Nordea!

Side 2 af 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Så fik vi syn for sagn

Indlæg by Thomas on Tirs apr 29, 2014 8:54 pm

Fup, svindel og løgn

Kæreste venner! Shipping udlån er principielt set tab. Der er fornuftige rederier; men ellers er det jo helt Torm!

Med de fragtrater og den fart skibene sejler med - de kunder kommer ikke til at tjene penge - ikke i en branche, der konsolideres så stærkt.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der skal fyres Nordea medarbejdere

Indlæg by Thomas on Tirs apr 29, 2014 11:39 pm

Nø... stor personaleomsætning.

Hvor stor en del af dem sidder i fængsel.

4% er de blevet færre - det er jo latterligt. Havde vi snakket 40%, så ville det have lignet noget. Men så ville flextumperne være røget på røven: Banksvin er de værste flextumper.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ja så er Nordea fanget!

Indlæg by Thomas on Ons maj 28, 2014 7:43 am

3% 30år

HA! Så smækkede fælden!

Nordea kan ikke længere låne russiske tyveknægtes indlån i Sverrig til at finansiere flexlort (det kan Nykredit så heller ikke).
Derfor må de konvertere flextumperne til fast forrentede, konvertible annuiteter. Og de vil blive holdt af investorerne de næste 25 år.
Det er så ikke problemet! Problemet er, at deres bankudlån til flextumperne dermed er isoleret i banken!!! Dermed er tabet blevet sikkert. De kan da godt sende flextumpen på tvang; men så hænger de på huset - og tabet på bankudlånet.
Skal vi gætte på, at der kommer en del ophævelser af pensionsordninger i Nordea?
Hvis flextumpen ikke ophæver sin pensionsordning og får den beskattet, så ryger idioten på tvang.
Det sludder med at kreditorerne ikke kan komme og beslaglægge ens pensionsordning - det gælder da ingen steder, når både kreditor og pensionsordning er den samme.

Nationalbanken (med vrangvillig assistance fra Riksbanken) skal nok sørge for at finansieringen af flexlort bliver mere end almindeligt kostbar.

Dvs. de få gode privatkunder, som Nordea har bliver taget fra dem. Deres pensionsordning kan kun nødtørftigt dække bankboliglånet - i bedste fald - for Nordea altså. Alle de realkreditlån til erhvervslivet, de vil blive konverteret, fordi renten på en fast forrentet annuitet vil være lavere end den rente, som Nordea skal betale for at finansiere opkøbet af eget flexlort.

Se på reduktionen af lånerammerne! Det viser bedre end så meget andet, at man fra Nationalbankens side er træt af at hjælpe Nykredit og Nordea i deres julelege med valutaen.
Den måde, man redder realkreditobligationen er ved at stramme likviditeten hos bankerne.

Set fra pensionskassernes side, så er 3% i rente så langt at foretrække frem for 0,2% i Nationalbanken. Det spændende bliver om der virkelig er nok flextumper, der kan reddes til at man må åbne for 1½% 10-15-20 årige realkredit obligationer.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by Pluto on Ons maj 28, 2014 9:25 am

Problemet med alle dine omtågede fantasier er blot at mængden af fastforentede lån stadig er på retur. Dvs. det der med at der sker en omlægning fra flex til fast er noget vås ligesom alt andet du skriver.

Pluto

Antal indlæg : 398
Join date : 07/02/14

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Landechef Danmark infamt kasseret!

Indlæg by Thomas on Man jun 09, 2014 8:36 pm

Det er så ikke underligt.

Den måde, det er sket på, er lige så afvisende som da Kolding blev fyret: Der er et eller andet, der er gået forfærdelig galt i Nordea Danmark.

... og som kommer til at koste Nordea penge hver år i mange år fremover. Mit gæt er, at man til de grader har drevet hor på realkreditten med sit totalkundekoncept, at der ikke er nogen, der frivillig køber Nordea obligationer.

Jeg undrer mig også over kvaliteten af deres landbrugsudlån - den kan ikke være god (det er sådan nogle aldrig, for så havde bondeknolden finansieret sig selv).
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det ligner mest af alt en afvikling

Indlæg by Thomas on Fre jun 13, 2014 1:53 pm

Nordea chefer siger op - eller bliver sagt op.

Det er så ikke bare Nordea Danmark, men der må være et massivt pres på Nordea.

Lad os sige det på den måde, at det kan ikke være noget Nationalbanken og Riksbanken ser på med fornøjelse, at man tonser rundt med valutaerne. Danske Bank har gået mere på valutasvindel med EUR - hvilket for alvor konfronterer dem med de rå børster i Bundesbank og ECB. Det er folk, der æder nationalbankdirektører og regeringer som et let mellemmåltid til en kop kaffe.

Nils Bernstein var bestemt ikke ubegavet - bestemt ikke; men der er godt nok kommet en større motor i den kampvogn. Det kan man konstatere, når man ser på, hvad Nationalbanken rent faktisk gør. Bankernes beklagelser og brægen bliver jo bare viftet tilside med en irriteret håndbevægelse.

Det skal retfærdigvis siges, at den nuværende regering har en faglig rådgivning fra Nationalbanken på et helt andet plan. Hvor Bernstein var embedsmandstypen, der klarede regeringernes problemer, så er Rohde helt anderledes - uden det skal være en kritik af Bernstein - han skærer igennem alle de finansielle vridninger og øvelser. Selvfølgelig forsøger bankerne alle deres svindelnumre; men de er set før - og modforholdsreglen er parat - og modforholdsreglen mod næste omgang af omgåelsesforsøg er også klar.

Riksbankchefen imponerer ikke; men når man ser, at Draghi laver samme nummer som Nationalbanken har gjort, så er der noget, der tyder på, at der bliver lyttet, når Danmark taler - ikke fordi vi er store og stærke - slet ikke; men fordi det er rigtigt, det, der bliver sagt - og det giver nye håndtag at hive i. Det er simpelt hen en faglig respekt for en bedre fagmand.

Det er jo stort set de problemer som centralbankerne nosser rundt i - og de kikker jo på hinanden - og en gang i mellem spørger de så hinanden: "Hør, øhhh.... hvordan lavede Du lige det?"

I kan se, hvordan alle bankernes fiiiine modeller og beregninger bliver fejet af bordet - som rent vrøvl.

Det er en af årsagerne til, at jeg ikke tror på, at Dansk Folkeparti nogensinde (igen?) får nogen indflydelse. Løkke var så snu (og det er typisk Løkke - at virke meget indirekte), at han lod Tullemanden blive medlem af Nationalbankens bestyrelse - vel vidende, at dër ville han komme i menneskehænder. Ganske rigtigt! Dansk Folkeparti bliver nød til at lægge alt, hvad der kunne siges at være en politik, helt om. Det tror jeg ikke de kan holde til.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Skadedyrsslagtning i Finland.

Indlæg by Thomas on Fre jun 13, 2014 9:03 pm

Nordea Finland skal spare 7 mia. DKK i Finland i år!

0,9 mia. EUR ~ 7 mia. DKK

Vi kommer vel op på at halvdelen - minimum - af de 7700 skadedyr i Finland skal have kniven.

Så banksvin: I véd, hvad I har at se frem til.

Det bemærkelsesværdige er at Nordea i Danmark lige har fået en større "Olfert" for valutakursmanipulation og svindel med realkredit. Det kommer skam aldrig for en domstol - nej, da - hvorfor ulejlige andre end bedemanden med bortskaffelse af slagteriaffald?
Det er således ikke bare Nationalbanken og Riksbanken; men også den finske nationalbank, der er involveret. De har alle ventet på ét eller andet - inden øksen falder.

Når man betænker, hvor lidt korrektionen i denne måned i Nationalbanken har udgjort - undtagen for dem, der har skulle anvende kvajelak i offentliggjorte tal - så er der noget, der tyder på en koordineret indsats mellem centralbankerne - således at modsat gående valutabevægelser har kunnet ophæve hinanden - og skade Nordea mest muligt.

Altså hvis Nordea har spekuleret DKK i bund, så kan den modsatte spekulation der spekulerer DKK op ramle sammen - et spørgsmål om timing. Resultatet er at Nordea køber dyrt og sælger billigt.

Hvis Nordea køber eget flexlort i Danmark fra Sverrig, så vil DKK stige og SEK blive trykket; men hvis Soumen Pankki samtidig sælger Danske statsobligationer fra deres beholdning, så stiger DKK ikke.; men SEK skal nok blive trykket.
Når så flexlortet købes tilbage til Danmark vil kursen på DKK falde og SEK stige; men nix - ikke hvis Nationalbanken sælger de samme obligationer tilbage til Soumen Pankki.

Hvorfor skulle Soumen Pankki gå med til det nummer?

Jo!
På DKK vil de være ligeglade for de sælger og køber stort set til samme pris; men på SEK vil de købe, når SEK er billige; men sælge når de er dyre. Den, der kommer i klemme netto er Nordea, som havde forventet en spekulationsgevinst. Nationalbanken og Soumen Pankki vil være højt og flot - inderligt ligeglade, for de reelle kursbevægelser ved at køre det den vej vil være nul.

Riksbanken vil derimod have et problem, når/hvis SEK udsættes for hhv. støtte og angreb på uforudsigelige tidspunkter. Deres interventionssalg kommer for sent! Der er jo ikke nogen grund til ikke at ærgre Eddikefjæs.

For Nordea vil nettoresultatet være, at de hænger på eget flexlort til overpris. Det vil sige, at Nordea låner flextumper penge til lavere rente end de selv kan låne pengene til hos russiske oligarker.

Kan nationalbankdirektører dog finde på at aftale den slags indbyrdes? Gæt!

Nu skal der nu ikke snakkes så forfærdelig meget, fordi de man begynder jo at lugte lunten, når store mængder flexlort ryger frem og tilbage over Sundet. En SMS til Soumen Pankki om at nu rykker det - og det vil være i finsk interesse at rykke den modsatte vej - de kender nok kursen; men kender ikke beløbene.

Læg mærke til hvor lidt Ukraine-krisen har betydet for EUR; mens RUB oplever svingninger på +/- 3% om dagen!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by Pluto on Fre jun 13, 2014 11:18 pm

Få dig nu et arbejde.

Pluto

Antal indlæg : 398
Join date : 07/02/14

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Er Pluto/thsv ædru så sent på aftnen

Indlæg by klogeaage 35 on Lør jun 14, 2014 12:48 am

Pluto skrev:Få dig nu et arbejde.
 Razz Razz Razz 

Og dit sølle job, trollerik , skal du stive dig af med hjælp fra flasken  drunken
avatar
klogeaage 35

Antal indlæg : 2251
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by Thomas on Lør jun 14, 2014 1:28 am

klogeaage 35 skrev:
Pluto skrev:Få dig nu et arbejde.
 Razz Razz Razz 

Og dit sølle job, trollerik , skal du stive dig af med hjælp fra flasken  drunken
Problemet er, at det er så utrolig lidt han véd - der er ikke nogen grund til at fortælle ham noget. Han er bare ved at samle sammen til rigtig lang tid i skyggen. Nu skal man lige have knaldet Qvortrup, så man får etableret en retspraksis, som "Nærigfryns" så klart observerede.

Man skulle lige have afblokeret det politiske system, så afpresningsmulighederne ikke får nogen videre effekt på politikken. Lars Løkke er jo blot det seneste eksempel. Der var spørgsmålet om der var noget alvorligt at komme efter. Madsen-Mygdal, Viggo Kampmann og Jens Otto Krag havde alle punkter, hvor man kunne stille spørgsmål ved deres evne til at lede landet. At der er noget småsnalder - det er der ved enhver - det klarer man: Evt. ved at vedkommende afblokerer det (Villy Søvndal, der solgte firhjulstrækkeren - at det så langt fra var nok, det er noget andet - PET kan ikke beskytte folk mod deres svage begavelse og simpel udygtighed; men han gjorde, hvad han kunne) eller ved at skifte personen.

Der er så også flere ting, der spiller sammen: Enhedslisten/kommunisterne med sine terroristiske narkohandlere, bankernes undergravende virksomhed. Ikke, at der nødvendigvis er en sammenhæng; men hovedpunktet i krisestyring er meget ofte at forskyde ulykkerne i tid.

Man kunne sådan set godt have lavet en revolution i 2008, for der var mange forhold, som burde ændres helt og aldeles. Men revolutioner løser sjældent flere problemer end de skaber - specielt p.gr.a. samtidigheden.
Alle bestræbelser siden da har jo gået på at skabe sig reserver - og tid. Flextumperne - ja, de må klare sig som de kan - til vi får tid til at kikke på dem. Danske Banks sammenbrud i 2008 skubbede renoveringen af pengevæsnet med adskillige år, simpelthen fordi hele samfundet var ved at bryde sammen i sin helhed. Der må man prioritere.

Nu kommer turen tilsyneladende til banksvinene.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by Pluto on Lør jun 14, 2014 9:28 am

klogeaage 35 skrev:
Pluto skrev:Få dig nu et arbejde.
 Razz Razz Razz 

Og dit sølle job, trollerik , skal du stive dig af med hjælp fra flasken  drunken

vov vov. Hunden er fri.

Pluto

Antal indlæg : 398
Join date : 07/02/14

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by klogeaage 35 on Lør jun 14, 2014 10:55 am

Pluto skrev:
klogeaage 35 skrev:
Pluto skrev:Få dig nu et arbejde.
 Razz Razz Razz 

Og dit sølle job, trollerik , skal du stive dig af med hjælp fra flasken  drunken

vov vov. Hunden er fri.

Flot Pluto/thsv næsten ædru og med  stavekontrol  Laughing
avatar
klogeaage 35

Antal indlæg : 2251
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Fyn

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by Thomas on Lør jun 14, 2014 4:53 pm

klogeaage 35 skrev:
Pluto skrev:
klogeaage 35 skrev:
Pluto skrev:Få dig nu et arbejde.
 Razz Razz Razz 

Og dit sølle job, trollerik , skal du stive dig af med hjælp fra flasken  drunken

vov vov. Hunden er fri.

Flot Pluto/thsv næsten ædru og med  stavekontrol  Laughing

De gør det jo rigtigt - de går fra chefen og hele vejen ned - der er da ikke nogen, der gider dække over en fratrådt chef - tværtimod, man sørger for at fedte mest muligt af på ham. "Jeg handlede kun efter ordre!"

Nu kommer de store fyringsrunder. Men se de fyringer kommer ikke som på en industriel arbejdsplads, hvor man deler sedler ud.
Det kommer ved, at man prikker en medarbejder på skulderen og siger: "Skulle Du ikke finde noget andet? Ellers har vi jo nogle sager på Dig, som nødig skulle frem....."
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er svært at blive sparket ud af 3 lande på én gang.

Indlæg by Thomas on Ons jun 25, 2014 9:02 pm

Nordea er jo direkte og indirekte i sidste ende ejet af den svenske stat.

Det, jeg for et par år siden havde troet var, at man - trods alt - i begges egeninteresse havde fundet ud af at Danske Bank trak sig fra Skåne og Nordea fra Danmark - det skulle gå nogenlunde lige op; men nej! Selv til egen skade vil man hellere dolke den anden.

Nu er Nordea så i den situation, at de bliver nød til at trække sig ud af Finland, Norge og Danmark - samtidig. Vi kan se, hvordan forsøgene på at tvære tabene af på staterne er mislykkedes: Vi kan tage Vattenfall og SAS. At selskaberne højst vil overleve som zombier er ikke så mærkeligt, fordi de optagne lån er gået - ikke til løbende investeringer; men til at betale skat til Sverrig. Vi ser med de danske elværker i Vattenfall's besiddelse: De er tilnærmelsesvis værdiløse.

En international statsbank er ikke en god løsning.

Hvor kostbart det er at blive tvunget ud af et land, det kan Danske Bank snakke med om: Efterhånden som indskyderne flygter fra filialen i udlandet, så er der kun én til at holde optimismen oppe og bukserne oppe trods rigelig med lort: Moderbanken. Landet, hvor filialen har snyltet har idelig truslen om at lukke butikken og så vil tabet ikke bare være egenkapitalen - den vil også være rigtige penge, fordi et land garanterer ikke for en udenlandsk ejet bank - det vil være den likviditet moderbanken har lånt dem.
Vi kan se hvordan SAS fyrer til højre og venstre, for reelt har selskabet ikke nogen aktiver: Nogle lettere antikverede petroleumsovne og et personale, der har været med siden Orville og Wilbur Wright i sin tid strammede elastikkerne til den første flyvning. Nordea kan ikke tillade, at det går ned, for der er intet at gøre udlæg i. Jo! .. Der er et monopol på Luleå-Jokkmokk ruten; men efter mund- og klovsygen hærger i blandt stamkunderne er interessen i den forbindelse dalet en del. Reelt er Norea's udlån uden sikkerhed.

Når man hverken kan kræve rente eller afdrag, så bliver sikkerheden bag udlånet noget af en skønssag - indtil lortet ramler. Derfor er overskudsbetragtninnger i noget som Nordea temmelig ligegyldige, fordi hvis Nordea ramler, så ramler en stor del af hvad der måtte være tilbage af svensk erhvervsliv og den omfattende fallit afsløres. Som Ibsen sagde: Livsløgnen!
Problemet er, at den svenske stat er nødsaget til at se alvorlig ud og udtrykke sin tillid.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Endnu et banksvin flygter

Indlæg by Thomas on Tors jun 26, 2014 5:15 am

fra én synkende skude til en anden.

Fremragende investeringsstrateg - siger virksomheder som SAS, Vattenfall, Torm, FinAir nogen noget?
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Et eller andet er sgu knækket i Nordea!

Indlæg by Thomas on Ons jul 02, 2014 7:50 pm

Investering fondene samles.

Det er såmænd ikke så meget den nyhed; men der er en sværm af mere eller mindre barokke nyheder om Nordea - at de har opgivet en reklamevideo.......

Der er altså noget, der skal skjules.

Spørgsmålet er om Riksbanken i morgen 3/7 beslutter at sænke renten. Men igen, så er det jo ikke udlånsrenten, der er interessant - det er indlånsrenten. Den kan man sænke det man vil - stadig er der ikke nogen, der vil låne bankerne så meget som en perfid bemærkning.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Det er slemt med de svenske finansielle forbrydere.

Indlæg by Thomas on Fre jul 04, 2014 8:55 am

Kerstin af Jochnick, der er stedfortræder for den svenske centralbankchef Stefan Ingves, er udset til at indtage den ledige plads i Finanstilsynets bestyrelse, erfarer FinansWatch.

Finanswatch.

Det tyder på, at de svenske bankers hærgen i Danmark påkalder sig interesse. Det er så ikke bare Nordea; men også Handelsbanken, SEB og Swedbank, der har bemærkelsesværdig høje foliorammer.

Der er i det hele taget en stærkt betænkelig roden sammen af Svenske Banker og Danske Bank tværs over Øresund: Præcis den værst tænkelige situation, når det drejer sig om svindel og kursmanipulation - med valutaen!

Udnævnelsen af en svensker - føj! - tyder på at de svenske myndigheder kun har fat i det ene ben af transaktionerne - spørgsmålet er så i hvilket omfang Danmark få adgang til at kontrollere de svenske banker.

Det hele peger på, at det ganske enkelt ikke er muligt at kontrollere banksvinenes pest, hvis man ikke har den udvidede Bankunion.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

5% skal fyres

Indlæg by Thomas on Tors jul 17, 2014 4:17 pm

Det går for langsomt.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by Pluto on Tors jul 17, 2014 11:14 pm

Thomas skrev:Det går for langsomt.


Ja der bliver færre og færre filial kasser rundt omkring i Danmark du kan henvende dig ved når du skal have udbetalt din overførselsindkomst.

Pluto

Antal indlæg : 398
Join date : 07/02/14

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Ha! Jeg tænkte det sgu nok!!

Indlæg by Thomas on Ons jul 23, 2014 2:27 pm

Nordea har penge i klemme i Rusland - i alvorlig grad

Nu er de kommet i den situation, hvor debitor er ved at gå fallit og i betalingsstandsning. Sker det først, så vil tabet blive konstateret, så derfor må man yde endnu større lån.

Det er den svenske stat, der står bagved!

Jeg fik det sgu på fornemmelsen, da jeg kikkede på, hvordan dels likviditeten i Danmark fik ben at gå på - og den svenske krone fortsætter sin kurs nedad og nedad.

Går Rosneft fallit, så går Nordea fallit - og så går Sverrig fallit.

Jeg tror faktisk, at det man forsøger i øjeblikket fra russisk side er at købe de tyske investeringer ud. Til det formål skal man låne nogle af sine egne penge i Sverrig.

Det er derfor Carl Bildt er så ivrig for yderligere sanktioner: Han er bange for at russerne trækker deres indskud ud af Sverrig! Tænk sig Sverrig udsat for et bankrun! Ikke overraskende; men ganske underholdende.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

DER var den!!

Indlæg by Thomas on Fre jul 25, 2014 2:00 am

Europa nimmt Russlands Banken ins Visier

Nach Berechnungen der Investmentbank Goldman Sachs haben europäische Banken Kredite über 211 Milliarden Dollar an Kreditnehmer in Russland und der Ukraine vergeben. Unter den einzelnen Banken sind die größten Kreditgeber die österreichische Raiffeisen Bank, die französische Société Générale, die italienische Unicredit, die ungarische OTP Bank sowie die skandinavische Nordea Bank.

Løst anslået 50 mia. USD pr. bank, som aldrig bliver betalt!

Det er det samme som de investeringer franskmændene lavede i Rusland - de bliver da ikke betalt!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Se det er jo spytslikkerens udlægning:

Indlæg by Thomas on Lør jul 26, 2014 9:28 am

Udlån i Rusland

Alene den vævende fremstilling tyder på, at der er noget ganske alvorligt galt.

Det, der med nogenlunde klarhed kryber frem af skoven af bortforklaringer er, at Nordea har noget der ligger i størrelsesordnen 300-500 mia. i DKK. Hvor meget det er i RUB og SEK, det af hænger af datoen - og klokkeslættet.

RUB SEK

Nu kan fastkurspolitik være en ganske udmærket idé; men at Nordea har tvunget Sverrig til at binde SEK til RUB må vist siges at være en situation, som kan fremkalde en vis mellemfornøjelse.

Sagt på en anden måde: Nordea kan ganske enkelt ikke komme ud af sine russiske engagementer.
At diskontoen i Rusland er oppe på 8% og den svenske er 1/4% - det nytter altså ikke det store, når valutaen på ganske kort tid svinger med 12½%!

Meget fint at få 8% i udlånsrente; meeeen når valutaen man har lånt pengene ud i så i mellemtiden er faldet 12½% - så må man da håbe, der kun er tale om særdeles korte kreditter - det er der ikke!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Sanktioner.

Indlæg by Thomas on Søn jul 27, 2014 4:54 pm

Selvfølgelig er det bankerne, der står til øretæver.

Altså fødevareindustrien skal man tage det lidt let på, dels fordi deres varer kan sælges andre steder til bedre priser, dels fordi det russiske marked ikke kan dækkes af den hjemlige industri. Sanktionerne mod andre lande på området er således kun den sædvanlige kundesnak i anledning af prisforhøjelser.

Pointen er imidlertid:

Men ifølge The Guardian er det en østrigsk bank, der virkelig vil komme i klemme.

Raiffeisen Bank har været på det russiske marked siden 1996, og sidste år udgjorde den russiske del af forretningen 75 pct. af det samlede overskud i Raiffeisen Bank.

Herhjemme vil Nordea være blandt de banker, der vil blive ramt hårdest af sanktionerne. Som Finanswatch skrev tidligere på ugen er Nordea i løbet af i år kommet i top-fem over de banker, der låner mest ud til russiske virksomheder - kun to pladser efter Raiffeisen Bank.

Her er spørgsmålet om det virkelig er uønskeligt, at de banker, der er involveret i transaktioner med dybt kriminelle, at de bliver straffet og evt. går ned.

Pointen er imidlertid en anden!

Da de sorte penge fra Rusland bliver sat i vestlige banker, for derefter at blive lånt ud til andre banker, der så igen låner pengene tilbage til dem, der oprindeligt satte dem ind. Man bruger med andre ord banksystemet som vaskemaskine, fordi ingen kan finde ud af en hujende fis mere: Revisionssporet mellem indlån og udlån er nemlig ødelagt.

Indlånet er til at finde ud af - så nogenlunde - her indefryser man (om ikke andet så i den hellige finansielle stabilitets navn) midler.
Den anden side: Nemlig udlånet er såmænd ikke sværere; men det er noget nær umuligt at holde ud- og indlån op mod hinanden.

For mig at se er det kun glædeligt, at banker som Nordea og Raiffeisen bliver klasket på det grusomste. Al smerte til banksvin er en glæde for realøkonomien.

At Rusland leverer 1/3 af al titanium - javel, det har de altid gjort; men pointen er, at det kunne man godt lave i Vesten: Det energiintensivt og bøvlet ud over alle grænser titaniumoxid er noget af det, der hænger fastest sammen - overhovedet: Det er en af de meget få kemiske forbindelser, som er opdaget i stjerner!

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Volle flatternde Fahnenflucht!

Indlæg by Thomas on Man jul 28, 2014 8:34 am

FAZ og Rusland

Auch zu erhöhten Renditen finden Rubel-Anleihen keine Käufer. Die Kurse am Aktienmarkt in Moskau fallen nur moderat. Russische Aktien schlagen in den vergangenen fünf Jahren chinesische und brasilianische.

Jaaahhh.... Svenske Banksvin - vi har skam ikke tænkt os at betale lånene; meeeeen, Du kan få aktier i stedet for - dem har vi tonsvis af i egenbeholdningen.

Det bliver ligesom Vattenfall og Torm.

Svenske Banksvin må nok hellere sælge nogle af aktiverne..... de er desværre værdiløse, så det bliver ikke mange kopek Du får for dem.

Tjene .... hvoffor noet? Sælge granitkantsten som verdens største mikrochips. Har vi prøvet - vi har endda sendt måneraketter af sted for at slippe af med lortet - virkede ikke ret godt.
Markedet for balalajkaer var sådan set også dækket.
Bordelkæden gik såmænd også godt; men da vi flyttede den til Island, opdagede vi at de faktisk forærede varerne væk deroppe.
Kampvogne - jo..... vi har skam nogle tusind stykker stående rundt omkring - om de virker, det ved vi ikke.

Putin har vi også prøvet at slippe af med - det er hidtil ikke lykkedes..... fange fisk med de bare næver? Prøv at åbne en dåse italienske sardiner i stedet.....
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Som jeg sagde: De svenske banksvin sidder i fælden!

Indlæg by Thomas on Man jul 28, 2014 3:40 pm

Jeg tænkte det sgu nok!

Nordea er nød til at udvide lånene til de russiske virksomheder, så de kan købe de egne aktier, som de udenlandske investorer smider!''

At det giver nogle sjove bevægelser på RUB og SEK er det, vi har kunnet observere den sidste måneds tid.

Sagen er jo den, at de udenlandske aktionærer givetvis har en aktionæroverenskomst med de russiske aktionærer, hvori der vil stå sådan noget som, at hvis en aktionær ønsker at afhænde sine aktier, så skal selskabet/de øvrige aktionærer enten købe eller finde en køber til en kurs, der svarer f.eks. til den iflg. regnskabet indre værdi.
Da de selskaber Nordea låner penge ud til generelt ikke afskriver på aktiverne, så er den indre værdi stærkt overvurderet! (Vi så tilfældet med Vattenfall!)
Det betyder selvfølgelig at de øvrige aktionærer på ingen måde har tænkt sig at købe aktierne til den indre værdi - ligeledes vil det være umuligt at finde købere til posten: Derfor forsøger man som Danske Bank gør med sine egne aktier, at svindle dem op i kurs på børsen, så man kan tilbyde de aktier man skal sælge til en rabatpris; men i forhold til børskursen, som er uden relation til virkeligheden.
Børskurser er kun i undtagelsestilfælde er udtryk for papirets værdi og afkastmuligheder.

Der sker så det på et tidspunkt, at lånet til virksomheden må opsiges og Nordea må overtage aktierne, som er usælgelige.

Dermed bliver Nordea medindehavere af en sanktionsramt virksomhed. Det kan man naturligvis ikke have. Nordea vil så lade de aktier indgå i handelsbeholdningen; men der vil de skulle nedskrives, fordi man ikke må eje aktier eller yde lån til sanktionsramte virksomheder.
Lånet skal med andre ord hjemkaldes - hvilket som nævnt medfører at man må overtage stråmandens aktier - men værre er, hvis virksomheden rent faktisk køber sine egne aktier. Det vil jo betyde, at lånet skal hjemkaldes, hvilket man ikke kan, da virksomheden ikke kan låne penge andre steder til at købe Svenske Banksvin ud. Bl.a. fordi der med garanti ikke er nogen sikkerhed i aktiverne.

Det sjove er så ydermere, at der er tale om en delvist statsejet svensk bank.

Nu har banker i almindelighed aldrig etiske problemer - de aner ikke, hvad ordet betyder - og svenske banker i særdeleshed slet ikke.

Om Nordea overlever det? Det bliver spændende at se; men det bliver lidt vanskeligt for bl.a. Polen og de baltiske lande at undlade at lukke for Svenske Banksvin. At Nordea går ned, det er så kun et lille fnis.

Problemet er, at Sverrig går ned. Tabene i datterbankerne er jo ikke bare den såkaldte "egenkapital", den har været væk længe uden det har generet Svenske Banksvin. Det er indlånet som Svenske Banksvin har pumpet i datterbankerne for ikke at være illikvide.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26794
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Nordea!

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 2 af 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum