Nato og Rusland.

Side 2 af 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Mage til vrøvl

Indlæg by Thomas on Ons nov 19, 2014 2:02 am

Rusland ikke isoleret.

»Moldova og Georgien er små lande, og det kan EUs budget nok klare, men Ukraine med 43 millioner indbyggere – det er en stor mundfuld.«Nu lyder det, som om at De er bekymret på EUs vegne?»Nej, jeg er bekymret for Ukraine, for de europæiske skatteydere er ikke parate til økonomisk at holde hånden under 43 millioner ukrainere i mange år fremover.
Selvfølgelig har Europa da ikke tænkt sig at holde hånden under Ukraine - det er Ruslands vrangforestilling, at EU skulle have en ambition om det!
Hvis – hvis – den russiske hær var i Ukraine, ville denne konflikt ikke vare så længe. Vi skulle formentlig kun bruge en uge på at løse opgaven.
Det er jo lige det, der er pointen: Den russiske hær er stærkt overvurderet! Altså, når Estland er en uovervindelig hindring - kæreste venner, hvad bliver det næste? Maldiverne?
Som præsident Putin har sagt gentagne gange, så har Vesten ikke efterlevet løftet om ikke at flytte NATOs grænser tættere på Rusland.
Det har vi sådan set heller ikke gjort; men det er vist Putins perverse fantasi der mener at Vesten burde have lovet Rusland noget som helst! Russerne skylder vi én ting: Et nakkeskud!
Men jeg er bange for, at NATO ikke er parat til en aftale af den art.
Nej, selvfølgelig vil vi da ikke det - man kan ikke stole på russerne. Så kan man ikke indgå en aftale.
«Det er ikke just det, man hører i NATO. Her er budskabet, at NATO ikke er klar til at optage de tre lande – i hvert fald ikke for tiden?»Netop. For tiden,« svarer ambassadøren og understreger, som den russiske præsident, Vladimir Putin, har foreslået flere gange, at Ukraine skal være et neutralt land.
Hvorfor skal Rusland i det hele taget bestå, når man bare kører lortet i sænk den ene gang efter den anden - helt uden hjælp. Kan jeg ikke se nogen grund til.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Et finsk perspektiv

Indlæg by Thomas on Ons nov 19, 2014 3:30 pm

Kunne de ikke have fået et andet billede af kommandører. Med mit - indrømmet begrænsede - kendskab til finner, så har de bragt et billede med ham i hæmningsløs latterkrampe!

Stubbs skrev:“I think Russia has made two strategic mistakes. Number one is the destabilisation of its neighbourhood, in particular annexing Crimea … I want stable not unstable borders. The second is they still rely on fossil fuels for economic growth, and that is an impediment to modernising their economy.

Helt rigtigt.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Gorbatjov om Krim: Vesten accepterer russisk annektering

Indlæg by Thomas on Ons nov 19, 2014 8:34 pm

Aldeles forkert udlægning fra Gorbatjov.

F.eks. Danmark anerkendte aldrig annekteringen af de tre baltiske stater. Det gjorde USA heller ikke. Litauen havde f.eks. en ambassadør i Washington - ubetalt men....

En anden ting er, at vi ikke kan gøre noget ved det - for tiden; men tiderne kan jo skifte.

Gorbatjov appellerede ved den lejlighed til ny forbrødring mellem Rusland og EU.
Det kommer ikke!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Sådan set fornuftig nok

Indlæg by Thomas on Ons nov 19, 2014 10:48 pm

Estisk ekspert.

Det man helt overser indtil videre er, at der foregår rigtig, rigtig meget på de indre linier i Nato faktisk siden i sommer.

Der er en enorm omfordeling af våben i gang. Man går virkelig ind på depoterne og ser på, hvad man ikke selv har brug for; men som andre kunne drage nytte af. De priser, der handles til må formodes at være rimelig fiktive.

Vi har set Estland havde noget gammel russisk ammunition, som de donerede i en god sags tjeneste.
Hollænderne havde nogle fejlindkøb af Hägglunds infanterikampkøretøjer.
Danmark har i oktober solgt 4 gamle Flyvefisken-klasse til Portugal - hvad de så vil med dem er lidt af en gåde: Flyvefisken er rædselsfuld i atlantisk søgang.
Mistral-klasserne skal til Canada, hvis jeg ikke tager fejl.

Det dækker så de umiddelbare behov og man kan få lavet det materiel, man egentlig skal bruge. Det væsentlige er den strategi og det taktiske koncept der er under opbygning. F.eks. det at man lige pludselig ser canadiere og portugisere i Baltikum.
De internationale operationer har givet en række NATO-lande lejlighed til at prøve materiel af før de for alvor anskaffer større mængder af det - og hvis jeg var en russisk stabschef, så ville det skræmme mig fra vid og sans.

Hele det russiske militære planlægningssystem er blevet udfordret:

A) At Estland (og Litauen i øvrigt) får Javelin og Grom. Det forstår man i Moskva - det var det, de selv ville gøre - og nok så meget det var det de ville gøre, hvis de var os.

B) At minejægerne i Østersøen kommer under litauisk kommando, jo - det er heller ikke særlig overraskende; men det er sådan set kun en forlængelse af tendenser, man har set før.

Det er noget, hvor man skal have undersøgt hos sine spioner og foretaget provokerende flyvninger og alt mulig andet listet i "Håndbog for Spioner." Der er bare så meget på én gang. Alene det at den lokale bums på havne i Porto - hans meldinger er ikke særlig meget sigende mere: De meldinger tillader ikke nogen følgeslutninger tilbage mod hvad fjenden har for opgaver - og hvor.
Samlet set er det ikke det voldsomme antal; men man kan ikke klø sig i nakken uden at håndleddet bliver grebet. Man ser hvordan materiellet bliver slæbt i land fra ro-ro færger.

Det er så hvad det er:

C) Hvordan er kommandostrukturen? Det er på det nærmeste umuligt at opstille en konventionel slagorden. Man véd ikke hvordan man skal skrive chefernes CV'er. Det er en virkelig dybtgående udfordring for de russiske efterretningstjenester - hele deres metodik er kompromitteret.
Om de magter omstillingen? Jeg har min tvivl.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nu rabler det

Indlæg by Thomas on Ons nov 19, 2014 11:00 pm

for Putin!
Tirsdag anklagede Vladimir Putin USA for at ville undertrykke Rusland:

»De ønsker at undertrykke os, at løse deres problemer på vores bekostning.«

Det er jo lige det omvendte, der er forholdet.

Som reaktion har Rusland forstærket sine militære aktiviteter til søs og ikke mindst i luftrummet ved NATOs grænser. Russerne har senest meddelt, at man vil sende fly til den Mexicanske Golf, hvor de skal patruljere over USAs »baghave«.

Og hvad så?
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Så har Frankrig igen

Indlæg by Thomas on Tors nov 20, 2014 4:27 am

MIstral

Amid a growing diplomatic crisis between Vladimir Putin and the rest of Europe, hundreds of Russian sailors have reportedly been prevented from boarding a warship built for them in western France.

Jeg mener stadig, det er hensigten, at Canadierne skal have dem.
Problem:

a) Canadierne betaler da ikke 1,2 mia. EUR for to spande. Så meget er der altså heller ikke om bord på den - af det, der koster penge altså.

b) Jeg mener, at prisen på et tidspunkt blev angivet som 1.3 mia. EUR. Det kan godt passe med 100 mio. EUR i bestikkelser i Frankrig - der var nok en årsag til at Sarkøzy ikke ville genopstille.
Nu mangler vi bare bestikkelsen i Rusland.
Der er så det yderligere problem, at de skibe er betalt af en overpris på gas - først og fremmest til Tyskland, Jeg tror ikke Schäubles humoristiske sans holder til at han skal betale for at franskmændene laver et krigsskib til Rusland. Jeg kan også se en noget spids Merkel - da amerikanerne fortalte hende det - det blev de nødt til efter, at Snowden har fremlagt telefonaflytningerne.

Tanken om Canada er hverken min, original eller ny!

Commanded and manned by RCN personnel, the ship’s company should initially include a French Navy core team familiar with the vessel and key NATO exchange officers and petty officers from member states like the UK, Germany, Denmark, Norway and the US.

Hvorfor ikke gøre det canadisk helt og holdent og lade dem bemande det? Det ville godt nok være mod NATO-standard, hvor alt skal laves så kompliceret som muligt. Formålet skulle så være at give Canada en mulighed for at slippe ud af Iroquis-klassen som sandt for dyden er en flok hvide elefanter - alene de, at for at have bare lidt helikoptere, så har de en oiler som støttepædagog; men nej! Skal der laves nautisk juks, så stol på Canada!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ukraine fører til krig mellem Rusland og USA?

Indlæg by Thomas on Lør nov 22, 2014 6:13 pm

Det er så Putins forståelse.

Det tror jeg ikke på. Man har nemlig læst Rusland og Putin.

Der har været en oprustning siden ca. 2007 fra Ruslands side; men den har langt fra været overbevisende. De kan f.eks. ikke holde atomubåde i patrulje. De Topol-bærende nybygninger skulle egenlig på nuværende tidspunkt have været 8 - der er 4, hvoraf 2 er gamle ombyggede skrog.

Ser man på flyvestationerne, så er billedet tilsvarende lidet alarmerende. Der står masser af flyvemaskiner; men de flytter sig faktisk ikke. Enkelte har fået ryddet op - men hvor resten er flyttet hen fremgår ikke umiddelbart.
Ser vi på det seneste halve års provokative flyvninger, så taler vi reelt om et meget lille antal flyvetimer.

Der er vel bygget i sin tid 100-150 stk. Bear og et tilsvarende antal Cock (væsentlig i sammenhængen, fordi de bruger samme motor).
Russerne kan få flikket enkelte eksemplarer sammen som kan komme i luften; men slet ikke noget, der kan regnes for operativt i en større sammenhæng.

Tilsvarende med Backfire.

Nogle af dem, der flyver mest er nok sådan nogle som Candid; men taget i betragtning, at der henstår ca. 3-400 rundt omkring, så er det ikke imponerende. Dvs. den russiske hær har ikke den store operative mobilitet.

Dér, hvor jeg kan fornemme en udbygning er øst for Ural og over mod den kinesiske grænse; men det er uden værksteder mm. - og et russisk fly opholder sig mest på et værksted - ikke at de bliver repareret, det er der ikke penge til. Man har bygget en masse totalt overflødige nye landingsbaner de mest obskure steder på kloden - og øst for Irkutsk - det er sgu obskurt.

Det, der er sagen med Nato-deployeringerne til Polen og Baltikum er, at russerne for demonstreret, at de tilsvarende halvgamle Nato-fly, de virker. De kan sgu flyve - alle sammen - og uanset, hvem, der har dem.
Russerne ser, at de kan ikke provokere Nato til at gribe ind militært i Ukraine, hvor Rusland vel mere eller mindre er kørt fast. Vi ser man bruger lokalforsvarsbataljoner til invasion - og lige så snart, de kommer en dag eller to væk fra deres forsyningsbase, så sker der: Ingenting.

Disse Nato-øvelser i Polen og Baltikum er en ret så enkel mønstring, hvor det først og fremmest er evnen til at flytte sig og friske enheder, der kan observeres. Det er ren afskrækkelse, fordi russerne så må se på eget beredskab og egne muligheder - og den sammenligning kan næppe - selv med en russisk generalstabs optimistiske briller - se opmuntrende ud. Det er så yderligere en hån, at dem, der er mest om sig er de små Nato-lande som Danmark, Norge, Polen og Canada. De store har end ikke taget hånden op af lommen - ganske enkelt ikke nødvendigt.
I pressen har man jo heller ikke lagt skjul på vedligeholdelsesproblemer i f.eks. Danmark: F-16 med revnedannelser, Merlin med defekte aksler, forevisning af Huitfeldt-klasser ufuldstændigt apterede. Det må lede til en russisk konklusion, at situationen er langt fra så alvorlig som fremstillet.

Men når Rusland så vil intensivere moderniseringen og oprustningen, så er sagen måske nok nærmere den, at den bestående vognpark af f.eks. tanks i praksis reelt er skrot. De nyudviklinger, som russerne har lavet på tanks - der er reelt ikke blevet købt noget videre. Det vil sige, at den gamle russiske trussel med sekunda materiel; men i enorme mængder - den er ikke troværdig. Materiellet er som det altid har været: Sekunda; men der er reelt ikke ret meget af det.


At Rusland skulle kunne realisere en oprustning under indtrykket af markant faldende oliepriser - det kræver en livlig fantasi.

Ser vi på luftforsvaret i Østersøen, så må vi nok konstatere, at russernes forsøg på at omgå det har været præget af gentagne ydmygelser. Dels er de blevet tvunget ind over Finland og Sverrig, dels har de fået jagere i røven i samme sekund, de har stukket knurhårene ind over grænsen.

Dernæst er truslen om at afbryde gasforsyningen mere end latterlig, dels fordi Rusland ikke kan holde til et bortfald af leveracerne, dels fordi hanen reelt ligger i hånden på Ukraine og de baltiske lande.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Så har russerne fået det norske svar:

Indlæg by Thomas on Tirs dec 02, 2014 2:34 am

"I Helvete!"

Det var nu ikke Stoltenberg, der sagde det; men han har lyst!

Russland mener imidlertid NATO destabiliserer Nord-Europa ved å holde militærøvelser der og «overfører fly som kan frakte kjernevåpen» til de baltiske statene, sier Russlands viseutenriksminister ifølge NTB.

– Denne realiteten er ekstremt negativ, sier Aleksej Meshkov, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

– Russiske myndigheter tar og vil ta ethvert steg for å ivareta sikkerheten til Russland og dets innbyggere, uansett hvilken del av landet vårt det dreier seg om, sier Meshkov.

Altså:

 1. Det er jo ikke nogen nyhed for faste læsere af denne kanal. Det er flere måneder siden (som jeg husker det), at verdensoffentligheden og de indsigtsfulde læsere her blev orienteret om hændelserne på Ämari i Estland, hvor der var en C-27J Spartan, der tog imod to F-15C.
  Min formodning var, at Spartan bruges til at komme med poloniumtændsatsen til atomvåben. Det er så nok rigtigt nok! Dybt hemmeligt - sådan da: Vi har skam et internationalt publikum her på stedet. Hvis Putin og FSB (KGB) vil vide, hvad der foregår i verden omkring ham - så må han hellere læse "økonomidebatten" frem for at hengive sig til utugtig omgang med fisk.
  Det sjove er nemlig, at amerikanerne ikke var specielt hemmelighedsfulde vedr. den operation, fordi ellers ville de ikke have tilladt de billeder at blive bragt på nettet. Amerikanerne véd at russerne véd, at amerikanerne véd at de véd det! Det er så også en måde at sende en besked på.
 2. Det er så ikke en korrekt russisk udlægning:
  Der var tale om - så vidt jeg kunne se og så vidt min flykending står til troende - F-15C fra 493th FS på Lakenheath i England og ikke F-15E fra enten 492nd FS eller 494th FS fra samme wing på Lakenheath. Meningen var nu god nok!
  Forskellen er altså ikke triviel: Det var nemlig en klar demonstration af, at "Vi kan; men gør det ikke - endnu".
  Pointen er tilsyneladende, at tændsats og a-våben først i sidste øjeblik sættes sammen og at de ikke opbevares på samme flyvestation; men sættes sammen langt væk. Det ville være en elementær sikkerhedsforanstaltning for at undgå ulykker og tyverier. Uden tændsats virker avåbnet ikke. Tilsvarende har tændsatsen en begrænset holdbarhed, da polonium har en halveringstid på ca. et kvartal, så kan man ikke bringe de to ting sammen, så er det bare at vente et kvartal eller to, så virker avåbnet heller ikke.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Stoltenberg langer ud efter Rusland.

Indlæg by Thomas on Tirs dec 02, 2014 1:40 pm

"I Helvete!"

Det handler blandt andet om et kraftigt optrappet program for militærøvelser i den østlige del af Natos område, samt om etableringen af en såkaldt "spydspidsstyrke", som skal gøre det muligt for Nato at kunne besvare eventuelle militære trusler i løbet af få dage.

Man skal passe på med at skamme nordmænd ud: De bliver så hidsige!

Tyskland, Holland og Norge!
Den nye spydspids ventes først at være klar i 2016. Men Tyskland, Holland og Norge har siden meldt ud, at de tager forskud på spydspidsen. De præcise planer er endnu ikke klar, men Nato-kilder antyder, at man forventer en styrke på omkring 2000 mand.

Det, russerne ikke har set, er at Nato flytter sig hurtigere, end de siger: Rusland har altså ikke tid til at omrokere sine planer. Vi taler formentlig to bataljoner.
Så vidt jeg har forstået, så er der fra norsk side tale om Telemarkbataljonen, som er den eneste norske enhed, der udelukkende er stampersonel. Den er tung - rigtig tung. Det er mekaniseret infanteri med Leopard 2 kampvogne og Hägglunds.

Bataljon i gammeldags forstand er det ikke; men det man kalder en kampgruppe eller BTN+.

Spørgsmålet er, hvordan man har tænkt sig at komme uden om brigadens store logistiske og føringsmæssige fødder.

Det er antagelig en styrke i samme størrelsesorden, som det russerne på en god dag kan skrabe sammen. Indsatsområdet er formentlig Baltikum og Polen - for det vi har set i russernes mønster er at de gør sig store anstrengelser for at holde forbindelsen til Königsberg. Det er næsten også det eneste område, det er realistisk at fremføre dem til på kort tid.

De vil formentlig køre med ens bevæbning i hele styrken. Taktisk og operativt er det rigtigt set! Hellere 2000 velbevæbnede og uddannede om et par måneder end 5000 om et år. Det slår fuldstændig den russiske planlægning i stykker - det er faktisk værre for russerne end en egentlig konfrontation, som de har søgt at fremtvinge i Ukraine. Det kommer ikke til at køre på russernes præmisser. Russerne vil ikke have tid til at foretage de ret omfattende foranstaltninger som et forsvar mod en sådan styrke kræver - grænseforstærkninger, planlagte ø-opgaver, mv.
Det er et svar på den opmarch russerne har lavet i Ukraine. Den må aldrig igen kunne laves så tæt på en grænse.

Leopard 2 har en operativ rækkevidde på 550 km - så vi taler om, at de russiske styrker skal rykkes 200-250 km længere bagud. Det kan godt være, at russerne kan stable 40.000 mand sammen som ved Ukraine; men så tæt på grænsen er selvmord. Vi kan også udelukke en dybere indtrængen, fordi det er der ikke logistik til. Der er ikke til at forsvare en forsyningslinje.
Men mon ikke det kommer.

Vi taler om, at det ikke er praktisk muligt at holde Skt. Petersborg. Det kan godt være, at de baltiske lande er udsat; men det er Skt. Petersborg i tilsvarende grad. Königsberg skulle ikke have behov for noget så brutalt.
Det er kendsgerning som en russisk planlægger nødvendigvis må forholde sig til.

Det skal nok ses i sammenhæng med den skærpede økonomiske situation for Rusland - andet ville være dumt.
Tilsyneladende vil den Russiske Centralbank forsøge at holde rublen på 11,4 DKK/100 RUB. Om det lykkes? Tvivlsomt. Det er en nedskrivning på 10% på en måned af en nedskrivning af i forvejen 15%. Dvs. på et år 25%, så er vi derhenne, at en valuta simpelt hen går illikvid. De kunne give 25% rente på en statsobligation; men det er der jo ingen, der tror på.
Det er derfor, jeg venter et hug på guldet, for det vil fjerne enhver illusion om en russisk valutareserve. Om det sker i år? Det er svært at sige - det kan gøre det; men behøver det ikke!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Enig med Anders Fogh

Indlæg by Thomas on Tirs dec 02, 2014 8:49 pm

Det Putin gør - som russere sædvanligvis gør:

Prøve at lave pengeafpresning for at fremtvinge en krig, når de nu igen - igen - har kørt deres land i hegnet økonomisk.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Putin: Vesten ser gerne Rusland falde sammen.

Indlæg by Thomas on Tors dec 04, 2014 7:10 pm

Det klarer han nu helt alene selv!

På forsvarsområdet sagde Putin, at Rusland ikke tænker på at kaste sig i et længerevarende våbenkapløb, men at de nødvendige forsvarsmæssige kapaciteter vil blive udviklet.

»Ingen vil nogensinde opnå militær overlegenhed over for Rusland. Vores hær er moderne og kampklar. Som man siger, den er »høflig« men formidabel. Vi vil have styrke og mod nok til at beskytte vores frihed,« lød det fra Putin, der samtidig fordømte det amerikanske anti-missilsystem, der er under opbygning i Europa.

Putin har nemlig ikke råd til "et længerevarende våbenkapløb".

Den russiske valuta rublen faldt stødt, mens Putin stod på talerstolen. Rublen har i år mistet en tredjedel af sin værdi, og den ustabile valuta er et tydeligt signal om, hvor grelt det står til i den russiske økonomi. Den er udover de vestlige sanktioner også hårdt ramt af den faldende oliepris.

Som et af instrumenterne til at få kapital til landet annoncerede Putin derfor, at der vil blive indført amnesti til forretningsfolk, der henter kapital hjem, som de har haft skjult i udlandet.

Der vil heller ikke blive stillet spørgsmål til, hvordan de har tjent dem, lovede præsidenten.

Samtidig annoncerede Putin et fireårigt skattestop.

Nu skal man altid tage russiske herskeres løfter om "amnesti" med samme forsigtighed som Saddam Husseins erklæringer om tilgivelse til familiemedlemmer.
Noget andet er, at disse, der har skjult penge i udlandet ikke kan få pengene ud af deres bankkonti. Ikke i betydende omfang.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det var så dumt sagt!

Indlæg by Thomas on Tors dec 04, 2014 7:17 pm

men forventeligt.

Samtidig lyder det dog fra præsidenten, at Rusland har støttet mange tidligere sovjettiske republikkers vej mod uafhængighed, og det vil man fortsætte med, bl.a. i henhold til Krim, som tidligere på året stemte om at løsrive sig fra Ukraine og tilslutte sig Rusland.

Obama giver så svar på tiltale:

"Han har kastet sig ind i en nationalistisk, tilbageskuende tilgang til russisk politik som skræmmer livet af hans naboer og ødelægger hans økonomi," sagde Barack Obama onsdag ifølge Washington Examiner i en tale til amerikanske topledere.

Jeg må sige, at der er tydelige svaghedstegn i Putins tale.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Iskander (SS-26 Stoner) og Coaler

Indlæg by Thomas on Søn dec 07, 2014 6:11 am

Det, der får mig til at strække ud i fuld figur på sofaen er:

Jeg ser på Lovashovo ( 60° 5'21.74"N ; 30°10'54.25"Ø ) 7 stk. Coaler på et Google Earth billede fra 26/9 2014.

Basen/lufthavnen ligger ca. 20 km NV for Skt. Petersborg. Der har igennem mange år været én á to Coaler dér; men inden for det sidste års tid er der kommet flere; men der er faktisk i 2014 taget 5 billeder - det er vist det, man kalder skærpet opmærksomhed. Det væsentlige er, at de ikke står omme bag andre fly: De kan komme af sted med kort varsel. Der er faktisk én af dem på startbanen.

Har jeg nu ret i min antagelse om, at Coaler er det fly, der skal bringe polonium-tændsatsen til atomsprængladningerne, så er det signifikant. Antallet bringer enheden op på fuld eskadrillestørrelse.
Så er det man spørger sig selv: Hvor fanden er missilerne så henne?
Umiddelbart søger man (jeg gør i hvert fald) efter de gamle An-22 Cock. Den er bygget engang i 1960-70'erne og bruger grundlæggende samme motor som Tu-95 Bear. Den har en officiel lasteevne på 80 tons og var nok den, der under den kolde krig fragtede de berømte SS-20 missiler omkring til stor opstandelse og fodnoter.
To Iskander med køretøj vejer nok 45-50 tons, så de kan godt løftes af en Cock.

Der er ikke mange Cock tilbage; men jeg har før talt 7 stk. på Migalovo ( 56°49'39.02"N ; 35°44'40.96"Ø ) ved Tver. Det seneste billede er lig knap et år gammelt. Her kan man se, at der i hvert fald er flyttet rundt på dem, hvilket betyder, at der er kommet penge til formålet. Som Garfield siger: "Ingen kaffe, ingen opstandelse!" Uden betaling, så sker der INGENTING - og også absolut ingenting.

Det skulle være overkommeligt økonomisk at få en eskadrille Cock til at flyve - bare nogenlunde. Det er næppe det, der er perspektivet! Det er nok så meget An-70 - et propfan transportfly med en lasteevne på 47 tons. Den bruger det samme kontraroterende propelprincip som både Bear og Cock - som om de ikke skulle skræmt alt fra vid og sans.
Lasteevnen passer nogenlunde med to Iskander på køretøj, så da russerne ikke er specielt originale, så er det nok det An-70 er konstrueret til!
Der er tilsyneladende også en forbindelse til krisen i Ukraine. Artikel fra 19 april 2014.

The project has stood on the brink of cancellation several times, after becoming an unavoidable victim of the political climate. Russian-Ukrainian cooperation on the An-70 programme almost collapsed during Viktor Yushchenko’s term as Ukrainian president. Work on the project resumed only after Viktor Yanukovych had taken office.

Se det er jo ligesom en lidt anden vinkel på historien om krisen i Ukraine.

Dvs. Ruslands ambition med at få Janukovich som præsident i Ukraine var at genoplive krisen med fodnoter og skidt og møg! Det har altså hele tiden været Rusland og Putin, der har villet have en oprustning og en konfrontation med Nato og EU. Antallet på en 60-70 stykker svarer til 3 regimenter + 1 eskadrille - igen svarende til en missildivision.

Det giver os også en indikation af, hvad der kommer til at ske!

Det finder man sig ikke i i Nato - hverken USA eller de europæiske allierede. Så kan tyske virkesomheder og Gerhard Schröder jamre lige så vildt de vil - det sker ikke!
Her har Tyskland bare at makke ret! Nato går ikke én gang til med til en kold krig, der kostede så mange penge. At det kommer til at koste tyskerne penge? Ja, det har de sgu selv været ude om! Men USA finder sig ikke i, at Tyskerne gennem en høj gaspris finansierer en russisk genoprustning. Så enkelt kan det siges!
Tyskerne kommer også til at betale for den skade der opstår på Polen, Finland og de baltiske lande - og det bliver ved kasse 1.

For Ruslands vedkommende kommer det til at betyde den totale ruin. Her giver USA sig ikke! USA vil under ingen omstændigheder slæbes ind i et nyt rustningskapløb i Europa.
Vi kan se frem til en længere periode med moderate oliepriser og uden eksport til Rusland. Når Rusland på den måde bryder den forståelse Reagan nåede med Gorbatjov, så er der kun at russerne skal ned i snavset fra den mørke middelalder.

Jeg tror, at man skal forstå den kommende udvikling ud fra det paradigme.

At Sydeuropa ryger i kloakken, det bliver sgu Tysklands problem! USA lader IKKE gode og pålidelige allierede i stikken - simpelthen fordi det ikke er i USA's sikkerhedsmæssige interesse. Forsvaret af de baltiske stater vil ikke kende nogen grænse - spørgsmålet er for USA, hvordan gøres det mest effektivt. Enhver, der hjælper villigt kan regne med klap på skulderen og støtte - også med kolde kontanter. Her tyder noget på, at Merkel har gjort noget så grusomt i bukserne! Selvfølgelig bliver hendes telefon aflyttet - med god grund! Der er visse ting USA ikke finder sig i!
Det værste er, at Merkel véd det! Man pisser ikke på Onkel Sam!

Lande som Danmark, Norge, de baltiske lande, Holland, Belgien, Island, Storbritannien, Canada - lande, der bidrager positivt til USA's sikkerhed - de vil få støtte - det er våbenbrødre, som kan tilgives meget og som altid vil få støtte. Altid!
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Lavrov

Indlæg by Thomas on Søn dec 07, 2014 6:51 am

En anden detalje, som kan være af betydning.

Så vidt, jeg har set, så har Lavrov bebrejdet USA, at de sender fly, der kan bære atomvåben til f.eks. de baltiske lande.

Her tror jeg, at Lavrov - til dels - er et offer for dårlig flykending i den russiske militære efterretningstjeneste.

Der var nemlig på Ämari tale om F-15C og ikke F-15E, som kan bære atomvåben. Fejltagelsen er ikke triviel!

Selvfølgelig har USA undersøgt muligheden for at bringe atombærende taktiske fly frem og få dem armeret i Estland. Javel!
Men samtidig har man gjort sig umage for ikke at være provokerende.

Denne subtile finte er så gået tabt i det russiske efterretningssystem!
Det er sådan set ikke overraskende, for flykending er ikke en traditionel efterretningsmæssig spidskompetence - og russerne er alt andet end sofistikerede.
Problemet er, at russerne så ikke har forstået finten fra amerikanerne: "Vi kunne, hvis vi ville!"

Lavrov er så blevet sendt i byen med en (delvis) misforståelse. Hvor væsentligt, det er? Njaarh.... det siger noget om, hvilket informationsgrundlag, modstanderen forholder sig til.

Havde Lavrov været klar over den subtile forskel, så havde han - som erfaren diplomat - formuleret sig en anelse anderledes. Nu kommer han så til at indrømme en underlegenhed, som han nok ikke er glad for.
Gud nåde og trøste den arme idiot, der har "klædt ham på" til den udtalelse.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Russiske fly ved Sverrig i weekenden.

Indlæg by Thomas on Man dec 08, 2014 4:23 am

Tjaaa... hvad det betyder?

Ser vi bort fra det "møde" mellem en norsk F-16 og en Fullback, så er det karakteristiske, at der er tale om gamle fly.

[quote]Med i övningen finns både marina enheter och flygplan, bland dem strategiska bombflyg av typerna Tu-95 och Tu-22 - båda modeller som kan bestyckas med kärnvapen.[quote]

Nu er den melding langt fra klar. Jeg betvivler, at der er tale om en Tu-22 Blinder; men formentlig en Tu-22M Backfire. Men, jeg har ikke set flyene.

Det, jeg har kunnet se ved Google Earth er:

1) De nyere Fullback kommer i tjeneste på baser der er trukket langt tilbage - helt op mod Uralbjergene - ca. i en linje mellem Sortehavet og det Kaspiske Hav.
Det er så det fornuftige sted at have dem, hvis man skal følge de taktiske principper: Våbnet med kortest rækkevidde nærmest fjenden.
Sagen er den, at Sovjets sammenbrud efterlod Rusland med baser for de fly med længst rækkevidde i f.eks. Hviderusland - et dumt sted at have dem. Nu er base- og kasernelukninger altid problematiske af lokalpolitiske hensyn. Specielt værksteder er næsten umulige at flytte, hvilket det danske Flyvevåben har erfaret med lukningen af Værløse og flytningen til Karup. Teknikerne havde så sandelig ikke tænkt sig at flytte med. Man har måttet bygge en helt ny vedligeholdelsesorganisation op på Karup - med ganske forudseelige problemer og resultater (el. rettere manglen på samme).

2) Spørgsmålet er, hvor de - forholdsvis få fysiske fly - er fløjet hen?
Jeg har prøvet at kikke på baserne i Hviderusland og det østlige Rusland for at se på aktiviteten. Njaarhh.. det ligner mest af alt en generel rømning, hvor man har sat enkelte eksemplarer sammen ved at kannibalisere en halv snes vrag for at få én maskine, der med Guds hjælp og ståltråd kunne tænkes at flyve uden at falde ned - lige med det samme.
Generelt tror jeg de kommer fra Murmansk og skal helt over mod Kazakstan og den kinesiske grænse. Det er vel det eneste sted de kan tænkes operativt indsat uden at være alt for meget til grin.
Der er kommet en smule penge til huse, så den flytning kan ske. Men det er nok mere bluff end så meget andet, for de flyver hen, hvor vi ikke rigtigt kan følge med i hvad, der foregår - og er i øvrige ligeglade, for det er kun kinesere, det går ud over i givet fald.

3) Jeg tror ikke på, at de Mistralklasser er tiltænkt Østersøen - og næppe heller Sortehavet: De er alt for sårbare.
Nej, Vladivostok skal nok til det fjerne Østen og sikre de gasledninger under opbygning dér. Det kommer vi så til at have en del ulejlighed med for kineserne har en tilsvarende umoden holdning til deres betydning for verden.
Sandheden er den, at det kineserne og russerne frygter allermest er, at USA trækker sig fra Japan og det Sydkinesiske Hav, for så vil Kina og Rusland være henvist til hinandens dårlige selskab. Generelt har ingen af dem styr på en hujende fis, så de skal såmænd nok begynde at plaffe løs på hinanden.
Midt i skænderiet ligge så Japan, som man aldrig véd, hvor man har.

Nej, USA er nøglen til fred og - om ikke - fordragelighed, så blodsudgydelser på et forholdsvis moderat plan. Også i Fjernøsten. Der vil komme kontroverser, fordi Kina og Rusland har modsat rettede interesser på energiområdet. Der er så heller ikke sammenfald på det noget mere væsentlige fødevareområde, da de begge er fødevareimportører.
Rusland har så en teoretisk mulighed for at blive eksportør; men med den økonomiske magtstruktur, der er i øjeblikket er det lidet sandsynligt, at der kommer noget fornuftigt ud af det.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tja... det begynder at spidse til i Litauen/Königsberg.

Indlæg by Thomas on Man dec 08, 2014 8:36 pm

Det kan sgu betyde så meget.

Spørgsmålet er om russerne er ved at rømme Königsberg....
Jeg forstår ikke hvad 4 Bear skal....

Four TU-95 strategic bombers and two TU-22 strategic bomber of the Air Force of the Russian Federation (pre-filed flights plans, onboard transponders switched off, no response to NATO fighters-jets’ pilots).

Three TU-134 transport aircraft of the Russian Air Force flying from Mainland Russia towards Kaliningrad and back intercepted two times (pre-filed flights plans, onboard transponders switched off).

One military transport aircraft AN-72 (pre-flight plan, onboard transponder switched-off) and one military transport aircraft AN-26 (pre-filed flight plan, onboard transponder switched on).

De 3 Crusty hører formentlig hjemme på Tambov - langt inde i Rusland. Der er ellers kun to tilbage på Khkabrovo i Königsberg. Hvad den Curl skal - aner det ikke.

De 2 Backfire? Chalovsk i Königsberg har været under ombygning gennem nogen tid. Der står formentlig stadig de 3 vrag.

Om Bear skal bruge luftkorridoren til Hviderusland? Det kan også være en smart måde at transportere motorer til Cock.

Jeg kan ikke se mig fri for, at der dels er en tilbagetrækning fra Königsberg og til dels Hviderusland.
Det, der så kommer i stedet vil være Iskander transporteret på Cock (derfor Coaler, som eller er på Levashovo nord for Skt. Petersborg). Det var i hvert fald det, jeg ville kikke efter.

Gad vide om deres navigationssystem overhovedet virker? Tilsyneladende flyver de i formation, så de har måske en førerhund.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Et udpluk af en artikel i die Welt

Indlæg by Thomas on Man dec 08, 2014 10:12 pm

Interview med Merkel

NATO will continue air policing missions of the Baltics, move forward with the creation of a very high readiness task force and closer military cooperation with Denmark and Poland.

Hovedstyrken skal placeres i det østlige Polen, så angreb fra Hviderusland og Königsberg slår sig slemt. Et udfald fra Königsberg kan udelukkes, for sker det så bliver det væltet i ryggen. De baltiske lande kan måske nok løbes over ende; men det vil ikke kunne forhindre hovedstyrken i at etablere forbindelsen.

En russisk angrebsplan er temmelig håbløs. Russerne kan ikke koncentrere styrker uden at efterlade gabende huller lige ved siden af. Det er det, der er så smart ved de lette styrker: De kan lynhurtigt fremføres i kampklar stand netop til hvor fjenden har blottet sig. Om det er på grænsen til Hviderusland eller det er den baltisk/russiske grænse - ja, det véd man ikke på indeværende tidspunkt - det fine er bare, at det behøver man heller ikke! Inden det overhovedet er muligt for Russerne at koncentrere styrker, så kan et modangreb sættes ind med lette styrker. Hvorfor? Tjaaa.... fordi hvis hele den russiske hær står og ser dum ud i Ukraine, så har den lidt svært ved at være to steder på én gang.

Lette tropper kan nemlig være to steder på én gang! Man kan nemlig vente med at træffe beslutningen til fjenden er hoppet i kviksandet med blyskoene.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Rusland vil svare igen på missilskjoldet

Indlæg by Thomas on Tirs dec 09, 2014 8:12 pm

Dumt sagt, Putler!

De SS-27, der omtales er Topol - også kaldet Sickle B


Se det er en optrapning fra Putins side, som man må reagere imod. Rusland har ellers hele tiden påstået, at missilskjoldet ikke var nødvendigt, da Rusland ikke havde aggressive hensigter. Det har man - med god grund viser det sig nu - aldrig troet helt på.

Vi kan så vist roligt gå ud fra, at de sanktioner og den nedfrysning ikke ophører før Rusland er totalt ruineret - og det kan tage lang tid. Jeg tror ikke på en "normalisering" er mulig mere!

På kortere sigt, så vil jeg tro, at olieprisen kommer ned omkring 40 USD/brl. Den vil blive holdt dér indtil Rusland er totalt afvæbnet. Man har nemlig fat i dem nu! Sagen er, at al adgang til USD (og/eller EUR) vil blive fjernet.

Sagen er også den, at OPEC skruer ikke ned for olieproduktionen - ikke fordi de ikke gerne ville have prisen højere op; men fordi de véd at Rusland står på spring til at pumpe det ud som araberne evt. skar produktionen ned med. Sauderne hjælper da ikke konkurrenten!

Man kan med olieprisen styre sammenbruddets hast. Jo lavere oliepris, jo hurtigere går det. Begrænsningen ligger i muligheden for at kontrollere og styre Ruslands anvendelse af atomvåben.
Våbenkapløb? Næppe, for det kan russerne ikke. De moderniseringer, der omtales, har i vid udstrækning været:

a) Investeringer i gasledninger med tilknyttet infrastruktur. Denne infrastruktur er nødvendig for deployeringen af Topol fra Condor-fly.

b) Samling af vrag, så der kommer enkelte nogenlunde luftdygtige fly ud af det. Der har simpelt hen været tale om overhængende vedligehold og et GPS system eller to, der klaskes i gamle fly - som vi også har gjort.

Der er enkelte projekter, som Fullback, der er produceret i et beskedent omfang; men det er udelukket, at den gamle røde hær kan genopstå - den russiske hær kan såmænd blive ubehagelig nok endda; men ikke et våbenkapløb. Det er decideret usandt, at Putin ikke ønsker et våbenkapløb. Den løgn hoppede præsident Carter på i sin tid, hvilket blot førte til en endnu større oprustning fra russisk side.

Lige i øjeblikket formoder jeg, at prioriteten går på, at forhindre en egentlig deployering af Iskander-missiler til Königsberg. Dels tyder flyvningerne med Coaler på, at det er hensigten, dels er den Litauiske hær gået på forøget beredskab, dels er der overvågningsflyvningerne fra Nato, der går på - det kan vi se af de russiske krænkelser, hvor og mod hvem de foregår - at finde en mulighed for at smutte udenom. Finsk, svensk og dansk territorium.

Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ubåd i skotsk farvand

Indlæg by Thomas on Ons dec 10, 2014 6:37 pm

Jeg tror det er den, svenskerne jagtede. Den kunne ikke komme uopdaget ud af Østersøen ved at sejle udenom. Nu kan den ikke komme tilbage igen.

Det kan være et spørgsmål om en permanent forlægning til Fjernøsten.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Denne gang var det svenskerne det gik ud over.

Indlæg by Thomas on Lør dec 13, 2014 5:03 pm

Det kunne også være gået galt.

Strax före lunchtid på fredagen cirkulerade ett utländskt militärflyg i närheten av in- och utflygningsområdet söder om Malmö, nära Kastrup.

Jeg vil tro, at det er en Coot - men påfaldende nok er der ikke nogen konkret kending - og jeg har ikke set flyet.

Dvs.:

 1. Det er helt nyt.
 2. De flyver som det passer dem i svensk luftrum.
 3. Det tidsmæssige sammenfald med den norske rentesænkning er påfaldende.
 4. Det er Nordea, der hele tiden snakker om rentesænkning, så det er dem, der har fået nosserne klemt af i døren.
 5. Der er ikke nogen regering i Sverrig, så der kommer ikke nogen reaktion og det kommer der næppe heller det første halve års tid. Det er gratis for russerne. Deres kommunistiske agenter fra gamle dage - som i Danmark - er sat helt uden for indflydelse.


Konspiration? Nej, da! Det er sådan russere opfører sig - og svenskere. Jeg tror sådan set, at Nordea har hjemkaldt lån fra Rusland. Det vil de være nødt til, fordi sådan som den norske krone er faldet, så har nogen trukket gevaldigt med kapital ud af Norge. Det er Nordea, der er i en likviditetsklemme uden lige - som jeg gennem længere tid har formodet: Det passer nemlig med den opførsel, de har udvist i SAS-sagen (og Vattenfall).
Det er sådan russerne vil reagere i den situation.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Svenskerne har som sædvanligt

Indlæg by Thomas on Lør dec 13, 2014 5:58 pm

Thomas skrev:Det kunne også være gået galt.

Strax före lunchtid på fredagen cirkulerade ett utländskt militärflyg i närheten av in- och utflygningsområdet söder om Malmö, nära Kastrup.

Jeg vil tro, at det er en Coot - men påfaldende nok er der ikke nogen konkret kending - og jeg har ikke set flyet.

Dvs.:

 1. Det er helt nyt.
 2. De flyver som det passer dem i svensk luftrum.
 3. Det tidsmæssige sammenfald med den norske rentesænkning er påfaldende.
 4. Det er Nordea, der hele tiden snakker om rentesænkning, så det er dem, der har fået nosserne klemt af i døren.
 5. Der er ikke nogen regering i Sverrig, så der kommer ikke nogen reaktion og det kommer der næppe heller det første halve års tid. Det er gratis for russerne. Deres kommunistiske agenter fra gamle dage - som i Danmark - er sat helt uden for indflydelse.


Konspiration? Nej, da! Det er sådan russere opfører sig - og svenskere. Jeg tror sådan set, at Nordea har hjemkaldt lån fra Rusland. Det vil de være nødt til, fordi sådan som den norske krone er faldet, så har nogen trukket gevaldigt med kapital ud af Norge. Det er Nordea, der er i en likviditetsklemme uden lige - som jeg gennem længere tid har formodet: Det passer nemlig med den opførsel, de har udvist i SAS-sagen (og Vattenfall).
Det er sådan russerne vil reagere i den situation.

ikke reageret!
Det fly skulle jo have været fulgt, som danskerne gjorde det fra dansk luftrum.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Litauerne går ned i beredskab.

Indlæg by Thomas on Lør dec 13, 2014 6:16 pm

Det vil - formentlig - sige:

Det ikke lykkedes russerne at smugle atomvåben ind i Königsberg.

Jeg tror så også, at de er ved at opgive Königsberg: Ingen tvivl om, at det ikke bekommer dem vel, at amerikanerne står på dørtrinet i Skt. Petersborg.

Det andet er, at de tilsyneladende gør nogle af de gamle Cock operative igen - det kan være forklaringen på de fire Bear, der er observeret, de bruger samme motor - nemlig.
Jeg tror Iskander missilerne vil få en luftmobil stationering. Det er alt for sårbart at have dem permanent i Königsberg. Litauen har evnen, midlerne og viljen til at uskadeliggøre dem - det har Polen så også.

De har jo prøvet at få den Coaler ind; men det lykkedes tilsyneladende ikke: Den blev snuppet over Finland. De kan - meget mod deres livsholdning - tilsyneladende ikke luske den ind under "gulvtæppet".

De har tilsyneladende også fundet ud af, at deres Topol på Condor ikke har nogen fremtid. Det er så også den eneste måde, de kan komme i dialog med amerikanerne - og det er nødvendigt, for Rusland holder ikke til længere tid med så lave oliepriser, som i øvrigt stadig falder:

WTI endte 13/12 2014 på 57,81 USD/brl. Jeg tror så ikke russerne slipper så nemt; men de er nødt til at gøre noget, for det går til stadighed værre. Problemet er, at det nu er etableret, at man ikke kan stole på dem. Jeg betvivler, at USA giver sig før Rusland er totalt atomafvæbnet. Der er nemlig alt for meget, der tyder på, at der er lagt op til, at den russiske valutareserve forsvinder i ét hug - nok så meget fordi både Iran og Nord Korea skal ruineres ved en faldende guldpris.
Samtidig går det ikke, hvis både Japan og Kina kollapser, så derfor vil olieprisen fortsætte ned.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Jeg tror det er en overvurdering af Putin.

Indlæg by Thomas on Tirs dec 16, 2014 12:53 am

Der er kommet helt andre boller på suppen.

Det er i min optik som op til Sovjets sammenbrud.
Det er meget godt at hæren roder rundt i Ukraine, så véd man, hvor den er. På samme måde som invasionen af Afghanistan. Den militære målsætning er at pille atomvåbnene fra russerne, for hæren er ved at udvikle sig til en farce.

Den aktive del af festen er at ruinere russerne - og det går det udmærket med - stærkt hjulpet af en tåbelig russisk økonomisk politik.

Jeg mener Obama gør det rigtige: Sender sin vicepræsident i byen, for Rusland er ikke hvad Sovjet var og bliver det heller aldrig igen. De har tigget om at komme på historiens mødding og nu får de deres vilje.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Putin er blødt op

Indlæg by Thomas on Tors dec 18, 2014 8:58 pm

Han blinkede.

Men det er ikke nok!

Olieprisen kommer til at gå op igen? Muligvis, men..... ikke så længe det nuværende styre sidder der.

Man har en "to-do"-liste så lang som 2014.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Sanktionerne skal fastholdes; men ikke skærpes

Indlæg by Thomas on Tors dec 18, 2014 9:33 pm

Hun véd nemlig godt, hvor næste lussing falder.
Putin var så klog på pressekonferencen ikke, at udfordre yderligere. Ikke i den stil han plejer i hvert fald.

Nææææhhh... nu er det provokationerne i Østersøen, det drejer sig om.
Thomas
Thomas

Antal indlæg : 27091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nato og Rusland.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 2 af 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum