Pensionsbeskatningen

Go down

Pensionsbeskatningen

Indlæg by Thomas on Tirs maj 07, 2013 2:45 pm

80 mia. Ekstra

Frank Aaen og de andre kriminelle psykopater kan godt glemme alt om ekstra til indvandrernes narkobander!

Penge fosser for tiden ind i den danske statskasse i et uventet stort omfang.

Det er skatten på pensioner, som kaster langt mere af sig end ventet. Sidste år indbragte skatten på pensionsafkast således 39,5 milliarder kroner, hvilket er det største beløb nogensinde og langt mere end ventet først på året, viser tal fra Skatteministeriet

Oven i det kommer så, at interessen for at omlægge kapitalpensioner til den nye alderspension ser ud til at blive langt større end tidligere ventet. Omlægningen udløser en skatterabat og ser ud til at blive en så stor succes, at staten både i år og til næste år kan få en indtægt på over 80 milliarder kroner, hvilket er mere end dobbelt så meget som ventet.

Vi taler noget, der minder om 200 mia.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fastholder dog, at de ekstra penge skal gå til at afdrage på gælden. Ikke desto mindre har han netop – sammen med den borgerlige opposition – været med til at bruge én milliard kroner af netop provenuet fra kapitalpensionerne på den nye vækstplan.

Nu er 1 mia. i den sammenhæng småpenge. Det er heller ikke afdrag på gælden, det drejer sig om!

Dels så vil betalingerne trykke likviditeten i pensionskasserne, hvor vi ikke har set nogen effekt endnu. Mildest talt IKKE.
Tiden er ikke helt kommet endnu.

Det, de penge skal bruges til er en rekapitalisering af bankerne.

Prøv at se statsgældens fordeling på løbetid

Hovedparten af statsgælden har en restløbetid under 5 år! 300 mia. ud af 650 mia. Dvs. de forfalder indenfor de næste par år med 225 mia. mellem 1 og 5 års restløbetid:

Sjovt nok passer det nogenlunde med de nævnte 200 mia. i skatteprovenu.

De penge skal ind på indskudsbeviser i Nationalbanken, hvor der allerede ligger 250 mia. i rimelig kontant.
De vi nok snart får at se bliver nogle lange indskudsbeviser på halve og hele år med en betydelig negativ rente.

Det man simpelthen gør er, at fjerne al likviditet fra bankerne: De banker, der har overskudslikviditet bliver nød til at placere den i Nationalbanken. Der vil så være de 100 mia. i indskud på folio - resten bliver låst fast. Man skal ikke være så bange for at bankerne (og pensionskasser) går i udenlandske papirer: Hvor helvede vil man opdrive 40 mia. EUR i tyske statsobligationer? De er der ganske enkelt ikke - og de kommer heller ikke.

Det var væsentligt, for det var nok den besked som Vestager kom hjem med - eller rettere den information som Helle fik! Tyskland laver IKKE flere Bund - og man går HELLER ikke ind på at lave fælles Land/Bund obligationer! Det kan man nok ikke af hensyn til forfatningen, hvor opgavefordelingen mellem Land og Bund er klart defineret.

Banker med indlånsunderskud skal naturligvis have likviditet: Det får de ved at låne i Nationalbanken. Meget fint! Men man skal lige huske, at det sker mod sikkerhed!

Det, der sker i øjeblikket er, at de debitorer, der ligger som sikkerhed for de likviditetslån, som bankerne optager bliver tilbudt alternativ finansiering af deres investeringer - direkte til investor via virksomhedsobligationer: Det er derfor jeg kikker efter jubelmeldingerne. Det siger nemlig noget om den hastighed, hvormed det kommer til at ske.
Sagen er jo, at den likviditet man får i Nationalbanken er den dyreste, man kan tænke sig! Renten - OK den er 1/4%; men samtidig vil de gode udlån forsvinde fra bankens balance: Det vil sige, at banken går glip af et udlån til 4-5% p.a.

Det er nok det, vi ser i Danske Banks indtjening lige nu. Renteindtægterne falder! Hvis Danske Bank havde troet, at de gode udlån til solide virksomheder skulle betale for Danske Banks forbrydelser mod kronen, så tager de alvorligt fejl.

Den måde realkreditten håndteres på er ved at inddrage al likviditet, så bankerne IKKE kan få finansieret købet af eget flexlort: De obligationer kan jo IKKE lægges som sikkerhed i Nationalbanken.
Der er kun én vej: Lav obligationer som kan sælges! Dvs. få debitorerne over på fast forrentede annuiteter.
Jamen det vil flextumper da ikke? Nææ.. men så skal de blive tvunget! Højere administrationsbidrag plus højere flexrente. På et tidspunkt vil den inverse rentestruktur gøre sig gældende og 30 årige fast forrentede annuiteter bliver ganske billige: Lige nu er spørgsmålet om man vil åbne for 2½ 30 år.
Det kan da godt være, at man ikke vil det; men man kan sgu blive tvunget. Der er IKKE nogen købere til flexlort - ikke engang bankerne selv, for de kan HELLER ikke låne - ikke uden at alle deres gode udlån forsvinder: Indtil videre taler vi 3 mia., som er pebernødder, men læg mærke til at virksomhedsobligationer er en integreret del af regeringens vækstplan.

Også Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby afviser at bruge pensionsindtægterne til at øge de offentlige investeringer.
Troede kæmpeidioterne i Dansk Folkeparti og Enhedslisten, at Vestager og Thorning ikke havde bundet den af med Venstre? Åbenbart; med den eneste ting lavere end renten er intelligenskvotienten hos EU-haderne - og renten er godt nok negativ, så her er vi oppe mod massiv stupiditet.

Havde Dansk Folkeparti og Enhedslisten forestillet sig, at de nogensinde skulle have noget at skulle have sagt - for ikke at tale om nødderne i Liberal Alliance? IKKE PÅ VILKÅR!!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26091
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum