Uffe Ellemann's kronik.

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Go down

Uffe i Berlingske 11/1 2018 fortsat....

Indlæg by Thomas on Lør jan 13, 2018 6:00 am

Thomas skrev:.....

Det kunne måske være meget sundt, at holde fast i virkeligheden med så megen kaos og stupiditet, som er associeret med Trump og de såkaldte højrebevægelser. Et hastigt blik på f.eks. Dansk Folkepartis folketingsgruppe afslører jo et intellektuel og kulturelt niveau, der ikke væsentligt adskiller sig fra Trumps.
Det er altså begrænset, hvad vi i Europa har at lade USA høre, hvad angår stupid smagløshed - kommentarsporet her er en udmærket illustration - med sine russiske trolde..

Det vi kan konstatere er, at der i Nato oprettes dels en Arktisk Kommando og dels en Transport Kommando.

Den Arktiske Kommando vil have til hovedopgave at sikre sø- og luftvejen mellem USA og Nato. Det er så - ret beset - heller ikke hensigtsmæssigt, når man gensidigt er afhængig af at kunne opretholde forbindelsen at direkte gå i vejen for hinanden.

Det betyder naturligvis, at Norge, Danmark, Island og Canada får en øget vægt og betydning - bl.a. fordi vejrliget gør, at reserve-landingspladser er af central betydning. I diskussionen om Ruslands perverse ondskab har man en tendens til at glemme, at terræn og vejrlig i Nordatlanten faktisk er af større praktisk betydning.

Det gælder så både lufttransport; men nok så meget søtransport. Kapacitet er der sådan set masser af så man faktisk kan udkæmpe en større krig og køre det nuværende civile samfund - samtidig. Det er et spørgsmål om skibenes fart, hvor normalt tempo er et spørgsmål om at sænke olieforbruget.

Det, der gør en Transport Kommando nødvendig er viderefordelingen af forsyningerne til enhederne for at opretholde kampevne og udholdenhed.
Det er ganske enkelt ikke muligt at være "national" og samtidig være modstander af større EU-integration. Vi ser hos Dansk Folkeparti og andre "nationalistiske" bevægelser i Europa, at deres usmagelige skrigeri ikke kan tillægges anden betydning end landsforræderi.

Rent praktisk er der det problem, at veje og broer i det gamle kommunistiske besatte Europa langt fra kan møde den standard, som vægten af panser har. At bringe det op til en ønskelig standard er noget, der tager tid - uanset, hvor mange penge, man poster i infrastrukturen.
I mellemtiden må man satse på mellemtunge enheder på hjul.
Her er der betydelige muligheder - og her er USA gået i spidsen med opgraderingen af deres Stryker i 2 kavalleriregiment, Det er en hurtig løsning i respons til "Urgent Operational Requirement". Det er ikke en optimal løsning; men den er hurtig og billig - og ret beset ikke dårlig i forhold til, hvad russerne rent faktisk kan stille med.

Alt nonsens om det russiske marked - GLEM DET! Der er ikke noget russiske marked, fordi de har ikke råd - og får det heller aldrig mere.

Trumps barnagtige praleri med aktiekurserne er rent nonsens. Det, der sker er, at investeringerne forsvinder fra USA og investorerne afhænder deres aktieposter til opkøb af selskaberne - med henblik på annullering. Det giver naturligvis en øget efterspørgsel på aktier. At det forholder sig sådan kan ses af USD falder ifht. EUR gennem hele 2017 - indtil videre ser tendensen ud til at holde sig i 2018.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Giftangrebet i Storbritannien.

Indlæg by Thomas on Ons mar 14, 2018 2:22 am

Novichok: Det, jeg hurtigt har kunnet finde ud af er: Der er tale om en organofospher irreversibel acetylcolinesterase inhibitor.
Det er en meget bred gruppe substanser, der "hæver foden fra gaspedalen" i nervesystemet.

Så vidt jeg kan gennemskue skulle der ikke være nogen tvivl mulig! Om ikke andet, så fordi den indeholder fluor, som man nok skulle kunne finde i overordentlig små mængder.
En af de mere rolige parathion (bladan) indeholder f.eks. ikke fluor, men har i stedet etyl-grupper. Alene tilstedeværelsen af fluor vil udelukke selv de mere ekstreme grene af den kemiske/pharmakologiske industri. Novichok kan formentlig kun opbevares i teflon beholdere - uden at vide det.

At nogen ved et uheld skulle kunne få fat i stoffet (og det kan være en af en ret stor familie) kan man udelukke, fordi det er noget man - henset til stoffets overordentlige giftighed - overlever.
Der er som sådan ikke noget behov for af- eller bekræftelse fra russisk side!

Det, der kan findes på Wikipedia tyder på, at attentatet har været om ad Porton Down for at få fastslået de kritiske dele af molekylet.

Det med at likvidere fjender udenfor Rusland har FSB (eller hvad de nu hedder for tiden) altid gjort. F.eks. allerede Leon Trotsky blev slået ihjel på den måde - dengang anvendte man en issyl - siden er metoderne forfinede.
Man har forsøgt sig med polonium; men det er heller ikke en optimal metode, fordi det vil kunne identificeres ved omdannelsesprodukterne.

Der er tale om en likvidering, som man på ingen måde ønsker at skjule, hvem, der står bag.

Jeg tror man skal relatere begivenheden til afskedigelsen af Tillerson.

Tillerson har varetaget amerikanske interesser. Sagen er jo, at olieprisen er oppe i et helt urealistisk leje. Det er ikke i den amerikanske olieindustris interesse.
WTI olien, som offentliggøres er nemlig af en sådan kvalitet, at den er velegnet til opblanding med ringere oliekvaliteter, der ellers ikke er anvendelige i raffinaderierne.
Det vil sige, at den amerikanske olieindustri kan eksportere WTI iblandet f.eks. Venezuelansk eller den sure Saudiske olie - men naturligvis til fuld pris.

Problemet opstår, fordi for at øge overskuddet skal der en større mængde til - reelt er USA's muligheder for eksport ubegrænsede. Det er selvfølgelig fint, hvis det kan ske til "markedspris"; men det går bare ikke!
Hvis der skal tjenes flere penge, så skal prisen ned og der skal tages markedsandele fra russerne.

Det er hidtil ikke sket, fordi sauderne har været faste i kødet og købt amerikanske våben, som de beviseligt ikke kan anvende.

Der er så sket det, at der er kommet topskattelettelser, så det vasker sig igennem kongressen. Det har været nødvendigt for, at olieselskaber og raffinaderier kan hjemtage fortjenesten til USA. Det, der sker i øjeblikket er formentlig, at olieselskaberne lader overskuddet blive i udenlandske datterselskaber, hvor man er lempeligere beskattet - det sker ret enkelt gennem interne afregningspriser.
Skattesatsen bliver godt nok noget mindre; men den vil opvejes af en betydelig merfortjeneste gennem en meget større mængde.

Vi skal også hæfte os ved, at Anders Samuelsen kunne gøre indtryk på Tillerson. Det er så markedet for LNG, som Danmark vil åbne for gennem ændringer i anlægget på Thyrafeltet i Nordsøen. Det er noget, der så udpræget er i amerikansk interesse, fordi prisen på LNG ab producent er negativ i øjeblikket - bl.a. Bakken-feltet i North Dakota producerer betydelige mængder naturgas, som bare brændes af.

Det har ikke gået så godt at eksportere gas via tankskib, fordi dem vil man ikke have gennem Bosperus - og formentlig heller ikke gennem hverken Suez eller Gibraltar: Der er nemlig tale om skibe, der er kæmpebomber, der bare leder efter en undskyldning for at springe i luften.
Der kommer godt noget ind via Krk; men det er næppe i betydende mængder.
Jeg hæfter mig ved Tillersons bemærkning, at Danmark har en væsentlig sikkerhedspolitisk betydning.

Problemet opstår fordi Tillerson vendte sig kraftigt imod de russiske attentater, hvilket Trump ikke kan leve med - skide være med politiets undersøgelser af hans kriminalitet - Trump er en kujon, der udmærket ved, at han ikke slipper levende fra at trodse Putin.

Det kan vi se af, at Trump spiser meget fast food, fordi det er umuligt at forgifte det - alene det, at det leveres i pizzaria'et lukkede pakning - og man ved ikke hvilken leverandør, man bruger i øjeblikket. Trump er ganske enkelt bange for at blive forgivet - med russiske kontakter altid en nærliggende mulighed.
Det er problemet med svindlere: De kan ikke stole på nogen - det vil vise sig: Heller ikke familiemedlemmer - de børn er alt for stupide til at klare noget som helst.

Hvordan hænger dette sammen med Nordkorea og Kina?

Det er her Tillerson har været meget aktiv på det diplomatiske område.

Tillerson har gjort Kina opmærksom på, at et kernevåbenbevæbnet Nordkorea er en hindring for lavere oliepriser. Det er så noget, der har hjulpet på Kina's overholdelse af sanktionerne, de har forpligtiget sig til at pålægge Nordkorea.

Det falder naturligvis ikke i god jord hos russerne - Kina er mindst lige så bekymret over Flæskedrengens a-våben som USA.

For at forstå Putin reaktion skal man huske på at (var det i 1950?) rydde USA de fjernøstlige russiske flyvepladser for fly - det var dengang med P-80'ere (i trænerversionen kendt som T-33 - som også har været i dansk brug), der var splinternye dengang.
Mere nutidigt har man ryddet den russiske base i Syrien - eller også tror man det er helt tilfældigt, at Israel fik fremskyndet leveringen af F-35 - eller at under 50% af Tomahawk missiler rammer deres mål.
Er man så naiv, så har jeg en pæn forsyning af Eiffeltårne på lager til ganske fordelagtig pris.

Desuden har man smasket de russiske lejetropper i Syrien - det kender hverken Lavrov eller Putin noget til.

Man skal heller ikke overse, at ganske som Danske Bank og Nordea er kanaler for Putins sorte penge (som Deutsche Bank også er - ja, jeg har lagt mærke til at USD/EUR det seneste år er faldet med noget, der minder om 10-20% - hvilket har været dyrt for Putin).
Men her er de britiske banker også delagtige - selfølgelig er de det - hvorfor May kommer op i det skingre toneleje.
Valutarisk er det besynderligt, at kursen på USD falder, når renten sættes op!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Uffe svinger sig op på de lidt højere hæle......

Indlæg by Thomas on Lør apr 28, 2018 1:07 am

Men hvad, jeg er ikke journalist.

At man kun har godt 200 mand. Så vidt jeg har forstået drejer det sig om nogle tunge eller skal vi sige et KMP plus et trænkompagni. Det kunne jo være, at Uffe havde regnet lidt galt - kan jo ske for den bedste.

Det skal man ikke kimse af:

 • Der ligger en Huitfeldt lige ved kysten, så Tapa er ilddækket luftrum - bare med det, man har.
  Jeg havde så gerne set, at man på den Huitfeldt havde en ordentlig kanon - skibet er forberedt til det - men det har man måske også gjort - uden at fortælle mig det.
 • Der er tale om dels et jernbaneknudepunkt, dels en flyveplads med 8.000' landingsbane.
 • Tilsyneladende gør man det rigtige: Bevogtningen af en flyvestation sker ikke ved hjælp at et hegn, som "små grønne mænd" morer sig med at klippe hul i. Det gør man med et hjemmeværnskompagni, der lægger sig på lur og holder øje med kratluskerne - når man véd, hvor de er, så kalder man på de pansrede køretøjer og så bliver den karriere kort og smertefuld.
 • En luftlanding - glem det! Dels skal de udenom Huitfeldt'ens evolved Sparrow. Det kan gøres, men så skal prammen sænkes først - hvilket straks medfører et større angreb.
  Dels skal man udenom maskinkanonerne på CV90'erne, som opstillet giver et udmærket nærluftforsvar - de rammer nok ikke det store; men er bedre end de gammeldags Bofors.
  Dels skal man udenom trænets lastbiler, hvor jeg gerne så en maskinkanon på. De er måske allerede udstyret med noget sådant - der er så meget, man ikke fortæller mig. De lastbiler har nok til opgave at køre forsyninger; men indtil det bliver aktuelt, så er de udmærkede (og lettere pansrede). Infanteri, der kommer ned fra luften har den første times tid ikke adgang til meget mere end håndvåben. Hjemmeværnskompagniets vagtfrie kan hurtigt komme på sådanne pedro'er og hegne en luftlandet styrke inde.
 • Det kan lade sig gøre; men er svært - fordi det kræver, at man overlister forsvaret totalt - og vi taler en større operation. Men Tapa's hovedopgave er vel egentlig at kunne modtage forstærkninger og forsyninger - en let enhed skulle kunne være ret hurtigt fremme.


Hvis jeg ikke tager fejl, så er der tale om at øve en helt konkret plan.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

2/5 2018

Indlæg by Thomas on Ons maj 02, 2018 4:27 pm

Berlingerne

Man skal nok se på Kinas motivation til endelig at skride ind og overholde sanktionerne, som Kina egentlig havde tiltrådt.

1) Kina har hele tiden været klar over, at blev kampene i Korea genoptaget (der er jo stadig ikke sluttet fred), så ville det uomgængeligt gå ud over Kina med en flygtningeinvasion, der ville få den europæiske problemstilling til at ligne uorden i en svagbørnsferiekoloni. Ikke at venstrefløjens narko- og voldskriminelle bagland ikke er et problem; men det er i hovedsagen et politi-problem.
Nordkorea er noget ganske andet: Gennemmilitariseret og bevæbnet til tænderne. Det ville ikke kunne undgå at blive noget, som den ret beset inkompetente kinesiske hær ikke ville kunne klare.

2) Kan Nordkorea ramme USA med atomvåben, så kan de også ramme Kina. Derfor har Kina langt hen ad vejen bestukket Nordkorea med at handle med dem til et absurd prisforhold mellem kul og olie. Her er problemet så, at det kunne gå så længe Kina kunne betale Rusland i guld - formentlig for en stor dels vedkommende Nordkoreansk guld. Den går imidlertid ikke længere, fordi Rusland kan ikke blive ved med at modtage betaling i blankt metal. Rusland skal bruge rigtige penge for at betale for sin import af stort set alt.
Guldet kan Rusland ikke sælge, fordi så ville guldprisen falde som en sten - og hele grundlaget for afregning mellem Rusland og Kina bortfalde.

Kina har prøvet at holde sin valuta UNDERvurderet ifht. USD og samtidig OVERvurderet ifht. EUR. Det går jo naturligvis galt! Det burde være nationaløkonomi for børnehaveklassen (er det ikke, fordi lærerne hverken kan læse eller skrive i Danmark).

Det der sker er, at Kina opbygger en betydelig beholdning af amerikanske statsobligationer, som de ikke kan købe noget for: I samme sekund Kina køber noget og vil betale i USD, så ryger EUR i vejret.
Begynder Kina at købe noget (f.eks. fødevarer) med USD, så ryger prisen i vejret som en raket. Olieprisen er godt nok steget i USD; men er forblevet konstant i EUR.

Sådan går det, når man sætter underbegavede, skidtvigtige og selvhævdende skolelærere til at bestemme over økonomi. Det går GALT!

Ruslands motivation til at holde Flæskedrengen flydende har været at sælge atomvåbenteknologien til Nordkorea. Det har så bare medført en stadig større andel af guld i den russiske valutareserve - hvor den så ikke kan bruges.

Her skal vi lige se på de to slag, som USA har givet Assad i Syrien. Her er jeg mere end almindelig sikker på, at man kun har "Afregnet" halvdelen af de missiler, som blev brugt mod Assad. Den anden halvdel er gået til at smadre russiske anlæg, materiel og tropper, som officielt ikke eksisterede i Syrien.
De tab har russerne måttet bide i sig, fordi de ikke kan indrømme, at de har fået nogle læsterlige tæsk.

Vi kan også være sikker, fordi amerikanerne brugte en gammel EA-6 Prowler, som daterer sig fra Vietnamkrigen for 50 år siden. De syriske missiler, der blev affyret - blev først affyret efter at krydsermissilerne havde passeret. De russiske radarer overvågede; men ingen af de nyere missiler blev affyret iht. USA. Det skal nok være rigtigt nok! De batterier ville ikke være i stand til at affyre, for de har givetvis fået en Tomahawk.
Russernes radarer virker, for dem har man ikke beskudt - men missilerne derimod er der ikke nogen, der snakker om: Tavsheden er larmende.

Konsekvensen for Nordkoreasituationen er ganske direkte: Hvis Nordkorea begynder at skyde med missiler, så kunne det jo tænkes, at nogle af dem ramte Vladivostok - sigter godt; men rammer slet.
Problemet er, at tilsvarende "fejl" kunne ske for USA - og Putin ville få ryddet kæften på samme måde som han har fået det i Syrien.
Man skal heller ikke tage fejl: Nogle af disse Tomahawk kunne ramme rørledninger til olie og gas - i Rusland. Hovsa! Olsen! "Beklagelig fejltagelse!"

USA vil slet ikke have behov for noget så probat som at dumpe guld på markedet og på den måde ruinere Rusland.

Forskellen er, at Trump har muligheden for at lægge pres på Kina, hvilket Obama ikke havde. Der er ligesom kommet andre boller på suppen i Kina med Xi, fordi forgængeren havde kørt Kina ud over kanten. Den kant, der hele tiden har truet.
Kina har ganske enkelt ikke råd til at holde Flæskedrengen oven vande.

Om Flæskedrengen makker ret? Det må man håbe for ham! Det kunne jo være, at der var kredse i Nordkorea, der vendte bøssen den anden vej! Man må aldrig overse, at de farligste for en diktator er hans egne livvagter.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Uffe Ellemann's kronik.

Indlæg by Thomas on Ons maj 02, 2018 7:53 pm

Thomas skrev:Berlingerne

....

Denne udvikling med Nordkorea er noget af det MINDST overraskende det sidste halve års tid.
Vi kunne være rimelig sikre på, at noget i den retning ville ske, fordi Kina betingede sig i august sidste år 4 måneder til afvikling af forretningerne med Nordkorea.

Jeg kan ikke huske, hvor jeg så det; men når pengene først får ben at gå på, så ved man godt, hvad klokken er slået. Naturligvis skulle 3 måneders kreditter have tid til at blive afviklet.
Den slags væsentlige oplysninger kommer ud mellem sidebenene/mundvigene ofte så indirekte, at der kan være tale om en fejltagelse og nogen taler over sig.

Det afgørende er, at russerne tør ikke levere visse vitale dele til atomprogrammet.
Her tror jeg, at der er tale om, at 210 polonium er den væsentlige isotop og den har en halveringstid på 3-4 måneder. Polonium 210 fungerer som tændsats i en atombombe og den skal have en vis størrelse for, at der kommer nok alfa-radioaktivitet fra den til at en kædereaktion kan blive en realitet indenfor det tidsrum en implosion kan opretholdes.

Jeg tror ikke, at Nordkorea har kemi til at håndtere noget så hysterisk som polonium: Det opløses i fortyndede syrer (formentlig lavmolær salpetersyre) - problemet er bare, at det radioaktive henfald giver alfa-partikler, der når det bremses af f.eks. vand bliver til heliumkerner - de vil naturligvis tage elektroner fra vandet og øge brintion-koncentrationen, dvs. pH-værdien falder (formentlig ret meget og hurtigt), hvorved poloniums oxidationstal ændres fra 2+ til 4+. Almindeligt ved actenider, at der skal ingenting til før de ændrer oxidationstal.
Det er altså nok ikke i praksis muligt at oparbejde "gammelt" polonium til noget, der kan sige bang.

Det taler også til fordel for den tidsfrist kineserne udbad sig: Inden de satte sanktioner for alvor i gang skulle de lige være sikre på, at der ikke var en atombombe, der kunne futte af i hovedet på dem. Flæskedrengen har et voldsomt, opfarende og ondskabsfuldt temperament, som Putin kender så godt fra sig selv.

Den forklaring med at prøveområdet var brudt sammen er noget vrøvl: Nordkorea har masser af nedlagte minegange. Ganske rigtigt omtalte Flæskedrengen også, at man havde to tunneller, som ingen kendte noget til: Det er ikke dér den ligger.

For at "holde dampen oppe" har man kunnet fortsætte prøveafskydningerne, hvor der næppe har været nogen reel fare: At Flæskedrengen skulle kunne ramme noget som helst med præcision forekommer ikke troværdigt. Stillehavet er stort og rummer faktisk kun mulighed for at ramme forbi.
Oplysningerne er taget fra Wikipedia - så enhver mådeligt begavet gymnasieelev kan finde det.

Amerikanernes angreb sidste år på Syrien - og jeg er stadig overbevist om, at russerne fik tæsk - var en klar advarsel til Putin om: Hvis det her smælder, så går det - med garanti - værst ud over Rusland (og Putin personligt).
Man måtte så give russerne endnu en påmindelse i Syrien om, hvor alvorligt man fra USA's side ser på masseødelæggelsesvåben - og deres latterlige luftforsvar kan tværes ud med 50 år gammel teknologi.

Nu er der så gået et halvt år (8 mdr.) hvilket vil sige, at polonium mængden i tændsatserne er nede på højst 1/4 - formentlig mindre, fordi der må også gå noget tid fra til transport: Det er bestemt ikke noget man sender med posten.
Det passer også med, at sanktionerne begynder at virke. Flæskedrengen har ikke flere kort på  hånden.

Overrasket? Nej, egentlig ikke! Det betyder naturligvis ikke, at Flæskedrengens klumpfødder ikke skal holdes i brødristeren. Kina har ingen interesse i, at russerne fortsat spiller dem på næsen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Uffe Ellemann's kronik.

Indlæg by Thomas on Ons maj 02, 2018 8:08 pm

Thomas skrev:
Thomas skrev:Berlingerne

....

Denne udvikling med Nordkorea er noget af det MINDST overraskende det sidste halve års tid.
....

En anden ting, man også skal være opmærksom på er: Putin har jo naturligvis også afpresset Kina på olieprisområdet. Hvis ikke Kina fortsat købte olie og gas til den pris, som han havde fastsat, så kunne det jo være, at Flæskedrengen vippede et atomvåben af på Kina - hvis man altså ikke fra Kinas side forærede Flæskedrengen al den olie, som han nu synes han havde brug for.
Naturligvis den russiske olie som kineserne har købt til ågerpris i Rusland.

Tro mig: Det frembringer en ikke ringe bitterhed hos kineserne. Specielt når de er nødt til at betale en stadig større del af regningen i USD. Russerne tager da ikke mod guld mere.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tja.... nu er jeg spændt på

Indlæg by Thomas on Fre maj 11, 2018 4:58 am

om Uffe snart spørger mig i Berlingske igen. Eller finder ud af, at han hellere må få givet mig en fast og overordentlig vellønnet stilling?

Det første sker - måske. Det andet er nok udelukket.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Man kan godt læse kommentarerne på Uffe's blog

Indlæg by Thomas on Lør maj 19, 2018 12:10 pm

i Berlingske.

Ikke alt, hvad jeg skriver overlever - i første omgang. Men hen ad vejen, så bliver en del frigjort.

Hvad man åbenbart ikke forstår er: Trods Folkeskolen og Gymnasiets ihærdigste bestræbelser overlever et minimum af intelligens - lejlighedsvis.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Så har Uffe fået renset op på sin blog

Indlæg by Thomas on Tirs maj 29, 2018 9:49 pm

I Berlingske.
På indlægget af 18 maj 2018.

Helt fint! Jeg tror, jeg fik bemærket det væsentligste.

Det, der er kommet til i mine betragtninger den seneste uge er:

 1. Jeg kikkede på de mellemøstlige lande, som har Globemaster. Her blev jeg også opmærksom på De Forenede Arabiske Emirater, der også er blevet afpresset til at købe Globemaster (8 stk). Dermed er der til at både Frankrig og Tyskland kan få sig en eskadrille og canadierne kan blive fyldt op - og Danmark kan få en fælles Nato-eskadrille.
  Resultatet er, at en transportkommando kan råde over 5 eskadriller på 6-8 fly á knap 80 tons løfteevne. Det er nok til at forlægge 2 lette brigader samtidig - indenfor 24 timer.
 2. Det gør så, at idéen om Condor er uaktuel. Det barokke er: Den er for stor! (Ligesom Galaxy egentlig er).
  Det er selvfølgelig smart nok, at man kan løfte en masse frem til en lufthavn et eller andet sted; men der er ikke megen grin ved at have mobile enheder stående på parkeringspladsen i lufthavnen - og det vil ske, fordi den øvrige infrastruktur ikke vil kunne tage al den tunge trafik - ikke uden at man kører op på en krigstilstands-alarmering (og det vil give ballade, så den indvundne tid bliver spildt igen i trafikregulering og administration).
  Globemasteren vil kunne forskyde en brigade med 200 "lette" køretøjer ved at bruge 3-4-5 provinsielle lufthavne - hver bataljonskampgruppe kan forskyde som en enhed (klar til kamp) og samles i et beredskabsområde til en brigade i løbet af timer.
 3. Forsyningsproblemet er et andet end forskydningsproblemet!
  Først og fremmest fordi enheder i beredskabsområder (og i - Gud forbyde det - kamp) er spredt ud og væk fra befolkningscentre - med vilje.
  Det er her de mindre transportfly som Hercules (20 tons) og (min personlige favorit til østersøområdet) Spartan (10 tons) kommer ind.
  Lette enheder har pr. definition et mindre dagligt forsyningsbehov, som - alt efter planlægning og depoter - hovedsagligt vil være ammunition.
  Fordelen ved de mindre transportfly er, at de kan anvende mindre flyvepladser, der samtidig ikke har den store infrastruktur; men til gengæld en nærhed af enhederne, der skal bruge forsyningerne. En del af behovet for f.eks. fødevarer vil kunne dækkes ved lokal foranstaltning - pizzabuler, lokale benzinstationer mv.
 4. Behovet for massiv transportkapacitet til forsyninger er hovedsaglig til civilbefolkningen.
  Det var den begrænsende faktor i fremrykningen efter invasionen i Normandiet! Frankrigs befolkning var ved at sulte - i Holland sultede de rent faktisk. Det var et spørgsmål om, at der ikke var havnekapacitet nok - de lokale foranstaltninger skulle jo også genforsynes.
  Rent faktisk faldt hovedparten af V-2 raketterne ikke på London (en del gjorde; men i sammenligning med V-1 var det småting); men på Antwerpen, hvor man forsøgte at bringe den havn i spil også - Antwerpen var også målet for Ardenner-offensiven sidst i 1944 - med ringe resultat.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Uffes blog

Indlæg by Thomas on Lør jun 09, 2018 8:29 pm

Har et par hængende i filtret.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Uffe har renset ud

Indlæg by Thomas on Tirs jun 12, 2018 2:56 am

Thomas skrev:Har et par hængende i filtret.

og mine uendelige dybsindigheder kan læses.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nu har Uffe så lukket kommentarerne til

Indlæg by Thomas on Lør jun 30, 2018 5:19 pm

dette blogindlæg.

Se den centrale oplysning/betragtning er, at Grækenland har fået en reduktion af gælden.

Ingen tvivl om, at under den græske bankkrise flygtede alt, hvad der kunne komme ud af Grækenland - blandt andet ind i Makedonien, hvor den græske regering ikke kunne komme til pengene. Det naturligvis masser af sorte penge - af formentlig forskellig oprindelse.

Det har naturligvis været et ønske fra Nato's side at få Makedonien (og "navneproblemet" er jo blot et påskud, der dækker over stærkt kriminelle forhold) med - af hensyn til at opretholde forbindelsen mellem Albanien og Bulgarien. Samtidig har man jo også villet isolere Putin kriminelle lydstat Serbien yderligere.

Her har Grækenland haft sine betænkeligheder - ikke underligt.

Løsningen har jo naturligvis været, at Makedonien beslaglagde de kriminelle indskud.

Det er så led i en større oprensning af kriminelle penge, som vi også ser - og får at se herhjemme.
Det er den eneste logiske forklaring på, at nogen skulle være så afsindig at bytte 4% 2019 for 1,66 milliard ud mod 1 milliard 1/4% 2020. Det bliver så bankens problem selv at finde de suspekte kunder, der skal gøres meget fattigere.

Det har naturligvis formentlig medført, at den amerikanske ambassadør i Estland opsiger sin stilling. I forbindelse med efterforskningen af Danske Banks kriminalitet har man formentlig fået dokumentation for, at den amerikanske ambassadør - i praksis - ikke repræsenterer USA's interesser; men Putins og Ruslands. Her er Trump alene Putins lydige og villige redskab.

Trump har så forsøgt at splitte EU ad  ved at lave "en gunstig handelsaftale med Frankrig".
Det nummer har Trump jo prøvet med Merkel og har fået at vide, at det er ikke sådan verden hænger sammen.
Problemet for Trump er, at det aldrig har interesseret ham, hvorfor Frankrig ikke er med i den integrerede Nato-kommandostuktur. Det skyldes ganske enkelt, at Frankrig - under de Gaulle - klart slog fast, at man ikke kunne stole på USA. Erfaringerne fra 2. verdenskrig trak - ud fra fransk opfattelse - skræmmende spor. Selvfølgelig opgiver Frankrig ikke sin selvstændige atomslagstyrke.

Det er så en påmindelse til Tyskland, at man måske skulle prøve at knuse Trump personligt, hvad man kan ved at opsige lånene som Putin har formidlet gennem Deutsche Bank.

Bare rolig: Den sag er langt fra færdig - bl.a. så skal der graves dybt i Nordea's kriminalitet, som nu kommer under inspektion af ECB - ved at de har skiftet hovedkvarter til Finland.
Vi får med rimelig sikkerhed flere "underlige" transaktioner på ombytninger - nu får vi se.

En flugt fra tyske statsobligationer? Pladder.

EU's kontrasanktioner mod USA er jo også meget sviende og målrettede på hans basale stemmer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Så kom Uffe endeligt igen.

Indlæg by Thomas on Man jul 09, 2018 10:43 pm

Alt i alt en alt andet end overraskende udvikling. Forudsigelig til det dræbende kedsommelige.

Siden Novichok forgiftningen af Skripal og datter har der været en oprydning i gang i Europa af Putins påvirkningsagenter, hvis hundeførere er blevet smidt ud af diverse lande.
Det seneste dødsfald (formentlig fra omtalte substans) vil give et påskud til fjernelse af hvad der måtte være af parasitter tilbage.

Vi har herhjemme observeret noget tilsvarende med Dansk Folkeparti, hvor en påfaldende tavshed har sænket sig over Marie Krarup og Søren Espersen - efter at dem der foreskrev dem deres meeeeeeninger er blevet smidt ud af landet. Staklerne er nu overladt til deres egne særdeles fattige åndsevner.
Ligeledes er der i Holland og Frankrig kommet en vis stoisk ro.
Det er så påfaldende, hvad en diskret henvendelse fra politiet vedrørende nogle kriminelle forhold af ældre dato kan udvirke.

Det vedrører imidlertid ikke det basale forhold, som er uafklaret: Nemlig at den gamle lokumsaftale mellem Thatcher og Kohl stadig ikke er tidssvarende.
Hvis man tror, at Storbritannien agter at betale medlemskontingent til EU - uagtet, at Storbritannien er den mest markante og håndfaste bidragyder til Europas sikkerhed - med deraf følgende betydelige udgifter til forsvar.
Den tro vil vise sig en vrangforstilling i perverse kommunistiske amøbeagtige intelligens.

Tyskland på sin side vil skulle indstille sig på, at der kommer betydelige forsvarsudgifter, som vil betyde brutale reduktioner i bestikkelsen af de gammelkommunistiske miljøfimsere. En ulækker flok, som vi herhjemme kender som SF/Enhedslisten.
Det russiske marked kommer aldrig igen. Det er en af konsekvenserne af det forhalede sammenbrud af Rusland.

Danmark, Holland, Storbritannien, Norge og Belgien udmærker sig derved, at disse lande reelt er ligeglade med, hvad olieprisen er. Det kan give nogle interne fordelingsproblemer; men oprigtigt talt: Hvem interesserer sig for, om en flok perverse skolelærere i København kreperer?

Den egentlige begivenhed af international interesse i Danmark er, at Brian Mikkelsen fandt ud af, at han ikke havde tid til at være erhvervsminister. Det efter, at en kriminel Danske Bank medarbejder blev ansat i Finanstilsynet, så Danske Bank kunne være sikker på, at ingen interesserede sig for Danske Banks storstilede pengevask og valutasvindel (størrelsesorden: 50 mia. kr.). Man kunne bare ikke holde låget skruet på den estiske afdeling - trods bankdirektør Thomas Borgens ihærdigste bestæbelser på at slette sporene efter hans personlige initiativer og aktive tilskyndelse.

Problemet i Storbritannien er imidlertid, at man end ikke er begyndt på udrensningen i finanssektoren, som volder problemer under de fortsatte forhandlinger om en "blød" Brexit.
Jeg vil her atter minde om, at Sir Isaac Newton som direktør for Mønten fik henrettet 28 falskmøntnere og banksvin - offentligt og under tortur så grusom, at det tog et århundrede før straffeloven i Storbritannien kunne udvise mindre kriminelle til kolonierne.

Det er en indsats som underbegavede skolelærere aldrig har forstået - og hvis stupiditet blokerede for matematikkens informationsteori i et par hundrede år. Igen: Folkeskolen og lærerne gør KUN skade.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

26/7

Indlæg by Thomas on Tors jul 26, 2018 12:21 pm

Vi har så sandelig set russisk indblanding i vore valg - specielt ved folkeafstemningerne om nærmere tilknytning til EU og EU's institutioner. Vi har set hvordan landsforræderen Marie Krarup har pladret avisspalterne til med troldeindlæg fra løgnefabrikken i Skt. Petersborg.

Propagandaen omkring EU har været fyldt af den ene mere perverse løgnehistorie efter den anden.

Det hjalp lidt, at man i anledning af Skripal-attentatet fik smidt 2 russiske "diplomater" ud - det ordnede (næsten) også den anden landsforræder og russiske værnemager. Morten Messerschmidt hamrede med vanlig stupiditet sig selv så grusomt i foden ved smårapserier fra EU-kassen.
Tilbage er der kun Trump-apologeten Vistisen, som formentlig p.gr.a. uduelighed bliver ramt af noget tungt kørt af en russer.

Selvfølgelig blander russerne sig i danske valg.

Det er så karakteristisk med løgnefabrikationen og dens rablende "forståelse" i Dansk Folkeparti, at dem, der kolporterer den er så ubeskriveligt talentløse - ja lige så uduelige, tåbelige og ondsindede som de skolelærere, de er.

Vi har også set, hvordan den gennem-kriminelle Danske Bank ivrigt har vasket og strøget de stjålne russiske midler. Intet kriminelt er uinteressant "forretningsområde" for Danske Bank.

At Tullemanden er banksvin fra Nordea - det véd vi godt - dermed russernes lydige og villige instrument. Sverrig er jo en bankejet stat og Putin er ejer af Nordea.

En ting har Putin - i hvert fald delvis - overset: Sorte penge kryber i vask. Man kan se det af Nationalbankens ombytningsoperationer: Ca. 1/3.
Nogle af de ældre ombytningsoperation er taktfuldt fjernet fra Nationalbankens liste, så de groteske forhold ikke vedblivende er iøjnefaldende. Når jeg kan se dem, kan alle se dem.

Problemet for Danmarks perverse fjender er i denne forbindelse, at Lars Rohde i Nationalbanken er én, man slår sig ganske alvorligt på. Nu har han også en stærk økonomi i ryggen, så der er barberblade på knojernet han planter i fjæset på Putnikkerne.

SF skal nok holde sig i ro ifht. Rusland med den rigtige dokumentation, der drypvis kommer om danske nazisters virke i de baltiske lande. De nazister overlevede jo - ingen ville have noget med dem at gøre, så de dannede SF og blev skolelærere. Det sidste kan ikke overraske nogen, der har gået i Folkeskolen. Vi så hvordan jødehaderen og terroristen Margrethe Auken jublede over jødemordet - på forkant.

Problemet i den forbindelse er jo, at russerne så udmærket véd, at RAND-corporations "analyse", der sagde, at de baltiske lande kunne løbes over ende i løbet af 3 dage. Ben Hodges medgav også - efter at have sat sig ind i sagerne - at han måtte erklære sig "uenig" i postulatet.
Sandheden er: Kampene fra sommeren 1944 og frem til krigens slutning (som blev udkæmpet af SF'erne i Frikorps Danmark - bl.a. - og i praksis ingen tyskere) var ubeskriveligt blodige og mislykkede fra russisk side: Vi taler om tabstal på mellem 10 og 20 for hver SS'er.

Vanin véd jo også udmærket, at den russiske hær vil vende bøssen den anden vej og nedslagte civilbefolkningen i Skt. Petersborg - ganske som de plejer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Uffe Ellemann's kronik.

Indlæg by Thomas on Tors jul 26, 2018 1:49 pm

Thomas skrev:dette blogindlæg.

Se den centrale oplysning/betragtning er, at Grækenland har fået en reduktion af gælden.

Ingen tvivl om, at under den græske bankkrise flygtede alt, hvad der kunne komme ud af Grækenland - blandt andet ind i Makedonien, hvor den græske regering ikke kunne komme til pengene. Det naturligvis masser af sorte penge - af formentlig forskellig oprindelse.

Det har naturligvis været et ønske fra Nato's side at få Makedonien (og "navneproblemet" er jo blot et påskud, der dækker over stærkt kriminelle forhold) med - af hensyn til at opretholde forbindelsen mellem Albanien og Bulgarien. Samtidig har man jo også villet isolere Putin kriminelle lydstat Serbien yderligere.

Her har Grækenland haft sine betænkeligheder - ikke underligt.

Løsningen har jo naturligvis været, at Makedonien beslaglagde de kriminelle indskud.

Det er så led i en større oprensning af kriminelle penge, som vi også ser - og får at se herhjemme.
Det er den eneste logiske forklaring på, at nogen skulle være så afsindig at bytte 4% 2019 for 1,66 milliard ud mod 1 milliard 1/4% 2020. Det bliver så bankens problem selv at finde de suspekte kunder, der skal gøres meget fattigere.

Det har naturligvis formentlig medført, at den amerikanske ambassadør i Estland opsiger sin stilling. I forbindelse med efterforskningen af Danske Banks kriminalitet har man formentlig fået dokumentation for, at den amerikanske ambassadør - i praksis - ikke repræsenterer USA's interesser; men Putins og Ruslands. Her er Trump alene Putins lydige og villige redskab.

Trump har så forsøgt at splitte EU ad  ved at lave "en gunstig handelsaftale med Frankrig".
Det nummer har Trump jo prøvet med Merkel og har fået at vide, at det er ikke sådan verden hænger sammen.
Problemet for Trump er, at det aldrig har interesseret ham, hvorfor Frankrig ikke er med i den integrerede Nato-kommandostuktur. Det skyldes ganske enkelt, at Frankrig - under de Gaulle - klart slog fast, at man ikke kunne stole på USA. Erfaringerne fra 2. verdenskrig trak - ud fra fransk opfattelse - skræmmende spor. Selvfølgelig opgiver Frankrig ikke sin selvstændige atomslagstyrke.

Det er så en påmindelse til Tyskland, at man måske skulle prøve at knuse Trump personligt, hvad man kan ved at opsige lånene som Putin har formidlet gennem Deutsche Bank.

Bare rolig: Den sag er langt fra færdig - bl.a. så skal der graves dybt i Nordea's kriminalitet, som nu kommer under inspektion af ECB - ved at de har skiftet hovedkvarter til Finland.
Vi får med rimelig sikkerhed flere "underlige" transaktioner på ombytninger - nu får vi se.

En flugt fra tyske statsobligationer? Pladder.

EU's kontrasanktioner mod USA er jo også meget sviende og målrettede på hans basale stemmer.

Selvfølgelig blander Rusland sig i valgene i den frie verden.

Problemet er bare, at de nyttige idioter, der køber er måske nok idioter; men de er ikke nyttige - ud fra nogen betragtning.

Jeg tror anledningen til Vanins vanvittige tweet er, at hele lortet er ved at rable om ørerne på Putin. "Topmødet" i Helsingfors var jo en katastrofe - specielt for Putin.
Her fik de amerikanske vælgere, at se hvor ynkeligt et skvat Trump er.
Det betyder ikke, at den lokale variant af Dansk Folkeparti vil skifte mening - de vil langt snarere holde helt op med at have en sådan.

Få har skadet USA så meget på så kort tid som Trump. De komplet afsindige toldmure den uduelige entreprenør klasker op er blevet besvaret med meget målrettede kontrasatser fra EU's side. De har været målrettet ganske præcist på valgkredse og virksomheder - og der er næppe en republikansk kandidat, der har en chance i disse kredse. Vi får se?

Det andet er, at Juncker - efter at have sovet den brandert ud, som han i væmmelse ved Trumps ubeskrivelige stupiditet - når man hører noget så dumt som Putin/Trump, så kræver det en alvorlig hjertestyrkning. Nå, men Juncker har lige været til møde med Trump, hvor han har underrettet åndsdværgen om, at det lille problem med handelsunderskuddet overfor EU, det kan man skam ordne på en formiddag. EU vil da være jublende lykkelig over at købe mere i USA.

De amerikanske olieselskaber kan da bare sætte LNG-prisen konkurrencedygtigt. Europa kan aftage al den amerikanske naturgas, det skal være: Prisen skal naturligvis være rigtig; men jo...

Trump mister hermed sin sidste reelle amerikanske støtte i olieindustrien, som er de eneste, der har været indstillet på at "komme godt ud af det" med russerne - dvs. holde olieprisen i vejret og dermed overtage det europæiske marked efterhånden som Rusland synker stadig dybere ned i snavset.

Her har tåberne Trump og Putin naturligvis IGEN i egen selvbeundring været forudsigeligt stupide.
Indførelsen af told på stål og aluminium (aluminium mest af hensyn til Deripashka, der er en af Putins gangstere og indehaver af russisk monopol på aluminiumsproduktion) fik canadierne til at skubbe miljøfimserne ud over kanten. Justin Trudeau havde tårer i øjnene af grin over Trumps ubeskrivelige dumhed.
Man renoverer nu en bestående olieledning (Trans Mountain Pipeline) så den kan transportere ½ mio. barrels om dagen - MERE. Den tid, hvor canadierne solgte deres olie for 8 USD/brl. til de amerikanske olieselskaber - den ER forbi.
Igen havde Trudeau pointeret, at den manglende balance i handlen mellem USA og Canada kunne genoprettes lynhurtigt - f.eks. kunne de amerikanske olieselskaber betalte bare noget, der mindede om markedspris for den canadiske olie.

Trump var med den tåbelighed, der er så karakteristisk for Dansk Folkeparti, så begyndt at afpresse Saudi Arabien for at øge olieproduktionen, hvilket så nok også kan lade sig gøre - givet en rimelig pris - altså.
Det kommer så alligevel, fordi Qatar givetvis vil handle med iransk olie - hvilket naturligvis gjorde Saudi helt hysterisk - og sendte Qatar på storshopping efter europæiske kampfly. Iran er jo ikke i en position til at forlange særlig meget for olien, så der bliver en honnet profitmargin ved at underbyde "markedsprisen" - honnet for Qatar.

Nøh, Juncker var ikke beruset ved mødet her senest med Trump - det han forsøgte at skjule var et hysterisk tøsefnis over så ynkelig og latterlig Trump er - man er vel diplomat. Måske ikke den bedste; men dog alligevel i stand til ved et fast greb i begge armlæn at undgå at skvatte ned på gulvet i ubændig krampelatter.

Det er ikke tilfældigt, at fhv. udenrigsminister Tillerson kaldte Trump for en "moron" (ca.: Jubelnar).
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Endvidere med Vanin

Indlæg by Thomas on Tors jul 26, 2018 8:51 pm

Der er et andet aspekt i Vanins henvendelse og løgnehistorie:

Nemlig den igangværende hvidvaskningssag mod Danske Bank.
Der er jo ikke nogen tvivl om, at Brian Mikkelsen var Erhvervsminister for at holde Finanstilsynet fra at kikke kriminelle organisationer (i dette tilfælde Danske Bank) i kortene.

Ole Sohn havde en tilsvarende exit ud af ministerkontoret: Lige pludselig skulle Ole Sohn have mere tid til familien efter et kort; men stærkt ubehageligt, møde med Danske Bank. Noget tilsvarende gør sig gældende for Brian Mikkelsen.
Barfoed fandt også ud af at han skulle finde sig en alternativ karriere.

Selv en overfladisk undersøgelse fra Finanstilsynet ville jo have godtgjort Danske Banks kriminelle aktiviteter i forbindelse med vask af kriminelle penge fra Rusland. Derfor har man fra russisk side sørget for, at have en minister, som var så korrupt som Brian Mikkelsen, der skylder Danske Bank et exorbitant beløb med et nedslidt sommerhus som "sikkerhed".

Problemet har været, at den estiske filial vil falde under EU reglerne - bare med den krølle på halen, at her kunne Danske Banks konsekvent kriminelle direktion IKKE forhindre en medarbejder i at samle dokumentation. Ellers er det jo karakteristisk, at sagmapperne er tømt i Danske Bank filialer - når Finanstilsynet kommer på besøg.
Det er en håndgranat, der er eksploderet mellem fingrene på Thomas Borgen - alt, alt for lange fingre.

Det bliver så dyrt for Danske Bank, at de ikke har nogen anden udvej end at gøre udlæg i de kriminelle russiske kunders aktiver.

Sådan går det igen og igen, når russerne korrumperer blandt de dårligst begavede.

Hidtil har vi kunnet konstatere 2/3 milliard kroner i uforståeligt bytteforhold på statsobligationer. Det står ganske smukt og offentligt tilgængeligt på Nationalbankens hjemmeside - for enhver, der kan tælle til 20 - selv med fodtøjet på.

Jeg er bare spændt på hvilke andre honnette transaktioner, der vil blive foretaget.

Ingen tvivl om, at den oprustning, Danmark kommer til at foretage: Den bliver betalt af Putin - HELT PERSONLIGT.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ja, så.....

Indlæg by Thomas on Fre jul 27, 2018 3:06 am

Så har Michael McFaul - tidligere ambassadør i Rusland - været til møde i det Hvide Hus med præsidenten.

Ser man det.......
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Den shitstorm

Indlæg by Thomas on Lør jul 28, 2018 3:55 am

Er lidt overraskende.

Det tyder på, at kniven for struben af Danske Bank gør mere ondt på Putin (hans sårbare sted: Tegnebogen) end han tør indrømme.
Den, der har rettet kritik af de Danske Bank er en af dem, som Putin har stjålet penge fra - rent personligt. Han er også en af hovedpersonlighederne bag Magnitski-act, den sagfører, der blev likvideret. Det er blokering af nogle af Trumps "forretningsforbindelser" i det amerikanske banksystem. Modsanktionen fra Putins side er så alt pladderet om adoption af russiske børn.

I det herostratisk berømte møde i Trump Tower med Vasenitskaya, hvor det reelt drejede sig om det materiale, som Putin havde hacket sig til.

Det er noget, der kommer til at gøre voldsomt ondt på Danske Bank og Putin. Tag ikke fejl: Thomas Borgen blev udnævnt til direktør, FORDI han personligt stod for den estiske filials forbindelse til det kriminelle Rusland.
Ingen tvivl om, at Thomas Borgen samarbejder fuldt med Politiet - ok, han skal lige have et kvarters "knippelgodt" arbejde en gang om ugen; men det er småting.

Thomas Borgen véd ganske udmærket, at denne gang slipper han ikke med en gang tæsk. Politiet kan desværre ikke beskytte ham med mindre han rent faktisk samarbejder. Glem den 1½ mia. som "smuttede i lommen" på Danske Bank: Vi taler helt anderledes beløb, vi er ude efter. Vi taler 40-50 mia. Hvor er de sendt hen?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Kronikken som jeg ikke kan læse.

Indlæg by Thomas on Ons dec 05, 2018 4:43 pm

EU-hæren.

Nu er det ikke gjort med at skifte et ord ud med et andet.
Problemet har været, at man i EU med vilje har holdt våbenindustri udenfor samarbejdet.

Pointen er, at USA har gået så voldsomt på at være teknologisk overlegen - og have fordelen af lange produktionsforløb, at de i dag roder med en samling antikviteter.

Vi kan se, at USA's materiel over en bank er rimelig forældet. Der er undtagelser som F-35; men det er undtagelser.

 • Taifun er som en F-15 Eagle, hvis den havde fået lov til at udvikle sig. En Taifun kan det samme som en Eagle; men er 10-20% mindre - ikke så synlig på radar (hvilket der heller ikke hører meget til at være). At anvende efterbrænder under start på en luftforsvars opgave er rent pjat.
 • Hercules er et udmærket fly - ingen tvivl om det; men den har en rækkevidde med max normal nyttelast på 15 tons og 1800 sømil; hvor Atlas har 4500 sømil med 30 tons.
  Argumentet for Hercules er prisen; men det giver altså nogle operative begrænsninger.
  Det er så det bedste argument for at strække et produkts levetid med stadige opdateringer. Det har sine fordele; men også sine ulemper. På et tidspunkt kravler udviklingen fra produktet og man må starte med et blankt stykke papir - eller ny computer. Hercules er oprindeligt regnet med regnestok - og jeg er så gammel, at jeg véd, hvad den dims skal bruges til.
 • Stryker PMV er sådan set udmærket; men er forældet, hvilket man kan se af den buket af efterligninger; som er et resultat af, at man har ventet og lade amerikanerne begå alle fejlene. Det er som med Folkevognsboblen som var et fremragende køretøj for sin tid; men som - oprigtigt talt - de sidste 30 år har været forældet set i lyset af den efterfølgende udvikling.


Det er så hvad det er; men USA har givet sig selv en sovepude ved sin åbenlyst dominerende militære stilling - og det har gjort, at personellet er stivnet: Vi har set, hvordan Trident Juncture afslører svagheder under kamp i nærarktiske områder - og skiftende årstider.
Marines anvender snesko - og regner med, at de kan fodmarchere på dem.

Det er som ved alle andre monopoldannelser: De har deres tid - så vil kunderne forsøge at komme udenom monopolet ved en teknisk udvikling.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26919
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Uffe Ellemann's kronik.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum