Bankerne og Boligudlånet

Go down

Bankerne og Boligudlånet

Indlæg by peter777 on Søn mar 11, 2012 2:26 pm

Her har jeg så haft fat i hele farveladen med stiplet og dobbelt. Det er er nemlig ret væsentligt at danne et samlet billede af boliglånenes: Løbetider, renter og alder.
Bankernes forsøg på at kaste mest mulig sand i øjnene på alt og alle er i nogen grad lykkedes.

Bankboligudlånet

Det bliver lissom i folkeskolen med stave ord - bogstav for bogstav - stavelse for stavelse:

1) Udlånsmassen størrelse (fede linier) er så at sige uændret de sidste 2 år. Udlånet med restløbetid over 5 år er uændret på 100 mia. kr. Der blev tilsyneladende konverteret en lille bitte smule til realkredit flex i første halvår 2010; men siden er der ikke sket en døjt.

Læg mærke til, at der er INTET, der ryger ned på 1 til 5 år udlån. Det udlån er konstant på¨4 mia. et fald på måske ½ mia. over de sidste 2 år.
Da det over 5 årige udlån allerede i 2007 var en 80-90 mia., så skulle der være en årlig tilgang på 5-10 mia.(bare et slag på tasken). Det ER der IKKE.

De helt korte udlån på under ét år afvikles. Der er en tilgang på 10 mia. om måneden af nye lån. Alligevel er beholdningen nede på 5 mia. som den skal være. Det er jo typisk indskud på lejeboliger, der ligger her.
Uanset, hvordan man klassificerer de 1-5 årige udlån, så skulle ikke dryppe mere end en mia. ned om året på under 1 årige udlån.

Konklusion: Der betales ikke af på bankernes boligudlån. Begrundelsen for afdragsfrie flex - nemlig at man vil betale af på det DYRE banklån - er ganske enkelt ikke holdbar; Vi kan ganske objektivt konstatere, at det sker IKKE - og her mener jeg OVERHOVEDET ikke.

2) Nyudlånets forretningsomfang (stiplede fede) Forekommer i et begrænset omfang på det helt korte plan - igen et spørgsmål om udlån til lejebolig. Det kan så ikke overraske med det stærkt begrænsede handelsomfang.

3) Renten på de bestående lån (dobbelte linier) er fuldstændig pervers! Et lån på over 5 år betaler 3½-4% mens et på 1-5 år betaler det DOBBELTE - selv de helt korte lån ligger 50% over det helt lange bankudlån. Vi har jo set, at der IKKE bliver betalt af på de lange bankboligudlån - alligevel rentelempes de hele tiden. Det er mere end karakteristisk for nødlidende udlån.
Hvornår kommer nedskrivningerne på de bankboligudlån? Vi taler om 100 mia. der hænger og blafrer som decideret nødlidende.

4) Renten på nye boliglån (dobbelte stiplede). Er ganske uinteressant - der bevilges ganske enkelt ikke.
peter777
peter777

Antal indlæg : 821
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Østerbro

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Bankerne og Boligudlånet

Indlæg by peter777 on Søn mar 11, 2012 2:26 pm

Statistikken er ny fra Nationalbanken/Danmarks Statistiks side - jeg har ikke set den opgørelsesmåde før. Bruttoudtrækket er meget "tyndt" - dvs. en masse kombinationsmuligheder resulterer i nuller.

Det vil sige, at de opgørelser kommer som svar på et sæt direkte spørgsmål fra politisk/regeringsmæssig hold. Her aner man Vestagers velmanicurerede pote!

Det er hele grundlaget for den plan Regeringen skal lave. Hele regeringsgrundlaget er skrevet på baggrund af fri fantasi. Der er end ikke udgangspunkt i noget, der på et tidspunkt har mindet om virkeligheden.

Prøv nu at se de hysteriske meldinger om robotstøvsugere til pensionister - et tiltag, der er så grotesk og plat, at det mere end så meget viser, hvor desperat situationen er.

Sandheden er, at man kommer ikke uden om at konfiskere pensionsformuerne. Pensionskasserne er færdige.
Folkepensionen kan man godt sætte ned; men ikke for dem, der ikke har nogen pensionsopsparing.
Men tanken om at tage konkursen på afbetaling - og lade enkefru Lorenzen selv købe sig en robotstøvsuger: Det batter jo ikke noget! De opsparede pensionsformuer kan aldrig udbetales.
Her udgør ATP nok lidt af en undtagelse, for de har aldrig gået på at være andet end et beskedent supplement til folkepensionen.

Vi kan også herinde se, hvor slemt det står til:
Vi er jo gennem et par måneder blevet beæret af besøg fra bankernes certificerede plattenslager klakører, der på vanlig uhæderlig vis har forsøgt at lyve, fremdrage irrelevante forhold, og spørge mod bedre vidende.
Tro mig Hjorten og Løkke har allerede før sommerferien sat embedsværket i sving - pressen har jo forsøgt at få udskrevet valg før sommerferien. I TV oplyste Pia X-mas, at journalisterne havde bestilt sommerferie koordineret med et sommer/forårsvalg. Der havde de så bare gjort regning uden vært.

Det, der ikke har været sat i gang i embedsværket - det skal jeg garantere for er sket lige så snart Vestager havde nippet til portvinen i ministeriet.
Det er helt typisk et undersøgelsesarbejde som sættes i gang inden en gennemgribende reform.
Der er så gået et par måneder med at kyle bankernes "ikke-svar" tilbage i hovedet på dem. Danske Bank troede jo, at de kunne slippe af sted med deres sædvanlige næsvisheder den 30 dec 2011 - de tog fejl - igen.

At Nykredit sender Johs herind skyldes formentlig, at man har grebet ned i hver eneste obskure spareæske (og det kan sagtens lade sig gøre - jeg gætter på, at bankboliglån er defineret som udlån ydet mod pant i ejendommen). Derfor ved Nykredit udmærket at lokummet står i lys lue - så derfor sender man en løgnhals herind - "nihil intentatum": Selv det mest ubetydelige og sekteriske forum skal sovses ind i løgn og røgslør.

Stein Bagger sagen har om ikke andet givet platuglerne svedige håndflader. Hele IT-Factory svindlen havde ganske godt styr på pressen - med undtagelse af Dorte Toft på en blog. Her er problemet så, at kommer der det mindste ud, så bliver det meget svært at påstå ukendskab - og at man er blevet vildledt af sine betroede medarbejdere. Jensby - selvom han var vandkæmmet som en skoledreng fra 1950'erne - måtte jo medgive forsømmelighed som bestyrelsesmedlem. Selvfølgelig har han vidst noget - der var så meget at undre sig over.
Enhver bestyrelsesformand er altid opmærksom på at direktionen måske ikke fortæller ham hele sandheden - eller har man ikke noget at gøre i en bestyrelse.
Læg mærke til hvordan hele bestyrelsen i Danske Bank spænede i 2007-08-09!
peter777
peter777

Antal indlæg : 821
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Østerbro

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Bankerne og Boligudlånet

Indlæg by peter777 on Man mar 12, 2012 7:57 pm

Taget herfra: http://www.økonomidebatten.dk/t1467-bankboligudlanet
Begge indlæg er skrevet af Thomas
peter777
peter777

Antal indlæg : 821
Join date : 24/10/08
Geografisk sted : Østerbro

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Bankerne og Boligudlånet

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum