Valuta Nationalbank og Renter

Side 3 af 3 Previous  1, 2, 3

Go down

17/6 13

Indlæg by Thomas on Man jun 17, 2013 11:31 am

[url=https://dl.dropboxusercontent.com/u/33226516/Renter og nationalbank.pdf]Nationalbanken[/url]

Tjaa, det interessante mandag morgen er jo altid hvilke banker, der IKKE åbner - eller rettere, HVEM af dem, der ikke åbner.

Hele sidste uge var de helt korte pengepolitiske udlån på 1 mia. Her mandag morgen ser man at fredag sluttede med 3 mia.

Lars Rohde omtalte på sin pressekonference "to mindre pengeinstitutter, der var udfordrede"!

En ting er at der ligger og roder noget omkring Østjysk/Vestjysk bank - ingen af konstruktionerne er lykkelige; men om man så optimistisk at man lægger to møddinger oven i hinanden?

Den anden er, at de problemer man roder med nu i denne uge er dobbelt så stor - så vi er pænt inde i Gruppe II bankerne. Alm. Brand har jo forsøgt med tilførsel af kapital; men der er ikke meget, der hjælper dér. Men nu er vi ude i spekulationer. Men kredsen af dem, det kan være bliver lissom mindre.

Vi er nok ikke oppe og snakke Sydbank - skønt den er pilrådden. Men det skulle undre om man får den til at lave buler på kontoen - efter man lige har erklæret den SIFI.

Men det, der egentlig undrer mig er, at guld og sølv ikke er strøget op, fordi Kina er i svære problemer - og jeg mener svære - hvilket skulle give en flugt over i ædelmetaller. Det har det tilsyneladende ikke gjort. Det kan der så igen være mange forklaringer på.

Jeg forstår så heller ikke helt at en uudnyttet folioramme på 12 mia. får lov til at stå sådan. 5 mio. er da også en slags penge.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

18/6 - 13

Indlæg by Thomas on Tirs jun 18, 2013 8:53 pm

Valuta

Ganske som jeg tænkte: Det lader ikke til at faldet af AUD og BRL har været afbrudt af andet end en gevinsthjemtagning fra spekulanter.

Altså de har tidligere på måneden solgt f.eks. AUD med henblik på at købe dem hjem igen, når kursen er faldet. Det er der sådan set ikke noget odiøst i, for centralbanken vil gøre de modsatte - når valutaen er under pres, går centralbanken ud og køber egen valuta og køber stort ind - det får naturligvis kursen til at stige. Har der været tale om ubegrundet spekulation, så vil spekulanterne tabe penge - som Nationalbanken så vil tjene.
For AUD kan vi se shorting (dvs. salg med henblik på senere køb til lavere pris) hele vejen ned fra 610 DKK/100 AUD som små hakker, der afbryder faldet en dags tid eller så. Det alvorlige er, at de næstsidste prisfald dels er voldsomt og dels uafbrudet: Den voldsomme kortvarige kursvending må være centralbanken, der intervenerer - ret voldsomt endda - og det holder en dags tid, fordi der er nogen, der rigtig gerne vil af med AUD.
Vi ser egentlig det samme for BRL - og vi ser OGSÅ at interventionen har været for lille i forhold til problemets størrelse.

Det bekymrende er faktisk at problemet kan være en hel del større end centralbankens mulighed for at intervenere. Det lader til at være tilfældet både med AUD og BRL. CAD er fulgt noget med; men det skyldes nok så meget en opskrivning af EUR, fordi USD er revet noget med af YEN. Vi kan se, at nok falder RUB; men standser - (hvor længe er et gætværk! Men som energileverandør er man nok ikke så udsat som f.eks. metalråvarer).

SEK viger ifht DKK - EUR. Men den ligger på de 86-86½ DKK/100 SEK, som den ligger på, når Nordea ikke morer sig med sit plattenslageri.

Nationalbanken

Nu er det kommet på lystavlen at der er to mindre banker, som er "udfordrede" - så små er de nu altså heller ikke, for vi taler om 1 hhv. 2 mia. i pengepolitiske udlån. Det er der ikke noget mystisk i efter at Lars Rohde har gjort opmærksom på forholdet. Hvem det er, må blive et gæt; men hvis vi tipser Østjysk og Vestjysk bank, så skulle der være en rimelig chance.

Nej, det interessante er det lange pengepolitiske udlån er gået ENDNU en ½ mia. ned. Det véd vi er Danske Bank. Spørgsmålet er hvorfor? En mulighed er, at endnu en virksomhed er "gået over til Prince" - altså alternativ finansiering vha. virksomhedsobligationer.
En anden er, at Danske Bank har fået underkendt et pant, som ikke havende en tilstrækkelig kvalitet. Da fortegnelsen over lange udlån stadig udviser en saldo på 14,6 mia. så er det lidt usikkert. Det kunne evt. have en sammenhæng med kendelsen offentliggjort d.d., der i ætsende vendinger har kritiseret Danske Banks risikoklassifikation.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

19/6 13

Indlæg by Thomas on Ons jun 19, 2013 7:41 pm

Valuta

Der sker tre ting lige nu:

a) Dollar'ne ligger nogenlunde stabilt. +/- 10%
b) Råvare landene knækker i valutakursen dvs. AUD og BRL falder - også i forhold til USD
c) EUR stryger i vejret.

Reelt det udtryk for det samme, nemlig at Kina går på røven.
Kina holder op med at købe råvarer og spekulerer i en opskrivning af EUR - det sidste lykkes dem nogenlunde - blot lidt uheldigt, at det er på det tidspunkt Kina skal til at betale regningerne.
Sagen er jo at Europa ikke skal købe noget videre i Kina, så vi kan være nogenlunde ligeglade.

Men det er det, der gør sig gældende for tiden med de deflatoriske tendenser i Europa - det er nok ikke alvorlig - den europæiske indre samhandel er for stor.

Det er faktisk positivt, fordi de store offentlige investering, der skal i gang i Tyskland, de kommer som eksporten til Kina forsvinder - og de tyske entreprenører er sultne og vil lave tingene til en hæderlig pris og tilsvarende arbejdskraften. Med lidt held redder det også europæisk landbrug med stigende priser.
Lad så være, at det har givet noget knalder med solpaneler.

Det lokalt sjove er at SEK ligger mellem 86 og 87 de sidste par dage - det temmelig præcist 85,99 og 86,99. Det kunne tyde på, at ret store overførsler begge veje sker lige nu - til en kurs aftalt mellem Nationalbanken og Riksbanken. Om Danske Bank og Nordea snyder hinanden (det er lige store luskebukse og svindlere) - ikke væsentligt - men de må ikke bringe valutaerne i selvsving.

Vi kan også se, at der sker noget dér på den afledte jamren om noget helt andet - nemlig at efter måneders skænderier med Finanstilsynet står Danske Bank med selvmedlidenhedens tårer sprøjtende over at man ikke gider høre på deres løgnehistorier.

Der er plausibelt, at man nåede til en aftale mellem Danmark og Sverrig omkring SAS, at vi skal have udvekslet gidsler - primært fra erhvervslivet. Det passer også nogenlunde med tidsrammen.

Danske Banks påstande om at deres udlån var så meget bedre end Nordea's - fint, så tager vi dem fra jer. piiiiiiv 40 mia. i gode udlån - så har vi vist justeret kreditkvaliteten? Hvad var indvendingen så?

Nordea har jo ved "auktionen" tilsvarende overvurderet deres flextumper.

Naaajjj, hvor er det synd for Danske Bank og Nordea, at det gør så ondt på dem.


Der var nogen, herinde der fangede fidusen, da Danske Bank fik de pengepolitiske lån: Nemlig at Danske Banks udlånsbog ad den vej blev åbnet for myndighederne.

Skønt - den havde Danske Bank nemlig helt overset!

Hvis Danske Bank og Nordea tror de kan tage røven på Lars Rohde, så skal de Satan tordeme stå tidligt op - og jeg mener TIDLIGT, da han så vidt jeg kan slutte mig til er en UDPRÆGET morgenmand.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

21/6 13

Indlæg by Thomas on Fre jun 21, 2013 4:05 pm

Valuta

USD stiger - det skal den også!

Men læg mærke til at nu stiger den også overfor CAD!

Australierne pisser rundt i egne bukser; men BRL falder og falder - det er hver dag, jeg skal klistre nye lapper på nederste højre hjørne.

mht. guld - ganske rigtigt - ikke så snart New York åbnede kl 8.30 lokal tid - så KLONK. Nu får vi se hvordan morgenkaffen glider ned.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er et eller andet raslende galt.

Indlæg by Thomas on Søn jun 23, 2013 10:11 pm

Finanstilsynet


21.06.2013
Telefonomstillingen hos Finanstilsynet havde fredag eftermiddag nedbrud. Derfor var det desværre ikke muligt at komme igennem på telefonen mellem kl. 14.15-15.00 via Finanstilsynets hovednummer. Finanstilsynet beklager ulejligheden og håber situationen er løst til på mandag den 24. juni.
Vi er efterhånden så erfarne, at vi ved, hvad den slags "tekniske problemer" betyder.

En ting er en mindre jysk bank eller to - det er blevet medgivet af Nationalbankdirektøren - den løse milliard eller tre som man har udlånt til på mandag er det ikke alle der overser. Problemet er bare at ordet "mindre" er noget misbrugt i Nationalbanken.
Jeg husker Onkel Nils noget nedladende bemærkninger om Tønder Bank sagen, der blev behandlet "ude af proportion". Hvorefter overtagende (efter nogle uelegante dansetrin) bank, Sydbank, blev erklæret SIFI.

Stein Bagger sagen var jo også blot en ubetydelighed........

Problemer omkring fredagsbogføringen plejer jo at være Nykredits kendemærke.

Om jeg beskylder Finanstilsynet for at lyve lodret - ja, da!
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Dér kom den.

Indlæg by Thomas on Fre jun 28, 2013 6:24 pm

Der er her fredag lavet pengepolitiske udlån på:
Løbetidult jun 13ændring
1 uge3,4 mia+ 1½ mia
6 mdr3,4 mia+ 3,4 mia
3 år14,1 miauændret

Et eller andet er gået i skuddermudder på ugeudlånet - der skulle have været en afklaring for et par uger siden; men nu er der kommet yderligere en ½ mia. til.
Gad vide om det er landbrugsudlånene, der skiller?

½ år udlånet på 3,4 mia. kunne være BRF, fordi det går vel ikke længere at ignorere deres manipulation af ejendomspriserne på ejerlejligheder, når selv Danske Bank synes, det er for groft. En anden indikator er, at ½ år tyder på, at man tilsigter en afklaring inden årets udgang.
Havde det været en bank alene, så burde tingene have gået hurtigere.

Et gæt - og det er et gæt - er, at der er tale om BRFBank til ½ mia. og BRFKredit til 3½ mia. Man har i årevis forsøgt at rede de tråde ud - med forfærdende mangel på resultat.

Som jeg ser det er der kun én løsning.
BRF's flexrente skal helt op, så dem, der kan får refinansieret i fast forrentede annuiteter andet steds - eller udskilles helt fra BRF - om man kan anvende nogle af pengene i landsbyggefonden som ansvarlig kapital bag de få tilbageværende ordentlige udlån, ved jeg ikke.
Men jeg tror stadig, at der ligger BRF flexlort for 14,1 mia. i det lån som Danske Bank har i Nationalbanken - formentlig med BRF flexlort som sikkerhed.

En ting er nok rimelig sikkert, det kan ikke blive ved at gå med BRF.
BRF bank skal nok i Finansiel Stabilitet - jeg tror ikke, der er anden udvej, så kan Danske Bank få lov til at betale det.
Realkreditdelen? En tur i Finansiel Stabilitet også, hvor de gode lån udskilles og rekapitaliseres af en eller anden af de morsomme fonde, der ligger og flyder.
Når man først får barberet banklånet fra, så er det muligt at visse af udlånene kan komme til at se levedygtige ud.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Så gik det månedskifte og weekend. 1/7-13

Indlæg by Thomas on Tirs jul 02, 2013 1:03 am

Valuta

Der er basalt set ikke sket noget særligt over weekenden, man ved sådan nogenlunde hvordan status pr. 30/6 skal se ud. Valutaerne ligger nok stort set, hvor de skal på dette tidspunkt.

Guld og sølv ligger hvor "man" nu har vedtaget, at de ligger. 1250 $/oz og 19½ $/oz.
Det er åbenbart det niveau spekulanternes banker kan være nød til at leve med for ikke at hyle spekulanterne i konkurs. Nu får vi se, hvordan Asien åbner.

Der er nok ikke nogen tvivl om, at der foregår en del råben og skrigen i de kinesiske banker og Peoples Bank of China i disse dage eftersom den totale forvirring afløse af sikker viden om sammenbruddet. Jeg håber Corydon er kommet velbeholdent tilbage, hvis han da har været der. Luftfartsselskabernes problemer ville i høj grad være løst, hvis blot politikerne virkelig rejste som de sagde de var - og en del snuskede værtshuse ville lide et brutalt indhug i omsætningen, hvis deres uofficielle status som forhandlingslokale på allerhøjeste plan faldt bort.

Det kommer til at tage tid inden Kina finder ud af på hvilket niveau, de rent faktisk skal indlåse priserne.

Jeg har modificeret mine råvare (fødevare) grafer, mhp. at illustrere at de forskellige former for kød - naturligt nok - tenderer mod samme pris pr. kg. Oksekød er en undtagelse, for den hænger sammen med mælkeprisen: Når koen ikke tjener foderet hjem, så står den på bøf.

Kød

Tilsvarende med korn.

Korn

Det er det, der kommer til at ske nu og fremover: Når så stor en gruppe - meget lidt kræsne - forbrugere sætter sig til bordet, så bliver det udelukkende næringsindholdet, der bliver afgørende. Det kommer så til at kvæle Kinas bønder.

Nationalbanken

Database tallene er ajour til i torsdags og man mangler endnu ca. 5 mia. i pengepolitiske udlån til "stærkt udfordrede" banker.
Østjysk Bank havde vist generalforsamling; men det er ikke det hele.

Alene den omstændighed at der ikke har været jubelmeldinger om at "NU var der fundet en god løsning" tyder på at der er et eller andet, der er gået rivende galt.
Mit gæt er - og det er et gæt - er, at der er ikke nogen til at overtage disse banker - egenkapitalen er væk, det er klart nok; men der er ikke nogen banker, der har egenkapital til at understøtte fallenterne. Skulle der eventuelt være Flemløse Sparekasse, så er de nok ikke vanvittige nok til at forsøge.

Men som sagt: Det spændende bliver i nattens løb om Peoples Bank of China har fået så meget styr på det, at yderligere sammenbrud kan udsættes. Det næste bliver i den kommende uge, måske næste at se hvordan råvarepriserne teede sig og hvordan panikken i de råvareproducerende lande lægger sig.

Canada har besluttet sig til at juble i optimisme:
Goddaw do - bondeknold.

Nu er Canada ikke entydig, for dels har de en meget stor hvedeproduktion, dels har de mange metalliske råvarer.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

2/7 13

Indlæg by Thomas on Tirs jul 02, 2013 4:54 pm

Så kom de 2 * 3½ mia. med på ultimo.
Pengepolitiske udlån Nu har jeg så lidt svært ved at se en begrundelse for at Nationalbanken ikke højt og larmende offentliggør hvem, man har lånt penge, hvor længe. Det vil jo unægtelig være en relevant information for aktionærerne. Interbankmarkedet er jo afgået ved døden for længe siden, så det kan ikke være hensynet til bankerne.

Valuta. Det ville være synd at kalde markedet stabilt.

Mhp. guld: Der er noget, der tyder på en bankredning af de større i Kina - det kunne passe med at man er nød til at redde finanssektoren UDENFOR statsbankerne.
Det andet er om Bundesbank har besluttet at guld skal være 1250 USD/oz? På den ene side er man ikke interesseret i at Kina kører gennem gulvet; men på den anden side er man i Tyskland alt andet end interesseret i høje råvarepriser.

Hvad Kina er interesseret i er rimelig klart:
Utilatrækkelig likviditet og kreditklemme er blevet forbudte ord.


De kinesiske aviser og tv-stationer har fået forbud mod at anvende vendinger som utilstrækkelig likviditet og kreditklemme. Forbuddet kommer fra et direktiv fra det kinesiske kommunistpartis Centrale Propaganda Afdeling, der ønsker at stabilisere de finansielle markeder, skriver Financial Times.
n De har også deres problemer med Danske Bank.
Først skal vi undgå den ondsindede stemning. Medierne skal rapportere og forklare at vores markeder er garanteret tilstrækkelig likviditet, samt at vores pengepolitik er støt, ikke stram, står der ifølge Financial Times i telegrammet, der efterfølgende giver medierne ordrer til at berette om de positive aspekter af en økonomi i bedring.
Eller rettere Danske Banks klakører har overtaget magten i Kina - eller omvendt.

efter at rygter om insolvens og misligholdte lån hos Bank of China havde skabt panik i den kinesiske befolkning.
Den kinesiske nationalbank ER altså gået insolvent!

De bliver nok snart nød til at bruge USD - det er lige det modsatte af, hvad Gorrion spåede. Minder lidt om dengang de østtyske arbejdere forlangte deres løn udbetalt i D-mark.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Valuta Nationalbank og Renter

Indlæg by Thomas on Tirs jul 02, 2013 5:23 pm

Thomas skrev:Så kom de 2 * 3½ mia. med på ultimo.
Pengepolitiske udlån Nu har jeg så lidt svært ved at se en begrundelse for at Nationalbanken ikke højt og larmende offentliggør hvem, man har lånt penge, hvor længe. Det vil jo unægtelig være en relevant information for aktionærerne. Interbankmarkedet er jo afgået ved døden for længe siden, så det kan ikke være hensynet til bankerne.

Valuta. Det ville være synd at kalde markedet stabilt.

Mhp. guld: Der er noget, der tyder på en bankredning af de større i Kina - det kunne passe med at man er nød til at redde finanssektoren UDENFOR statsbankerne.
Det andet er om Bundesbank har besluttet at guld skal være 1250 USD/oz? På den ene side er man ikke interesseret i at Kina kører gennem gulvet; men på den anden side er man i Tyskland alt andet end interesseret i høje råvarepriser.

Hvad Kina er interesseret i er rimelig klart:
Utilatrækkelig likviditet og kreditklemme er blevet forbudte ord.


De kinesiske aviser og tv-stationer har fået forbud mod at anvende vendinger som utilstrækkelig likviditet og kreditklemme. Forbuddet kommer fra et direktiv fra det kinesiske kommunistpartis Centrale Propaganda Afdeling, der ønsker at stabilisere de finansielle markeder, skriver Financial Times.
n De har også deres problemer med Danske Bank.
Først skal vi undgå den ondsindede stemning. Medierne skal rapportere og forklare at vores markeder er garanteret tilstrækkelig likviditet, samt at vores pengepolitik er støt, ikke stram, står der ifølge Financial Times i telegrammet, der efterfølgende giver medierne ordrer til at berette om de positive aspekter af en økonomi i bedring.
Eller rettere Danske Banks klakører har overtaget magten i Kina - eller omvendt.

efter at rygter om insolvens og misligholdte lån hos Bank of China havde skabt panik i den kinesiske befolkning.
Den kinesiske nationalbank ER altså gået insolvent!

De bliver nok snart nød til at bruge USD - det er lige det modsatte af, hvad Gorrion spåede. Minder lidt om dengang de østtyske arbejdere forlangte deres løn udbetalt i D-mark.
Eller er det FED? Der er i hvert fald nogle ordentlige short salg inden frokost i USA.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

4/7 2013

Indlæg by Thomas on Tors jul 04, 2013 5:12 pm

Nationalbank.
Valuta

'Alt undtagen USD lader til at falde med varierende hastighed.

Det mest foruroligende er alt det, der IKKE sker. Den med ferietid køber jeg ikke!

Australiens PM bliver kuppet under saftige bemærkninger om hendes buste- og hoftemål - eller rettere manglen på det første og overfloden af det andet. Optøjer i Brasilien. Mandela der måske har sluppet håndtaget. Alt det véd vi!

Hvad vi IKKE véd er hvad pokker, der sker med rimelig store pengepolitiske udlån fra Nationalbanken 7 mia. hvoraf halvdelen er på en uge. Besynderlige ejendomshandler, hvor tallene ikke hænger sammen. En SEK der står lavt. Udlånsspecifikation, der ikke opdateres af Nationalbanken.

De skændes bravt i Riksbanken internt.

Ægypten i militærkup, Syrien i borgerkrig og Tyrkiet i kaos - det er som det plejer.

Ét eller andet foregår; men er åbenbart ikke "modent" til at inddrage offentligheden i.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Valuta Nationalbank og Renter

Indlæg by Merkur on Tors jul 04, 2013 11:22 pm

Det fald i pengepolitike udlån på godt 35 mia - hvad var det det var?

Merkur

Antal indlæg : 330
Join date : 09/10/12

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Nationalbanken

Indlæg by Thomas on Fre jul 05, 2013 12:53 am

Merkur skrev:Det fald i pengepolitiske udlån på godt 35 mia - hvad var det det var?

Du kan se noget af det på Nationalbanken

Den sidste side viser, at der forsvinder 3 årige pengepolitiske udlån på ialt 40 mia., med stumper flyvende af. Af dem kan 4-5 forklares ud fra en samtidighedsfaktor og et beløb på ialt ca. 5 mia.

Det man skal bemærke er, at nettostillingen ikke er berørt. Dvs. at man udligner beløbene med mindskede indlån i Nationalbanken. Pensionskassernes penge ender typisk i indlån i Nationalbanken fordi der er ikke meget perspektiv i at købe statsobligationer, som man ikke vil lave med negativt afkast.
Det skulle så også have inkluderet skatkammerbeviser og statsobligationer. Her er problemet så besiddelsen af udenlandske statsobligationer.

Men der kommer en reduktion i udlånet på én gang 31/5 2013. På disse 35 mia.

Det besynderlige er, at ingen har ønsket at omtale denne rimelig fundamentale omlægning af erhvervsudlånet. Nu foreligger juni tallene ikke endnu, så vi kan afstemme over til bankernes udlån.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Der er noget, der ikke passer sammen!

Indlæg by Thomas on Tirs jul 09, 2013 11:20 am

Nationalbanken

Der er jo flere besynderlige ting:

1) Gårsdagens balance foreligger allerede offentliggjort her til morgen. Den er også på million enslydende med fredagens. Der kan ellers godt gå en dag - evt. to - før man ønsker at meddele verden om den består.

2) Ikke et suk i pressen - altså der er noget om politiet og Tønder Banks tidligere ledelse - og ballade i i Møns Bank; men ellers er det MÅNEDER side, der har været en interessant inspektionsrapport fra Finanstilsynet. Javel Flemløse Sparekasse så pæn nok ud ved nærmere eftertanke og Dansk Plantageforsikring - jo, jeg var spændt på om deres behandling af hektarstøtten til karsedyrkere kunne møde bifald.

3) Pengepolitiske uge-udlån på op til 3,4 mia. afvikles fredag - jamen nogen må jo have manglet skillemønt. Nåh...
Et tilsvarende pengepolitisk udlån ½ år til 3,4 mia. har man ikke villet opdatere Nationalbankens udlånsliste med - ellers har man jo travlt med at skrive nuller.
Men ingen jubelmeldinger om hvor godt det går fremover.

4) Guld og sølv kommer op igen lidt. Der må være hældt massive beløb i spekulanterne.

5) Ikke så meget som en lille utroværdig "stress-test" er sivet.

Altså et "par mindre banker, der er udfordret" - ingen rygter om uheld med jagtgeværet. Ingen bommesislag - officielt altså.

Vi véd med andre ord, at der er noget rive galt - man får ikke nationalbanken til at hoste op med 3½ mia. til frimærkekassen uden årsag.
Vi véd også, at det f.eks. ikke er Danske Bank og Nordea - at der stadig er knalder med dem, vil kun overraske en meget naiv og uinteresseret person - for SIFI'er kan pr. definition ikke være "mindre".

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Valuta Nationalbank og Renter

Indlæg by Plyds on Tirs jul 09, 2013 3:15 pm

Mit gæt, er at man har travlt med at redde et realkreditselskab. Så man er travlt optaget.
avatar
Plyds

Antal indlæg : 1632
Join date : 13/12/11
Geografisk sted : Ude-over-kanten

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Valuta Nationalbank og Renter

Indlæg by Thomas on Tirs jul 09, 2013 8:35 pm

Plyds skrev:Mit gæt, er at man har travlt med at redde et realkreditselskab. Så man er travlt optaget.

Jeg tror, det er de to små:

DLR, fordi man har Gemælke i Nationalbankens bestyrelse. Det vil kræve, at man er forbi alle småbankerne - Flemløse Sparekasse mm. Her samler man helt klart op og holder "oven vande". Det kan forklare det forholdsvis store antal. Jeg tror man her vil gå efter en regionalbanksløsning. Det absurde problem er faktisk at bare det at udskyde problemet har faktisk forbedret kreditkvalitetenbetydeligt - indtjeningsevnen er steget meget.

BRF, der nok ikke er stor; men til gengæld så fuldstændig ondsindet psykopatisk, at det direkte giver buler i EU statistikkerne.

Der skal også noget til, så Udkantsdanmark ikke bliver sultet for realkredit.

SIFI'erne angriber man på en anden måde.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Valuta Nationalbank og Renter

Indlæg by Plyds on Tirs jul 09, 2013 11:39 pm

Jeg mener helt klart, at et eller flere af realkreditinstitutterne er ved at vælte. Jeg har ingen ide om hvilket, men tabene er simpelthen så mange og så store, at det ikke kan være anderledes.

Når selv game rønner af enfamillehuse er overbelånt med en faktor 5 - 10, og svindlernes erhvervs- og udlejningsejendomme er overbelånte med en faktor 10 - 20, så skal det altså ende galt. Hverken ejendomsværdierne, eller ejendomsvurderingerne har længere noget med virkeligheden at gøre. Og det har de ikke haft længe!

Men man holder systemet kørende vha. alle mulige tricks og kneb, men det vil bare ikke hjælpe på den lange bane. Tab er tab, og de skal tages - før eller siden.

At man nægter udlån til ejendomme på landet, så de ikke handles til lave priser, parkerer tabgivne ejendomme hos stråmænd som kreditinstitutterne selv finansierer med billige lån osv. vil ikke hjælpe på langt sigt.

Alle har naturligvis fået deres bonusser at overbelåningerne, både i bankerne og kreditforeningerne - det er da derfor overbelåningerne blev så massive - jo mere det lånte ud, jo mere fik de i lønningsposen.

Nu kan de så se frem til konkurser, fyringer og ledighed.
avatar
Plyds

Antal indlæg : 1632
Join date : 13/12/11
Geografisk sted : Ude-over-kanten

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Valuta Nationalbank og Renter

Indlæg by Thomas on Ons jul 10, 2013 12:36 am

Plyds skrev:Jeg mener helt klart, at et eller flere af realkreditinstitutterne er ved at vælte. Jeg har ingen ide om hvilket, men tabene er simpelthen så mange og så store, at det ikke kan være anderledes.

....

Så langt er alle vist med her på stedet.

Det øvelsen går på er at redde stumper, som vi skal bruge bagefter. Kreditforeningerne tror, at det er dem. Det er det ikke! Det er den fast forrentede annuitet - og dens likviditet. Hvis en kreditforening virkelig kan klare den opgave - ja, så har vi mere glæde af at holde den i live lidt længere. DLR er nok af den type, der er på vippen - derfor drejer det sig om at få isoleret det, der ikke kan bruges til noget - og så få rekapitaliseret DLR.

BRF kan vi også være rimelig sikker på, for den katastrofe er jo bare blevet værre.
Problemstillingen er en lidt anden, fordi det fortrinsvis er ejerlejligheder i København og en psykopatbank. Men der er meget lidt landbrug.

Uge udlånet er formentlig landbruget, mens halvårsudlånet er BRF - bare et gæt; men beløbet kunne tyde på det.

At det skulle være RD, NYK og/eller Nordea forekommer lidet sandsynligt, fordi det er langt, langt større beløb, vi tale om dér.
Den anden betragtning er, at RD og Nordea involverer Danske Bank og Nordea bank - og ikke at forglemme: DKK og SEK, hvor SEK opfører sig helt perverst.

Men taler vi de mindre banker, er det svært at se hvordan man kan undgå TOT/NYK. Her skal man dels af udskilt de gode lån fra flextumperne - og samtidig have udskilt landbruget fra alt mulig andet.

Der lader ikke til at være den snuptagsløsning at komme med en invers rentestruktur, så udlejningsbyggeriet får nok lov til at rådne videre i et par måneder.

Det bliver IKKE lettere af, at man ikke - som følge af de stigende fødevarepriser - har nogen særlig god opfattelse af ved hvilken hektarværdi, man skal lægge snittet. Finanstilsynets retningslinier fra sidste år er nok forældede.
avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

26/7-13 Dimetylsulfid

Indlæg by Thomas on Fre jul 26, 2013 12:12 pm

Det er såmænd ikke fordi det er mange penge; men

Der er rettelser tilbage til fredag på de pengepolitiske udlån - snoldede 40 mio. kr.
I sig selv ikke væsentligt; men det kunne tyde på, at de mindre banker og evt. BRF gør knuder: Det helt korte udlån har været stigende med mikrobank størrelse om ugen.
Her fraregner vi så de 3,4 mia. Der tyder på en samlet lånomlægning - muligvis også noget med BRF at gøre: Specielt fordi BRF har stukket næsen frem i pressen.

Godt nok er det agurketid; men et eller andet går tilsyneladende ikke efter planen - eller er mere omfattende end man bryder sig om. Det kan være noget med crossholding i mindre banker, hvilket kunne tyde på Nykredit.

Der er nogle bevægelser på statsgælden i forbindelse med udløb af nogle skatkammerbeviser, der har givet et grimt kurstab ved indfrielse fra "udlandet". Der ligger også en 15 mia. og roder frem og tilbage, muligvis i forbindelse med længere løbetid på flexlortet. Det pudsige er, at Nationalbanken tilsyneladende er gået helt væk fra SWAP valutaafdækning.

Men som sagt, det er ikke store beløb vi taler, men mere en undren over, at man ikke har kantet kysen på BRF - det afventer muligvis lovgivning og Folketingets åbning. Jeg kan ikke lade være at tænke på Rohdes høringssvar om implementering "hurtigst muligt" - det betyder vel sådan noget som "i går".
Det er næppe Danske Bank, som vi véd skal have øksen.

avatar
Thomas

Antal indlæg : 26062
Join date : 27/10/08

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Valuta Nationalbank og Renter

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 3 af 3 Previous  1, 2, 3

Tilbage til toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum