Uffe Ellemann's kronik.

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Go down

Uffe i Berlingske 11/1 2018 fortsat....

Indlæg by Thomas on Lør jan 13, 2018 6:00 am

Thomas skrev:.....

Det kunne måske være meget sundt, at holde fast i virkeligheden med så megen kaos og stupiditet, som er associeret med Trump og de såkaldte højrebevægelser. Et hastigt blik på f.eks. Dansk Folkepartis folketingsgruppe afslører jo et intellektuel og kulturelt niveau, der ikke væsentligt adskiller sig fra Trumps.
Det er altså begrænset, hvad vi i Europa har at lade USA høre, hvad angår stupid smagløshed - kommentarsporet her er en udmærket illustration - med sine russiske trolde..

Det vi kan konstatere er, at der i Nato oprettes dels en Arktisk Kommando og dels en Transport Kommando.

Den Arktiske Kommando vil have til hovedopgave at sikre sø- og luftvejen mellem USA og Nato. Det er så - ret beset - heller ikke hensigtsmæssigt, når man gensidigt er afhængig af at kunne opretholde forbindelsen at direkte gå i vejen for hinanden.

Det betyder naturligvis, at Norge, Danmark, Island og Canada får en øget vægt og betydning - bl.a. fordi vejrliget gør, at reserve-landingspladser er af central betydning. I diskussionen om Ruslands perverse ondskab har man en tendens til at glemme, at terræn og vejrlig i Nordatlanten faktisk er af større praktisk betydning.

Det gælder så både lufttransport; men nok så meget søtransport. Kapacitet er der sådan set masser af så man faktisk kan udkæmpe en større krig og køre det nuværende civile samfund - samtidig. Det er et spørgsmål om skibenes fart, hvor normalt tempo er et spørgsmål om at sænke olieforbruget.

Det, der gør en Transport Kommando nødvendig er viderefordelingen af forsyningerne til enhederne for at opretholde kampevne og udholdenhed.
Det er ganske enkelt ikke muligt at være "national" og samtidig være modstander af større EU-integration. Vi ser hos Dansk Folkeparti og andre "nationalistiske" bevægelser i Europa, at deres usmagelige skrigeri ikke kan tillægges anden betydning end landsforræderi.

Rent praktisk er der det problem, at veje og broer i det gamle kommunistiske besatte Europa langt fra kan møde den standard, som vægten af panser har. At bringe det op til en ønskelig standard er noget, der tager tid - uanset, hvor mange penge, man poster i infrastrukturen.
I mellemtiden må man satse på mellemtunge enheder på hjul.
Her er der betydelige muligheder - og her er USA gået i spidsen med opgraderingen af deres Stryker i 2 kavalleriregiment, Det er en hurtig løsning i respons til "Urgent Operational Requirement". Det er ikke en optimal løsning; men den er hurtig og billig - og ret beset ikke dårlig i forhold til, hvad russerne rent faktisk kan stille med.

Alt nonsens om det russiske marked - GLEM DET! Der er ikke noget russiske marked, fordi de har ikke råd - og får det heller aldrig mere.

Trumps barnagtige praleri med aktiekurserne er rent nonsens. Det, der sker er, at investeringerne forsvinder fra USA og investorerne afhænder deres aktieposter til opkøb af selskaberne - med henblik på annullering. Det giver naturligvis en øget efterspørgsel på aktier. At det forholder sig sådan kan ses af USD falder ifht. EUR gennem hele 2017 - indtil videre ser tendensen ud til at holde sig i 2018.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Giftangrebet i Storbritannien.

Indlæg by Thomas on Ons mar 14, 2018 2:22 am

Novichok: Det, jeg hurtigt har kunnet finde ud af er: Der er tale om en organofospher irreversibel acetylcolinesterase inhibitor.
Det er en meget bred gruppe substanser, der "hæver foden fra gaspedalen" i nervesystemet.

Så vidt jeg kan gennemskue skulle der ikke være nogen tvivl mulig! Om ikke andet, så fordi den indeholder fluor, som man nok skulle kunne finde i overordentlig små mængder.
En af de mere rolige parathion (bladan) indeholder f.eks. ikke fluor, men har i stedet etyl-grupper. Alene tilstedeværelsen af fluor vil udelukke selv de mere ekstreme grene af den kemiske/pharmakologiske industri. Novichok kan formentlig kun opbevares i teflon beholdere - uden at vide det.

At nogen ved et uheld skulle kunne få fat i stoffet (og det kan være en af en ret stor familie) kan man udelukke, fordi det er noget man - henset til stoffets overordentlige giftighed - overlever.
Der er som sådan ikke noget behov for af- eller bekræftelse fra russisk side!

Det, der kan findes på Wikipedia tyder på, at attentatet har været om ad Porton Down for at få fastslået de kritiske dele af molekylet.

Det med at likvidere fjender udenfor Rusland har FSB (eller hvad de nu hedder for tiden) altid gjort. F.eks. allerede Leon Trotsky blev slået ihjel på den måde - dengang anvendte man en issyl - siden er metoderne forfinede.
Man har forsøgt sig med polonium; men det er heller ikke en optimal metode, fordi det vil kunne identificeres ved omdannelsesprodukterne.

Der er tale om en likvidering, som man på ingen måde ønsker at skjule, hvem, der står bag.

Jeg tror man skal relatere begivenheden til afskedigelsen af Tillerson.

Tillerson har varetaget amerikanske interesser. Sagen er jo, at olieprisen er oppe i et helt urealistisk leje. Det er ikke i den amerikanske olieindustris interesse.
WTI olien, som offentliggøres er nemlig af en sådan kvalitet, at den er velegnet til opblanding med ringere oliekvaliteter, der ellers ikke er anvendelige i raffinaderierne.
Det vil sige, at den amerikanske olieindustri kan eksportere WTI iblandet f.eks. Venezuelansk eller den sure Saudiske olie - men naturligvis til fuld pris.

Problemet opstår, fordi for at øge overskuddet skal der en større mængde til - reelt er USA's muligheder for eksport ubegrænsede. Det er selvfølgelig fint, hvis det kan ske til "markedspris"; men det går bare ikke!
Hvis der skal tjenes flere penge, så skal prisen ned og der skal tages markedsandele fra russerne.

Det er hidtil ikke sket, fordi sauderne har været faste i kødet og købt amerikanske våben, som de beviseligt ikke kan anvende.

Der er så sket det, at der er kommet topskattelettelser, så det vasker sig igennem kongressen. Det har været nødvendigt for, at olieselskaber og raffinaderier kan hjemtage fortjenesten til USA. Det, der sker i øjeblikket er formentlig, at olieselskaberne lader overskuddet blive i udenlandske datterselskaber, hvor man er lempeligere beskattet - det sker ret enkelt gennem interne afregningspriser.
Skattesatsen bliver godt nok noget mindre; men den vil opvejes af en betydelig merfortjeneste gennem en meget større mængde.

Vi skal også hæfte os ved, at Anders Samuelsen kunne gøre indtryk på Tillerson. Det er så markedet for LNG, som Danmark vil åbne for gennem ændringer i anlægget på Thyrafeltet i Nordsøen. Det er noget, der så udpræget er i amerikansk interesse, fordi prisen på LNG ab producent er negativ i øjeblikket - bl.a. Bakken-feltet i North Dakota producerer betydelige mængder naturgas, som bare brændes af.

Det har ikke gået så godt at eksportere gas via tankskib, fordi dem vil man ikke have gennem Bosperus - og formentlig heller ikke gennem hverken Suez eller Gibraltar: Der er nemlig tale om skibe, der er kæmpebomber, der bare leder efter en undskyldning for at springe i luften.
Der kommer godt noget ind via Krk; men det er næppe i betydende mængder.
Jeg hæfter mig ved Tillersons bemærkning, at Danmark har en væsentlig sikkerhedspolitisk betydning.

Problemet opstår fordi Tillerson vendte sig kraftigt imod de russiske attentater, hvilket Trump ikke kan leve med - skide være med politiets undersøgelser af hans kriminalitet - Trump er en kujon, der udmærket ved, at han ikke slipper levende fra at trodse Putin.

Det kan vi se af, at Trump spiser meget fast food, fordi det er umuligt at forgifte det - alene det, at det leveres i pizzaria'et lukkede pakning - og man ved ikke hvilken leverandør, man bruger i øjeblikket. Trump er ganske enkelt bange for at blive forgivet - med russiske kontakter altid en nærliggende mulighed.
Det er problemet med svindlere: De kan ikke stole på nogen - det vil vise sig: Heller ikke familiemedlemmer - de børn er alt for stupide til at klare noget som helst.

Hvordan hænger dette sammen med Nordkorea og Kina?

Det er her Tillerson har været meget aktiv på det diplomatiske område.

Tillerson har gjort Kina opmærksom på, at et kernevåbenbevæbnet Nordkorea er en hindring for lavere oliepriser. Det er så noget, der har hjulpet på Kina's overholdelse af sanktionerne, de har forpligtiget sig til at pålægge Nordkorea.

Det falder naturligvis ikke i god jord hos russerne - Kina er mindst lige så bekymret over Flæskedrengens a-våben som USA.

For at forstå Putin reaktion skal man huske på at (var det i 1950?) rydde USA de fjernøstlige russiske flyvepladser for fly - det var dengang med P-80'ere (i trænerversionen kendt som T-33 - som også har været i dansk brug), der var splinternye dengang.
Mere nutidigt har man ryddet den russiske base i Syrien - eller også tror man det er helt tilfældigt, at Israel fik fremskyndet leveringen af F-35 - eller at under 50% af Tomahawk missiler rammer deres mål.
Er man så naiv, så har jeg en pæn forsyning af Eiffeltårne på lager til ganske fordelagtig pris.

Desuden har man smasket de russiske lejetropper i Syrien - det kender hverken Lavrov eller Putin noget til.

Man skal heller ikke overse, at ganske som Danske Bank og Nordea er kanaler for Putins sorte penge (som Deutsche Bank også er - ja, jeg har lagt mærke til at USD/EUR det seneste år er faldet med noget, der minder om 10-20% - hvilket har været dyrt for Putin).
Men her er de britiske banker også delagtige - selfølgelig er de det - hvorfor May kommer op i det skingre toneleje.
Valutarisk er det besynderligt, at kursen på USD falder, når renten sættes op!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Uffe svinger sig op på de lidt højere hæle......

Indlæg by Thomas on Lør apr 28, 2018 1:07 am

Men hvad, jeg er ikke journalist.

At man kun har godt 200 mand. Så vidt jeg har forstået drejer det sig om nogle tunge eller skal vi sige et KMP plus et trænkompagni. Det kunne jo være, at Uffe havde regnet lidt galt - kan jo ske for den bedste.

Det skal man ikke kimse af:

 • Der ligger en Huitfeldt lige ved kysten, så Tapa er ilddækket luftrum - bare med det, man har.
  Jeg havde så gerne set, at man på den Huitfeldt havde en ordentlig kanon - skibet er forberedt til det - men det har man måske også gjort - uden at fortælle mig det.
 • Der er tale om dels et jernbaneknudepunkt, dels en flyveplads med 8.000' landingsbane.
 • Tilsyneladende gør man det rigtige: Bevogtningen af en flyvestation sker ikke ved hjælp at et hegn, som "små grønne mænd" morer sig med at klippe hul i. Det gør man med et hjemmeværnskompagni, der lægger sig på lur og holder øje med kratluskerne - når man véd, hvor de er, så kalder man på de pansrede køretøjer og så bliver den karriere kort og smertefuld.
 • En luftlanding - glem det! Dels skal de udenom Huitfeldt'ens evolved Sparrow. Det kan gøres, men så skal prammen sænkes først - hvilket straks medfører et større angreb.
  Dels skal man udenom maskinkanonerne på CV90'erne, som opstillet giver et udmærket nærluftforsvar - de rammer nok ikke det store; men er bedre end de gammeldags Bofors.
  Dels skal man udenom trænets lastbiler, hvor jeg gerne så en maskinkanon på. De er måske allerede udstyret med noget sådant - der er så meget, man ikke fortæller mig. De lastbiler har nok til opgave at køre forsyninger; men indtil det bliver aktuelt, så er de udmærkede (og lettere pansrede). Infanteri, der kommer ned fra luften har den første times tid ikke adgang til meget mere end håndvåben. Hjemmeværnskompagniets vagtfrie kan hurtigt komme på sådanne pedro'er og hegne en luftlandet styrke inde.
 • Det kan lade sig gøre; men er svært - fordi det kræver, at man overlister forsvaret totalt - og vi taler en større operation. Men Tapa's hovedopgave er vel egentlig at kunne modtage forstærkninger og forsyninger - en let enhed skulle kunne være ret hurtigt fremme.


Hvis jeg ikke tager fejl, så er der tale om at øve en helt konkret plan.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

2/5 2018

Indlæg by Thomas on Ons maj 02, 2018 4:27 pm

Berlingerne

Man skal nok se på Kinas motivation til endelig at skride ind og overholde sanktionerne, som Kina egentlig havde tiltrådt.

1) Kina har hele tiden været klar over, at blev kampene i Korea genoptaget (der er jo stadig ikke sluttet fred), så ville det uomgængeligt gå ud over Kina med en flygtningeinvasion, der ville få den europæiske problemstilling til at ligne uorden i en svagbørnsferiekoloni. Ikke at venstrefløjens narko- og voldskriminelle bagland ikke er et problem; men det er i hovedsagen et politi-problem.
Nordkorea er noget ganske andet: Gennemmilitariseret og bevæbnet til tænderne. Det ville ikke kunne undgå at blive noget, som den ret beset inkompetente kinesiske hær ikke ville kunne klare.

2) Kan Nordkorea ramme USA med atomvåben, så kan de også ramme Kina. Derfor har Kina langt hen ad vejen bestukket Nordkorea med at handle med dem til et absurd prisforhold mellem kul og olie. Her er problemet så, at det kunne gå så længe Kina kunne betale Rusland i guld - formentlig for en stor dels vedkommende Nordkoreansk guld. Den går imidlertid ikke længere, fordi Rusland kan ikke blive ved med at modtage betaling i blankt metal. Rusland skal bruge rigtige penge for at betale for sin import af stort set alt.
Guldet kan Rusland ikke sælge, fordi så ville guldprisen falde som en sten - og hele grundlaget for afregning mellem Rusland og Kina bortfalde.

Kina har prøvet at holde sin valuta UNDERvurderet ifht. USD og samtidig OVERvurderet ifht. EUR. Det går jo naturligvis galt! Det burde være nationaløkonomi for børnehaveklassen (er det ikke, fordi lærerne hverken kan læse eller skrive i Danmark).

Det der sker er, at Kina opbygger en betydelig beholdning af amerikanske statsobligationer, som de ikke kan købe noget for: I samme sekund Kina køber noget og vil betale i USD, så ryger EUR i vejret.
Begynder Kina at købe noget (f.eks. fødevarer) med USD, så ryger prisen i vejret som en raket. Olieprisen er godt nok steget i USD; men er forblevet konstant i EUR.

Sådan går det, når man sætter underbegavede, skidtvigtige og selvhævdende skolelærere til at bestemme over økonomi. Det går GALT!

Ruslands motivation til at holde Flæskedrengen flydende har været at sælge atomvåbenteknologien til Nordkorea. Det har så bare medført en stadig større andel af guld i den russiske valutareserve - hvor den så ikke kan bruges.

Her skal vi lige se på de to slag, som USA har givet Assad i Syrien. Her er jeg mere end almindelig sikker på, at man kun har "Afregnet" halvdelen af de missiler, som blev brugt mod Assad. Den anden halvdel er gået til at smadre russiske anlæg, materiel og tropper, som officielt ikke eksisterede i Syrien.
De tab har russerne måttet bide i sig, fordi de ikke kan indrømme, at de har fået nogle læsterlige tæsk.

Vi kan også være sikker, fordi amerikanerne brugte en gammel EA-6 Prowler, som daterer sig fra Vietnamkrigen for 50 år siden. De syriske missiler, der blev affyret - blev først affyret efter at krydsermissilerne havde passeret. De russiske radarer overvågede; men ingen af de nyere missiler blev affyret iht. USA. Det skal nok være rigtigt nok! De batterier ville ikke være i stand til at affyre, for de har givetvis fået en Tomahawk.
Russernes radarer virker, for dem har man ikke beskudt - men missilerne derimod er der ikke nogen, der snakker om: Tavsheden er larmende.

Konsekvensen for Nordkoreasituationen er ganske direkte: Hvis Nordkorea begynder at skyde med missiler, så kunne det jo tænkes, at nogle af dem ramte Vladivostok - sigter godt; men rammer slet.
Problemet er, at tilsvarende "fejl" kunne ske for USA - og Putin ville få ryddet kæften på samme måde som han har fået det i Syrien.
Man skal heller ikke tage fejl: Nogle af disse Tomahawk kunne ramme rørledninger til olie og gas - i Rusland. Hovsa! Olsen! "Beklagelig fejltagelse!"

USA vil slet ikke have behov for noget så probat som at dumpe guld på markedet og på den måde ruinere Rusland.

Forskellen er, at Trump har muligheden for at lægge pres på Kina, hvilket Obama ikke havde. Der er ligesom kommet andre boller på suppen i Kina med Xi, fordi forgængeren havde kørt Kina ud over kanten. Den kant, der hele tiden har truet.
Kina har ganske enkelt ikke råd til at holde Flæskedrengen oven vande.

Om Flæskedrengen makker ret? Det må man håbe for ham! Det kunne jo være, at der var kredse i Nordkorea, der vendte bøssen den anden vej! Man må aldrig overse, at de farligste for en diktator er hans egne livvagter.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Uffe Ellemann's kronik.

Indlæg by Thomas on Ons maj 02, 2018 7:53 pm

Thomas skrev:Berlingerne

....

Denne udvikling med Nordkorea er noget af det MINDST overraskende det sidste halve års tid.
Vi kunne være rimelig sikre på, at noget i den retning ville ske, fordi Kina betingede sig i august sidste år 4 måneder til afvikling af forretningerne med Nordkorea.

Jeg kan ikke huske, hvor jeg så det; men når pengene først får ben at gå på, så ved man godt, hvad klokken er slået. Naturligvis skulle 3 måneders kreditter have tid til at blive afviklet.
Den slags væsentlige oplysninger kommer ud mellem sidebenene/mundvigene ofte så indirekte, at der kan være tale om en fejltagelse og nogen taler over sig.

Det afgørende er, at russerne tør ikke levere visse vitale dele til atomprogrammet.
Her tror jeg, at der er tale om, at 210 polonium er den væsentlige isotop og den har en halveringstid på 3-4 måneder. Polonium 210 fungerer som tændsats i en atombombe og den skal have en vis størrelse for, at der kommer nok alfa-radioaktivitet fra den til at en kædereaktion kan blive en realitet indenfor det tidsrum en implosion kan opretholdes.

Jeg tror ikke, at Nordkorea har kemi til at håndtere noget så hysterisk som polonium: Det opløses i fortyndede syrer (formentlig lavmolær salpetersyre) - problemet er bare, at det radioaktive henfald giver alfa-partikler, der når det bremses af f.eks. vand bliver til heliumkerner - de vil naturligvis tage elektroner fra vandet og øge brintion-koncentrationen, dvs. pH-værdien falder (formentlig ret meget og hurtigt), hvorved poloniums oxidationstal ændres fra 2+ til 4+. Almindeligt ved actenider, at der skal ingenting til før de ændrer oxidationstal.
Det er altså nok ikke i praksis muligt at oparbejde "gammelt" polonium til noget, der kan sige bang.

Det taler også til fordel for den tidsfrist kineserne udbad sig: Inden de satte sanktioner for alvor i gang skulle de lige være sikre på, at der ikke var en atombombe, der kunne futte af i hovedet på dem. Flæskedrengen har et voldsomt, opfarende og ondskabsfuldt temperament, som Putin kender så godt fra sig selv.

Den forklaring med at prøveområdet var brudt sammen er noget vrøvl: Nordkorea har masser af nedlagte minegange. Ganske rigtigt omtalte Flæskedrengen også, at man havde to tunneller, som ingen kendte noget til: Det er ikke dér den ligger.

For at "holde dampen oppe" har man kunnet fortsætte prøveafskydningerne, hvor der næppe har været nogen reel fare: At Flæskedrengen skulle kunne ramme noget som helst med præcision forekommer ikke troværdigt. Stillehavet er stort og rummer faktisk kun mulighed for at ramme forbi.
Oplysningerne er taget fra Wikipedia - så enhver mådeligt begavet gymnasieelev kan finde det.

Amerikanernes angreb sidste år på Syrien - og jeg er stadig overbevist om, at russerne fik tæsk - var en klar advarsel til Putin om: Hvis det her smælder, så går det - med garanti - værst ud over Rusland (og Putin personligt).
Man måtte så give russerne endnu en påmindelse i Syrien om, hvor alvorligt man fra USA's side ser på masseødelæggelsesvåben - og deres latterlige luftforsvar kan tværes ud med 50 år gammel teknologi.

Nu er der så gået et halvt år (8 mdr.) hvilket vil sige, at polonium mængden i tændsatserne er nede på højst 1/4 - formentlig mindre, fordi der må også gå noget tid fra til transport: Det er bestemt ikke noget man sender med posten.
Det passer også med, at sanktionerne begynder at virke. Flæskedrengen har ikke flere kort på  hånden.

Overrasket? Nej, egentlig ikke! Det betyder naturligvis ikke, at Flæskedrengens klumpfødder ikke skal holdes i brødristeren. Kina har ingen interesse i, at russerne fortsat spiller dem på næsen.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Uffe Ellemann's kronik.

Indlæg by Thomas on Ons maj 02, 2018 8:08 pm

Thomas skrev:
Thomas skrev:Berlingerne

....

Denne udvikling med Nordkorea er noget af det MINDST overraskende det sidste halve års tid.
....

En anden ting, man også skal være opmærksom på er: Putin har jo naturligvis også afpresset Kina på olieprisområdet. Hvis ikke Kina fortsat købte olie og gas til den pris, som han havde fastsat, så kunne det jo være, at Flæskedrengen vippede et atomvåben af på Kina - hvis man altså ikke fra Kinas side forærede Flæskedrengen al den olie, som han nu synes han havde brug for.
Naturligvis den russiske olie som kineserne har købt til ågerpris i Rusland.

Tro mig: Det frembringer en ikke ringe bitterhed hos kineserne. Specielt når de er nødt til at betale en stadig større del af regningen i USD. Russerne tager da ikke mod guld mere.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tja.... nu er jeg spændt på

Indlæg by Thomas on Fre maj 11, 2018 4:58 am

om Uffe snart spørger mig i Berlingske igen. Eller finder ud af, at han hellere må få givet mig en fast og overordentlig vellønnet stilling?

Det første sker - måske. Det andet er nok udelukket.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Man kan godt læse kommentarerne på Uffe's blog

Indlæg by Thomas on Lør maj 19, 2018 12:10 pm

i Berlingske.

Ikke alt, hvad jeg skriver overlever - i første omgang. Men hen ad vejen, så bliver en del frigjort.

Hvad man åbenbart ikke forstår er: Trods Folkeskolen og Gymnasiets ihærdigste bestræbelser overlever et minimum af intelligens - lejlighedsvis.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26093
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Uffe Ellemann's kronik.

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum