Indvandringen til Schweiz skal begrænses?

Go down

Indvandringen til Schweiz skal begrænses?

Indlæg by Thomas on Lør feb 15, 2014 3:34 am

Nej, det har ikke en hylende fis med muslimer at gøre!

CHF

Se i 2011 var der en massiv kursstigning og formentlig flugt ind i Schweiz i forbindelse med noget valutauro, der trykkede EUR/USD. En ting var så flugten ud af Spanien - altid en populær forklaring; men der har formentlig også været en ikke ringe tilbagestrømning af udlånte skattesvigermidler.

Og - det er et udsving, der er en del højere end de 10% som et Gibbsfænomen giver. Fra at have et niveau på 425 DKK/100 CHF røg man op på 700 DKK/100 CHF, hvor det nu ligger i ca. 600 DKK/100 CHF.

Det gør det meget lidt sandsynligt at spekulanter i panik der har købt en CHF for 7 DKK skulle have overstrømmende lyst til at sælge den til 6 DKK. Her taler vi så slet ikke større salg, fordi det vil trykke kursen på CHF yderligere.

Der er nok ikke nogen tvivl om, at der er nogen schweiziske banker og valutahandlere, der har brændt snydeskaftet eftertrykkeligt. Dvs. alle de fine skatteunddragne midler kan for praktiske formål ikke genudlånes i EUR-zonen.

Nu ligger de penge imidlertid og brænder de schweiziske banker i lommen. Hvorfor man har været forhandlingsvillig mht. at skatteunddragere oplyses til EU. Det har nu ikke ført til de større tilbagebetalinger, for så ville CHF have være blevet meget billigere.

Flere schweiziske banker har faktisk opsagt deres udenlandske skattesvigere med en udbetaling af balancen, som naturligvis vil komme skattemyndighederne til kendskab. Det har nogen så undgået ved ikke overfor deres schweiziske bankforbindelse at oplyse særlig detaljeret. F.eks. kontoudtog o.lign. afhentes - tilsendes ikke.
Selvfølgelig kan man transportere kontanter tilbage over grænsen; men det vil nok påkalde en del opmærksomhed.
Desuden vil skivejret i Schweiz være knap så attraktivt, hvis hotel mm. koster 50% mere end for to år siden. Der har været rapporter om Mercedes biler, der er gået i knæ p.gr.a. overvægt - fra guld. Satans med den lavere motoreffekt i høje bjerge!

Da udbetaling til f.eks. Tyskland nok ikke er en speciel populær løsning, så må man jo hæve pengene selv. Men igen - det var nok bedre med en proforma adresse i Schweiz...... Skal vi sige, at den med indvandringsstoppet har nok mere med at gøre, at man vil standse et run på de schweiziske banker.

Jeg har så haft fornøjelsen at komme sovs på skattesvigeren i JyllandsPosten mens han roterer i sin snarlige grav. Sagen er jo, at man kan snildt sætte penge IND i en schweizisk bank - det er straks sværere at få dem ud.

Schweiz hovedproblem er nok ikke så meget trækket på arbejdsløshedsunderstøttelsen, som at det vel formentlig sætte adskillige schweiziske banker i finansiel forlegenhed. Alene det, at vi de seneste dage har set et betydeligt opsving i guldprisen kunne tyde på en heftig vekselaktivitet.
Det må være ubelejligt for den schweiziske centralbank at skulle dels kæmpe mod en nedskrivning af CHF og støtte banker i akut likviditetsnød. Det gør jo så, at man nok må kikke bøgerne lidt nærmere efter. Der kunne jo være nogle mindre banker, der efter nogle grimme tab måske ikke var helt så solvente.....

Det giver så igen spørgsmålet om at garantere indskyderne. Her er det nok ikke særlig sandsynligt, at Tyskland vil hjælpe med særlig iver. At den schweiziske stat skulle garantere indskyderne bliver nok lidt svært, hvis alle kunderne - uden adresse i øvrigt - hedder Schmidt....
Så dem vil man jo nok lade tage skraldet. Det har Schmidt så set, hvorefter man "flytter" til Schweiz, hvor det så bliver lidt vanskeligere ikke at garantere.



avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum