Jeg tror, man læser Helle Thorning-Schmidt helt, helt forkert.

Go down

Jeg tror, man læser Helle Thorning-Schmidt helt, helt forkert.

Indlæg by Thomas on Tirs jul 15, 2014 11:29 pm

Bl.a. Berlingske har ikke skrevet ret meget andet end nonsens.

Det værste er, at Berlingske og andre dele af smudspressen virkelig mener, at deres korrumperede meninger og sleske opportunisme har en indflydelse. Både Lars Løkke og Helle Thorning kan naturligvis i betydeligt omfang føle sig generet af pressens platte bankklakører, kriminelle kommunister og simpelt tomhjernede idioter som Tulletåben; men derfra er der langt til noget man kan kalde indflydelse!

Lars Løkke har rimelig tydeligt givet afkald på statsministerposten og regeringsdeltagelse fra Venstre's side. Til gengæld får han nok ikke så lidt mere af sit politiske program gennemført og ved i store træk at opgive flextumper, banksvin og kommunister i Hovedstaden, så er der en del primitivt hyleri, som han kan ignorere med næsten arrogant ligegyldighed. Det Løkke vil er en langt mere langsigtet struktureform, der fjerner kommunisternes urskov af vildskud. Til at luge dem ud ét for ét er Helle Thorning meget bedre kvalificeret.

Helle Thorning er en helt anden type - helt anden. Hun er mesteren i at samle billige points op - det er ikke ment som en kritik; for kan man samle nok af dem op, så skal det nok give gevinsten. Spørgsmålet om nok er en individuel vurdering af talent - og talent kan man bestemt ikke frakende Helle Thorning - ligesom hun også indenfor et snævert område (der så er det afgørende) har meget stor erfaring. Jeg giver ikke meget for, at hendes almene viden nok må siges at være ikke eksisterende: Det er ikke det man skal bruge hende til.

Helle Thorning har nok et klart billede af hvor indflydelsen ligger - og den ligger ikke i magten i en EU toppost: Topposter opnås kun ved at tage så mange hensyns til særrettigheder og opblæste nulliteter, at det ganske enkelt ikke er måden at opnå resultater på.

Man skal slet ikke være blind for, at Helle Thorning som dansk statsminister har en ganske betydelig indflydelse. Det kræver godt nok, at man kan sno sig; men det kan hun.
Man skal lægge mærke til, at hun over en veninde-frokost kan lave fikse aftaler med Merkel: Det er der meget, meget få der kan. Helle er meget løsningorienteret og kan strikke selv ret så komplicerede aftaler sammen - så der er noget i dem for alle parter. Det er ikke magt: Det er indflydelse!
Man skal også hæfte sig ved, at hun kan få Obama til at se helt mærkelig ud i hovedet. Ingen tvivl om, at hun bare kan tage telefonen og snakke med præsidenten og komme med et fikst lille forslag til begges fordel. En milliard er nu engang en milliard. Det er der ikke mange der kan - hun kan!

Samlet set har Helle Thorning nok langt mere indflydelse internationalt som Danmarks statsminister end som formand for et eller andet EU-fiduseri. Ikke, at hun ikke bruger EU-systemet - tværtimod: Det er meget anvendeligt.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26077
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum