Argentina

Go down

Argentina

Indlæg by Thomas on Lør jan 25, 2014 3:55 am

Det kan jo ikke overraske regelmæssige læsere.

At BBVA er tungt rodet ind i Sydamerika og Tyrkiet - specielt Argentina.

At Santander fumler rundt med 1/4 af sin indtjening i Brasilien kan heller ikke forbavse. Har sjældent undladt at være idioter.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Prisstopkontrollen slår til!

Indlæg by Thomas on Søn jan 26, 2014 7:11 am

Øhhh nej.

Når man overlader styret til Dansk Folkeparti, så går det galt - endog hurtigt.


advirtió que podría haber faltante de tomates por cuestiones estacionales. Entonces, el jefe de Gabinete, Jorge Capitanich, anunció que el Gobierno importaría el alimento desde Brasil, medida que luego fue rechaza cuando los productores desestimaron la falta de stock.
Når der er mangel på tomater hos en af verdens største fødevareeksportører, hvordan ser det så ikke ud med voksenbleer til regeringen?

Ayer, el ministro de Economía, Axel Kicillof, y el secretario de Comercio, Augusto Costa, fueron los encargados de transmitir el mensaje de que el Gobierno no permitirá que suban los precios de ningún producto con la "excusa" de la devaluación del peso, que acumuló 17% en la última semana

Fiiiint, så er der bare ikke noget at sælge.

Man er også nødt til at læse udenlandske aviser i Argentina. Hvis man vil have en anelse om, hvor katastrofalt det står til.
Det er jo det samme som i Danmark, hvor man skal læse australske aviser for at finde ud af, at bankerne i Danmark, Norge og Finland - i følge IMF står umiddelbart overfor et kollaps. Nationalbanken kommer med beroligende mumlen; men IMF sender altså ikke Onkel Lars på operationsgangen uden en rimelig grund.

A Fernández no le gusta la expresión cepo. En octubre de 2012 culpó a los medios de usar esa fórmula: “El cepo era un instrumento de tortura del siglo XIX. Pero era, fundamentalmente, un instrumento de inmovilidad, de que nada se mueva, de que nada ingresa ni egresa. Por eso, acá no existe cepo cambiario. Por favor cambien ese título mediático”.
Regeringen kan ikke lide udtrykket "fælde", "kvælergreb" eller "fodjern" (cepo) - det kan jeg sgu godt forstå. Danske bank kan heller ikke lide at blive kaldt "kriminelle psykopater"!

Dólar blue. Es la forma políticamente correcta de evitar la palabra negro. En realidad hace referencia al dólar paralelo, al que se vende y se compra en el mercado ilegal.
Man må ikke kalde det, det sorte marked - det kunne genere negrene. Ligesom "orange" priser herhjemme.

Problemet er bare, at enhver form for kapital flygter ud af landet - med massivt offentligt underskud - og gæld, der næppe har været betalt i 30 år.

Det er her humlen ligger: Hvilke banker er det nu, der noget i klemme i Argentina? Jeg mener, det er BBVA. Så Spanien ser til med nogen bekymring - for ikke at sige panisk angst!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Så er der nyt fra den Argentinske præsident

Indlæg by Thomas on Tirs jan 28, 2014 4:33 am

Nu på Cuba til Sydamerikansk rådslagning.
dialogó con Fidel Castro sobre "las presiones especulativas sobre los tipos de cambio de los países emergentes".

"¿Te suena?", ironizó la Presidenta a través de su cuenta @CFKArgentina . "Parece que algunos quieren hacernos comer otra vez sopa, pero además con tenedor ¿Quiénes? Los mismos de siempre", agregó.
Min oversættelse: "Det synes som om nogen vil have os til at spise suppe igen; men nu med gaffel!

Fue entonces cuando apuntó a los bancos. "Los que se quedaron con tus ahorros en el 2001 y te lo tuvimos que pagar nosotros, con el Boden 12", disparó Cristina. "Sólo a través de los bancos se pueden hacer todas las maniobras especulativas de los mercados", señaló.

Hun kan ikke lide banker - nu nævnes gammel gæld fra 2001. Hun sigter nok til BBVA.

Agregó que las entidades bancarias actúan "con la complicidad de grupos económicos, exportadores e importadores, entre otros".
Alle er imod mig! Vrææææl!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er lidt morsomt, at hvis man skal læse noget reelt om Argentina

Indlæg by Thomas on Man feb 03, 2014 3:56 am

Skal man læse avis fra Uruguay

Pointen er, at mens valutareserven er i bund, så er der soyabønner på lager, der kun bliver mere værd - mange endda.

Byerhvervene er ruinerede og landbruget har det fortrinligt. Så meget for beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed.

Der er ingen varer i butikkerne.

Det kan da godt være at man indfører prisstop - men så er der bare ikke nogen, der kan leve af at sælge sagerne.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Helt Morten Messerschmidt

Indlæg by Thomas on Søn maj 18, 2014 10:02 am

Devalueringen og valuta restriktioner har haft 3 måneders "positiv" effekt. Medført alle mulige kneb for at omgå restriktionerne med et betydeligt "blåt" marked (det må ikke hedde "sort" af politisk korrekte årsager) til følge - dernæst en 16% inflation.

Nu er Argentina slet ikke dårligt stillet, fordi eksporten er landbrugsvarer og til dels olie, som har gode til stigende priser - soyabønner er jo helt afsindige f.eks.
Grundproblemet er det samme som i Danmark, at de sektorer som tjener penge er dem, der har en vigende beskæftigelse i forvejen. Det er en udfordring som Dansk Folkeparti tilsyneladende tager op på tilsvarende katastrofal måde med en fascistisk/kommunistisk dagsorden solgt til den uvaskede hob af nytteløse parasitter.

Fascistiske bevægelser har altid - af uudgrundelige årsager haft et problematisk forhold til skjorter (noget værre end Hellepigen og Løkkes forhold til fodbeklædning):
  • I Italien startede Garibaldi sin nationalistiske bevægelse med rødskjorter
  • Mussoline fortsatte med sortskjorter, om det er baggrunden for den filmiske popularitet i fremstillingen af italiensk sprogede gangstere iført sort skjorte og hvidt slips - kan jeg ikke afdække...
  • Hitlers var brunskjorter (i Weimarrepublikkens politisk forvirrede tid var man løbet tør for farver i de mere smagfulde nuancer, hvor nazi'erne må lade sig nøje med brunt - selv kaldte Hitler sig: "Der Mann in grauen Rock", hvilket antyder palettens umiddelbare utilstrækkelige sortiment)
  • I Irland var det blåskjorter
  • I dag har vi de grønne bevægelser, som dog også kan referere til en intellektuel kapacitet på linje med produkterne i supermarkedernes "sunde afdeling" - grønne sager er mere populære end spiselige.
  • I Argentina var man da i det mindste så opfindsomme, at man anvendte en betegnelse lånt fra Victor Hugo's værk ("De elendige"): Dem uden skjorter. (Los descamisados) - hvilket lettede uniformeringen af tilhængerskaren.
  • Om Morten Messerschmidt og Tulletåben vil være hvidskjorter eller ligskjorter, der som bekendt ikke har lommer og dækker mås og ryg særdeles utilstrækkeligt, skal jeg lade være usagt - eller om man går over til T-shirts - jeg véd det ikke.... Pia Kjærsgaard var mest til storternet - hvilket i sig selv er rigelig begrundelse for økonomiministerens tydelige ubehag ved selskabet.


Pointen er imidlertid, at den reallønsfremgang, der vil komme som følge af den globale efterspørgsels grundlæggende skift vil tilfalde en lille gruppe, der er blevet løbende reduceret, mens tilbagegangen vil ramme de store grupper, der direkte og indirekte har levet på spekulative gevinster og som udviser meget ringe produktivitet: Bankfolk og skolelærere er iøjnefaldende eksempler.
Den lille gruppe med fremgang vil slet ikke kunne absorbere den arbejdsløshed, der opstår - eller rettere den smule realløn, der kan blive til dem efter korrektion for manglende produktivitet. Vi ser det helt klart, at selvom danske eksport - og det er ikke kun olie - klarer sig fortrinligt med udsigt til forbedring, så forbliver forbruget stående i stampe.
Lad os sige det på den måde: Jo mere forgældet en flextumpe er, jo større sandsynlighed er der for arbejdsløshed p.gr.a. overbetaling og rationalisering.

Men ja, devaluering er ikke nogen udvej, de positive effekter er hurtigt overståede og de negative er ikke til at slippe af med igen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Argentina nærmer sig statsbankerotten - igen.

Indlæg by Thomas on Tirs jun 17, 2014 12:41 pm

Dom i USA går Argentina imod.

Med dommen tvinges Argentina til at betale gruppen af kreditorer, der tæller NML Capital, før andre obligationsejere kan betales.

Dommen kan have en markant effekt, når et land kommer i problemer. Hvis visse grupper af kreditorer bliver betalt tilbage fuldt ud og med renter, så mindsker der investorernes lyst til at deltage i fremtidige restruktureringer af gælden, udtaler Brett Diment, chef for vækstmarkeder i Aberdeen Asset Management.

Det kan de skam blive nødt til, hvis de overhovedet vil have bare en dividende af konkursboet.

Forklaringen er nok en lidt anden.

The president said she was willing to continue repaying the restructured debt, but the US Supreme Court on Monday said Buenos Aires had to pay $907m to the investors who had not joined restructuring programmes or lose the ability to use the US financial system to pay an equal amount due by June 30 to holders of other Argentine bonds.

Fidusen som Argentina tilsyneladende har brugt er, at visse investorer er gået med til en nedsættelse af gælden mod at få pengene straks. Det stiller så resten af kreditorerne samlet i nogle hedgefonds ringere. Det går ikke! Så dommen er sådan set sund nok.

The president gave no details on how she would continue to pay the more than 90 per cent of bondholders who agreed to a more than 70 per cent haircut on their loans after Argentina defaulted on $100bn of debt in 2001-02

Justice Antonin Scalia wrote that US federal law offered no shield to Argentina’s assets. Justice Ruth Bader Ginsburg was concerned that this could expose even Argentina’s embassies and military ships to seizure if the government does not pay.
Selvfølgelig! Man kan da ikke gemme aktiver for kreditorerne. Jeg mener det er det, der hedder skyldnersvig.

The International Monetary Fund has said it is worried that the rulings against Argentina could make it more difficult for other countries to restructure their debt and put financial calamity behind them.
Det var lidt den samme problemstilling omkring Grækenland. Her endte det, så vidt jeg husker, med at indskyderne i bankerne tabte pengene - hvilket i praksis var dels skattesvigere, dels Russiske oligarker - men i hovedsagen udenlandske banker - her fik Jyske Bank igen et betydeligt tab (som i øvrigt den eneste af de danske banker).

Den græske løsning var, at EU gik med til at låne Grækenland penge - mod at få hånd og halsret over græsk økonomi - hvilket i sig selv naturligvis var et tab af suverænitet; men at foretrække frem for at landet ville være lukket helt ned. Kreditorerne blev også bedre stillet, fordi det gav dem et lille håb om at se nogle af deres penge igen (indrømmet - ganske få) - derfor gik kreditorerne med til den heftige nedskrivning i en akkord - alternativet var nemlig: Slet ingen penge.

Se nu er Argentina, som det vil være nogen bekendt, ikke medlem af EU, hvorfor den løsning er udelukket. Kreditorerne får naturligvis ikke en rød reje, fordi nogle af kreditorerne ikke vil være med til en akkord - hvorfor skulle de dog også det? (NB! Der er tale om 15 år gammel gæld, som vist nok var en restrukturering af en endnu ældre gæld).
Jeg kan ikke se anden udgang end en argentinsk statsbankerot, hvor Argentina ikke kan låne en rød reje og alle leverancer sker mod forudbetaling. Der er nemlig ikke nogen myndighed - heller ikke IMF - der vil påtage sig at sørge for, at Argentina i det hele taget har en økonomisk politik. Grækerne murrer; men nu vil de få at se, hvad alternativet til EU er.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det besynderlige er jo, at Argentina egentlig ikke er så slemt endda.

Indlæg by Thomas on Fre aug 01, 2014 5:28 am

Statsbankerot - igen - igen.

Argentina har jo et landbrug, der ikke er så dårligt; men det kan naturligvis ikke betale for den uduelige blanding af fascisme og kommunisme, der findes blandt afdøde Evita Perons "descamisados".
En bybefolkning, der fuldstændig uden omtanke stadig hylder de tåbelige ideer fra 1930'erne. Gentager de samme dumheder igen - og igen - og igen. Holder det aldrig op? Nææhhhh, tilsyneladende ikke.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Naturligvis vil bankerne redde Argentina.

Indlæg by Thomas on Søn aug 10, 2014 1:55 am

Det er derfor man i en rekonstruktion altid køber de små kreditorer ud!

Det forsømte man så for 10 år siden.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

De er altså lidt for sig selv!

Indlæg by Thomas on Ons jan 07, 2015 3:01 am

Centralbanken offentliggør den officielle sortbørskurs på USD!

Det er da også en måde at gøre det på. Når man nu ikke har tænkt sig at betale gammel gæld.

Men hvad, når man i Nationalbanken forholder sig til de svindlede ejendomspriser og fiktive bankregnskaber, så er der jo bare en variation

Så er der mangel på tamponer!
Det kan man sgu kalde erhvervsfjendtligt overfor turistindustrien, når prostitution - som det eneste byerhverv - har en chance for at klare sig.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Argentina

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum