyskland hhv. et lokalt (delstatsanliggende) og et nationalt (forbundsanliggende), som aldrig kan finansieres af Bundesanleihen eller Landesanleihen, for hvordan skiller man koldt og varmt vand ad i samme skål? Jens Weidmann i Bundesbank går aldrig med til at sjaske med med tyske statsobligationer på den måde. Aldrig!
  2. Der er tale om vitale infrastrukturinvesteringer for Tyskland, i områder, hvor regeringspartneren SPD har et rimeligt komfortabelt flertal. Disse Bundesländer har en anstrengt økonomi og stor gæld, hvorfor de vil være lidet interessante for institutionelle investorer. Det betyder naturligvis for Merkel, at hun arbejder for at fremme modstanderen/koalitionspartnerens interesser - at det så ikke kan siges at gå imod hendes CDU/CSU interesser er noget andet - det kommer SPD til at betale for i andre sammenhænge: Sådan er politik.
  3. Danske investorer (pensionskasser) får en langsigtet pengeanbringelse til deres langsigtede forpligtigelser. Afkastet er ikke imponerende; men det er til gengæld rimelig sikkert! Om pensionen bliver 100 kr mere eller mindre om måneden, det kommer man nok over, men at den blive helt væk er en skræmmende tanke.
  4. Danmark er i en nøgleposition, fordi der på el- og jernbaneområdet kommer to forbindelser til Tyskland fra hhv. Norge og Sverrig, hvor der over Storebælt er en forbindelse, som er en sand reserve til til Tyskland.
  5. Dernæst er der en reserve i jernbaneforbindelsen gennem vandvejen til Skt. Petersborg, som kan træde i stedet - oven i købet uden at give øget sårbarhed i forbindelse med havnene - for toget.
  6. Gennem Nato redder Danmark Tyskland ud af en penibel situation som Schröder landede Tyskland i med lånet til Gazprom. Samtidig reddes Frankrig ud af Mistral-affæren ved at den alternative køber Canada kan få resten af sit moderniseringsprogram lavet på værfter i EU.
  7. Ydermere kommer Tyskland uden om den ubehagelig engelske nægtelse af betaling til investeringsfonden fordi England vil få kompensation gennem Condor-fly, hvor fjolleriet med Atlas kan bringes i orden også.
  8. Man skulle måske også lige omtale den grimme sag om "Den Grønne Omstilling" til sol- og vindenergi, som man nu har en chance for at komme nogenlunde helskindet ud af.


Sidst rettet af Thomas Søn mar 29, 2015 9:10 pm, rettet 1 gang
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Thomas Larsen har ret til en grænse.

Indlæg by Thomas on Søn mar 29, 2015 8:35 pm

Det, der er Hellepigens fortjeneste er: Hun har kunnet - indtil videre - holde tungen lige i munden i et sagskompleks, der er ualmindeligt rodet og indviklet. Det er dét Helle Thorning-Schmidt kan!

Det er så også et sviende svar til Putin for truslen om atomvåben mod danske skibe i Østersøen!

Helt typisk en militær trussel afføder et alvorligt økonomisk tab til russerne. Hvis det havde været en økonomisk trussel, så havde det været et militært svar!

Hvordan vil en ødelagt gasledning i Østersøen komme til at påvirke Tyskland? Ikke i nævneværdig grad!
Hvordan vil en ødelagt gasledning gennem Ukraine påvirke EU? Irriterende; men ikke mere.
Derfor kan Putler godt skrubbe af fra Ukraine - inklusiv Krim. EU er da ligeglad med om South Stream bliver bygget færdig! Det bliver russernes problem - og deres alene! Putler kan godt begynde at spidse rabatblyanten.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hen er vant til at være anden violin

Indlæg by Thomas on Søn apr 26, 2015 1:57 pm

.......
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Thomas Larsen har ingen hjerne.

Indlæg by Thomas on Man apr 27, 2015 9:39 am

Vigtigt for Thorning.

Nu har Merkel ikke tid til småsludder på arbejdet.

Nej, det er tale om at få de investeringsprogrammer for infrastruktur på plads. Danmark har en nøglerolle i så mange sammenhænge.
Det er så også rigtigt, som Thomas Larsen bemærker, at det er rimelig personuafhængigt. Vi taler rigtige penge - ikke symbolpolitik.

Det er nemlig IKKE et EU-spørgsmål: Det er dansk-tysk.

Men årsagen til, at jeg kolporterer den gang fiskefars, der spiller hjerne er: Den formentlig ufrivillige reference til Anders Fogh og Nato.
Det er så ikke afgørende; men dog en antydning: Nemlig at i forsvaret af Tyskland og Tysklands rolle som det egentlige bagland.

Sagen er jo den, at den tyske forsvarsindustri virker ad Helvede til: De kan end ikke få indført et nyt gevær. Deres fly er hverken fugl eller fisk og deres infanterikampkøretøjer er ikke ligefrem i øjeblikket uimodsagte - og er ikke specielt egnede til det formål, som Tyskland skal tjene.
Jeg vil ikke blive det mindste overrasket, hvis det betyder, at Danmark får Taifun med en ganske betydelig rabat. De kan nok indføres på en 3-4 år, så kan vi altid tale om Nordatlanten og F-35. Indførelse af F-35 skulle være forholdsvis enkelt efter at Norge har taget kløene. Der er et spørgsmål om timing - og timing er det essentielle i politik.
Man skal heller ikke være blind for, at Danmark har rent faktisk en forsvarsstab - der så oven i købet er tidssvarende efter værnepligtståberne er smidt på lossepladsen: Tyskland har INGEN generalstab - det er netop pointen! Tyskland kan ALDRIG få en militær ledende rolle i Østersøen! Det er med vilje efter 2. verdenskrig!!!!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tunnel Rødby-Femarn

Indlæg by Thomas on Man apr 27, 2015 9:05 pm

Det er da derfor Merkel kommer til Danmark.

Ganske rigtigt, det var derfor licitationen blev aflyst: Rabatblyanten skulle spidses - meget.

Det er så det, der umiddelbart er til at regne ud, hvis man ikke er totalt idiot, som Berlingskes Thomas Larsen.

Det jeg spekulerer på er, om der også skal snakkes flyvemaskiner - dels Condor, som nok vil være et tysk infrastrukturbidrag, dels Taifun.
Det har jo været lidt svært med kommunikationen med amerikanerne omkring prisen - det bliver nok lidt lettere senere, når USD falder.
Om det tager 1 eller 2 år er ikke afgørende; men det er lige som om, man har noget ret så påtrængende i Østersøen, der ikke kan vente til USA får snøvlet sig færdig til at indse, hvor og hvordan deres rette interesser ligger.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Merkel og Hellepigen

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum